E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O νονός του εγκλήματος που έτρεμε η Αθηναϊκή νύχτα 

Εκτελούσε δεκάδες χωρίς δεύτερη σκέψη και τύψεις

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 16/9/2019 | 00:12

O νονός του εγκλήματος που έτρεμε η Αθηναϊκή νύχτα 
Pawel Janiak on Unsplash

Αποτελούσε για πολλά χρόνια τον φόβο και τον τρόμο της Αθηναϊκής νύχτας και όχι μόνο αφού ήταν ένας από τους πιο στυγνούς πληρωμένους δολοφόνους και αρχηγός του "συνδικάτου του εγκλήματος".

Ο λόγος για τον Βασίλη Σούφλα που εκτελούσε δεκάδες συμβόλαια θανάτου την δεκαετία του 90 χωρίς δεύτερη σκέψη και τύψεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε μέλος της συμμορίας του Αντώνη Δίπλα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μια συμμορία που ξεκίνησε με κλοπές και ληστείες αλλά σύντομα άρχισε να αναλαμβάνει συμβόλαια θανάτου. Ο Σούφλας αναδεικνύεται στον τέλειο εκτελεστή αφού δεν διατάζει να πυροβολήσει οποιοδήποτε αρκεί να πληρωθεί και να πάρει την εντολή.

Αυτή του η "δυνατότητα" τον κάνει σύντομα ένα από τα σημαντικότερα μέλη της συμμορία, δεξί χέρι και βασικό συνεργάτη των πιο επικίνδυνων ανθρώπων της νύχτας. Μάλιστα οι φήμες της εποχής λέγανε ότι αν δεν ήταν σίγουρος για τον στόχο του, τον πλησίαζε, ρωτούσε το όνομα του και μετά τον πυροβολούσε εν ψυχρό.

Η σύλληψη του αρχηγού Αντώνη Δίπλα και η καταδίκη του δίνει την δυνατότητα στον Σούφλα να ηγηθεί της εγκληματικής συμμορίας και να γίνει ο ίδιος πλέον νονός της νύχτας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια δημιουργεί μια ομάδα από επαγγελματίες δολοφόνους και αρχίζει να εκτελεί τα περισσότερα συμβόλαια θανάτου. Παράλληλα η συμμορία προχωρά σε ένοπλες ληστείες (που συχνά είχαν θύματα) και βελτιώνει ακόμα περισσότερο την σχέση της με τα κυκλώματα προστασίας της αθηναϊκής νύχτας.

Η αστυνομία πιέζει για να βρει στοιχεία να τον σταματήσει αλλά κανείς δεν μιλάει αφού ο φόβος για αντίποινα από τον Σούφλα είναι μεγάλος. Όμως η φήμη του ότι πυροβολεί ακόμα και για τον ποιο ασήμαντο λόγο αρχίζει να γίνεται πρόβλημα για την συμμορία και τους συνεργάτες της. Όσο τα χρόνια περνάνε το πρόβλημα μεγαλώνει με τον Σούφλα έτοιμο να σκοτώσει ακόμα και ταξιτζήδες και να τους κάψει το αμάξι ή οδηγούς που απλά του κορνάρανε. Γίνεται όλο πιο ασταθής και επικίνδυνος και αυτό πλέον προκαλεί πρόβλημα στην "δουλειά" του "συνδικάτου του εγκλήματος".

Ως αποτέλεσμα γίνεται ο ίδιος στόχος, εκτελείται και θάβεται στο Δήλεσι και ο τάφος του σκεπάζεται με τσιμέντο. Το πτώμα του θα ανακαλυφθεί περίπου δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, τον Απρίλιο του 1996.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα vintage Pyrex πιάτα μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Ψάξτε τα ντουλάπια της γιαγιάς!

Explainer: Καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες ‑ Τι συμβαίνει πραγματικά και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 1.Hero 08.06.2026
Αν έχετε την αίσθηση ότι φέτος οι καρχαρίες εμφανίζονται παντού, δεν είστε οι μόνοι

Γιατί οι εκπαιδευτικοί στο Μεξικό γκρεμίζουν αγάλματα ποδοσφαιριστών λίγο πριν το Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Εικόνες με γκρεμισμένα αγάλματα ποδοσφαιριστών κάνουν τον γύρο του κόσμου

To 92% των δημόσιων αλλαξιέρων για μωρά βρέθηκαν θετικές για χρήση κοκαΐνης!

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις αλλαξιέρες;

Περίεργα επαγγέλματα που όμως πληρώνονται πολύ καλά

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Όχι, δεν είναι ο χειριστής αυτόματης τέντας!

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

10 φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή τον 20ο αιώνα

E-Daily 3.Left Χτες
Απλές στιγμές με πολλή σημασία

Ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε παντού στο γήπεδο με την ίδια ευκολία

E-Daily 3.Left Χτες
Όποιος είχε την τύχη να το δει, μάλλον το γνωρίζει