E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπήρχε γαλοπούλα στο τραπέζι του πρώτου Thanksgiving;

Μια παράδοση που κοντεύει 400 χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 28/11/2019 | 00:02

Υπήρχε γαλοπούλα στο τραπέζι του πρώτου Thanksgiving;
@wikipedia.org

Όλοι ξέρουμε πως στο μενού του Thanksgiving, ή της Ημέρας των Ευχαριστιών αν προτιμάτε, τι κύριο πιάτο είναι η γαλοπούλα. Τα συνοδευτικά εξαρτάται από τον τόπο καταγωγής του καθένα. Πολλοί φτιάχνουν πουρέ, άλλοι γλυκοπατάτες και κάποιοι μακαρόνια με τυρί.

Η γαλοπούλα πάντως είναι σταθερή. Και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως η γαλοπούλα υπήρχε πάντα στο τραπέζι της συγκεκριμένης ημέρας. Ακόμα και στο πρώτο Thanksgiving, όταν οι προσκυνητές άποικοι έκατσαν στο ίδιο τραπέζι με τους ιθαγενείς.

Σύμφωνα με το Smithsonian όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν ακόμα κάποια γραπτά από ανθρώπους που ήταν παρόντες στο πρώτο Thanksgiving το 1621. Υπήρχε βέβαια αρκετό κρέας. Η περιοχή όπου στήθηκε το τραπέζι ήταν πλούσια σε άγρια ζωή και οι κυνηγοί κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη ποσότητα από υδρόβια πτηνά, ελάφια και άγριες γαλοπούλες.

http://www.oelmag.com/7-animals-besides-turkey-eaten-at-the-first-thanksgiving/

@oelmag.com

Η έρευνα δείχνει πάντως πως η γαλοπούλα δεν ήταν στο επίκεντρο. Φαίνεται πως οι παριστάμενοι προτίμησαν περισσότερο τις πάπιες και τις χήνες. Πιστεύεται ακόμα ότι στο τραπέζι υπήρχαν και κύκνοι αλλά και γουρούνια. Τον 17ο αιώνα άλλωστε δεν υπήρχαν οι σύγχρονοι φούρνοι και τα μικρότερα πτηνά ψήνονταν ενώ τα μεγαλύτερα, βράζονταν.

Λογικά υπήρχαν και θαλασσινά στο τραπέζι, αλλά λαχανικά. Όσον αφορά τα ποτά, οι προσκυνητές και οι Ινδιάνοι μάλλον ήπιαν νερό. Μπορεί να υπήρχε και λίγο κρασί, αλλά όχι ιδιαίτερη ποσότητα. Η Kathleen Curtin, ιστορικός που ειδικεύεται στο φαγητό, αναφέρει πως φαγητά που θεωρούνται πλέον παραδοσιακά, δεν υπήρχαν παλαιότερα στα τραπέζια.

Οι πατάτες απουσίαζαν από το πρώτο Thanksgiving. Οι μάγειρες τότε προσπαθούσαν άλλωστε να ετοιμάσουν φαγητά που μπορούν αν καταναλωθούν άμεσα ή να ξαναμαγειρευτούν σε άλλη μορφή. Τα επόμενα 400 περίπου χρόνια, το μενού έχει αρκετές αλλαγές, αλλά η παράδοση συνεχίζεται. Οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω από τα τραπέζια και μοιράζονται τροφή και ευχαριστίες. Αυτό παραμένει αναλλοίωτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πόλη που κάθε κάτοικος είναι… αγρότης: Ο οικισμός που γράφει ιστορία!

Περιβάλλον 17.09.2025
Σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι καλλιεργούν υποχρεωτικά το μισό του οικοπέδου τους, δημιουργώντας μια κοινότητα που ζει αυτάρκης, βιώσιμη και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro 17.09.2025
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή 17.09.2025
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους

To αφεντικό της OpenΑΙ ανησυχεί για τη συμπεριφορά του ChatGPT

Νέα Εποχή 17.09.2025
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν εξομολογείται

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η τραγωδία με το χαμό του γιου του από καρκίνο

Stories Χτες
Ο γιος του, James Redford, πέθανε από καρκίνο του χοληδόχου πόρου στο ήπαρ σε ηλικία 58 ετών

«Τι λες ρε βλάκα!» – Ο καβγάς που στιγμάτισε δυο ιερά τέρατα του ελληνικού σινεμά

Stories Χτες
Όταν οι «γίγαντες» του σινεμά έγιναν… θνητοί

Το πιο βαθύ εστιατόριο στον κόσμο κρύβεται 100 μέτρα κάτω από τη γη – Και βρίσκεται σε… αλατωρυχείο!

Νέα Εποχή Χτες
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε βάθος 100 μέτρων

3 δείκτες προειδοποιούν για νέο κύμα ακρίβειας

Stories Χτες
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Αύγουστο

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories Χτες
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής