E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι «ζωντανές» κηδείες της Νότιας Κορέας

Ο παράξενος τρόπος για να εκτιμήσεις την ζωή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2019 | 00:05

Οι «ζωντανές» κηδείες της Νότιας Κορέας
@nst.com.my

Από το 2012, που άνοιξε τις πόρτες του, περισσότερα από 25.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στις μαζικές «ζωντανές κηδείες» στην Νότια Κορέα. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος σε αυτές, έχουν σκοπό να καλυτερεύσουν την ζωή τους προσομοιώνοντας τον θάνατό τους.

«Όταν συνειδητοποιήσεις τον θάνατό σου και ταυτόχρονα τον ζήσεις, τότε αλλάζεις και στάση ζωής», δήλωσε ο 75χρονος Cho Jae-hee, που συμμετείχε πρόσφατα σε μια «ζωντανή κηδεία», σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «καλός θάνατος» και διεξάγεται από το θεραπευτικό κέντρο.

Δεκάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην εκδήλωση, όπως αναφέρει το Reuters, από εφήβους μέχρι και ηλικιωμένους, κάνοντας την διαθήκη τους και ξαπλώνοντας μέσα σε ένα κλειστό φέρετρο για περίπου 10 λεπτά.

Ο 28χρονος φοιτητής Choi Jin-kyu, είπε πως ο χρόνος που πέρασε μέσα στον φέρετρο τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως πολλές φορές υπήρξε ανταγωνιστικός ως προς τους άλλους. «Όσο βρισκόμουν στο φέρετρο, σκεφτόμουν ποια ακριβώς είναι η χρήση του», είπε ο 28χρονος και συμπλήρωσε πως σχεδιάζει να ανοίξει την δική του δουλειά μετά την αποφοίτησή του, παρά να επιχειρήσει να μπει στην άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

https://www.express.co.uk/travel/articles/626707/The-South-Korean-employees-trapped-alive-in-coffins

@express.co.uk

Πολλοί νεαροί Νοτιοκορεάτες έχουν μεγάλες προσδοκίες για μια καλή εκπαίδευση και εργασία, όμως η οικονομία της χώρας και η αύξηση της ανεργίας, μετέτρεψαν τα όνειρα τους σε εφιάλτη.

Ο καθηγητής παθολογίας Yu Eun-sil, αναφέρει πως «Είναι σημαντικό να μάθεις και να προετοιμαστείς για τον θάνατο, ακόμα και σε νεαρή ηλικία». Το 2016 οι αυτοκτονίες στην Νότια Κορέα έφτασαν τις 20.2 για κάθε 100.000 κατοίκους, σχεδόν το διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Η εταιρεία Hyowon, ξεκίνησε να προσφέρει τις «ζωντανές κηδείες» ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν περισσότερο τις ζωές τους και να αναζητήσουν συγχώρεση και συμφιλίωση με συγγενείς και φίλους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου. Πολλές φορές χρειάστηκε να αλλάξει την γνώμη ανθρώπων που σκέφτονταν την αυτοκτονία. «Θέλω να μάθω στους ανθρώπους ότι έχουν σημασία και πως κάποιος θα λυπηθεί πολύ όταν ‘φύγουν’», είπε σκουπίζοντας τα δάκρυά του. «Η ευτυχία είναι στο παρόν», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 κανόνες πριν χρησιμοποιήσεις το Chat GPT για τις ιατρικές σου απορίες

Νέα Εποχή 08.11.2025
Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε chatbots για ιατρικές απορίες

Το πρώτο υποβρύχιο γλυπτό της Ιαπωνίας θα σε αφήσει άφωνη – μια συγκλονιστική ωδή στη μητρότητα

Stories Χτες
Κάτω από την επιφάνεια: Το μνημειώδες έργο που μετατρέπει τον βυθό σε ιερό τόπο

Ζευγάρι γλιτώνει το ενοίκιο χάρη σε μια ευφυέστατη ιδέα του μπαμπά

Stories Χτες
Πώς ένας εργολάβος πατέρας έσωσε την κόρη του από ακριβό νοίκι με μία κίνηση

Explainer: Απειλείται το δικαίωμα στην άμβλωση στην Ευρώπη;

Stories Χτες
Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί: Το δικαίωμα στην άμβλωση καταρρέει στην Ευρώπη

Ένας χρόνος Τραμπ: Η χαμηλή αποδοχή, ο πληθωρισμός και η μετανάστευση

Stories Χτες
Που βρίσκονται μετά από έναν χρόνο οι ΗΠΑ;

Βραζιλιάνος γιατρός γίνεται viral και αποδεικνύει πως η καλοσύνη αξίζει πιο πολύ από κάθε αμοιβή

Πρόσωπα Προχτές
Ο γιατρός που πληρώνεται με αυγά και κοκόρια – και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς στη Βραζιλία

Η πιο έξυπνη ιδέα του χειμώνα που έγινε viral σε όλο τον κόσμο ‑ και είναι πάλι της Φινλανδίας!

Νέα Εποχή Προχτές
Ένα απλό αλλά έξυπνο έργο δείχνει πώς η τεχνολογία και η καλοσύνη μπορούν να συνυπάρξουν, ακόμα και στους -20°C

Η Σύρια καλλιτέχνις που γνώρισε στο Hinge τον μελλοντικό της σύζυγο και δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Πρόσωπα Προχτές
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι που θα γίνει η πιο ανατρεπτική Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης