E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο τερματοφύλακας που έγινε θρύλος για σωστούς αλλά και για λάθος λόγους

Εξαιρετικός αλλά και προβληματικός

Δημοσίευση 25/9/2018 | 02:37

Ο τερματοφύλακας που έγινε θρύλος για σωστούς αλλά και για λάθος λόγους

Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους τερματοφύλακες της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Κι αυτό κυρίως γιατί είχε κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει: σκόραρε συχνά.

Ο Jose Luis Chilavert στα χρόνια της ακμής του ήταν για πολλούς ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου. Μπορεί σχεδόν σε όλη του την καριέρα να αγωνιζόταν στην Νότια Αμερική (εκτός από τρία χρόνια στην Γαλλία), αλλά ήταν γνωστός σε όλον τον κόσμο, με τους φιλάθλους να περιμένουν να τον απολαύσουν στα Μουντιάλ, με τα χρώματα της Παραγουάης.

Εξαιρετικά αντανακλαστικά και σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις, είτε επρόκειτο για πέναλτι, είτε για φάουλ έξω από την περιοχή. Πρόκειται για τον μοναδικό τερματοφύλακα που έχει πετύχει χατ – τρικ και είναι πρώτος στον πίνακα τερματοφυλάκων στα γκολ με τα εθνικά τους χρώματα, έχοντας πετύχει 8.

Κάποτε ήταν και πρώτος στα συνολικά γκολ τερματοφυλάκων, μέχρι να τον περάσει κατά πολύ ο Βραζιλιάνος Rogerio Ceni. Όλα αυτά μοιάζουν εκπληκτικά, με τον Chilavert να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Παραγουάης αλλά και της θέσης του.

Ωστόσο, ο Chilavert έμεινε στην ιστορία και με αρνητικό πρόσημο. Με θερμό ταπεραμέντο και έντονα νέυρα, υπήρξαν φορές που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του. Έχει ο ίδιος παραδεχθεί πως στην φυσούνα των αποδυτηρίων είχε γρονθοκοπήσει τον Κολομβιανο επιθετικο Faustino Asprilla, ενώ φήμες λενε πως έκανε το ίδιο και με τον Diego Maradona.

To 1994, έφαγε ποινή τριών μηνών όταν χτύπησε ένα ballboy. Το 1999, όταν αγωνιζόταν στην Velez Sarsfield, είχε επιτεθεί και είχε «ξαπλώσει» ένα μέλος του προπονητικού team. Η τιμωρία του τότε ήταν 13 μήνες. Στα προκριματικά για το Μουντιαλ του 2002, έφτυσε στο πρόσωπο τον Roberto Carlos, για να έρθει μετά να ισχυριστεί πως ο τότε πλάγιος μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης του φώναξε, «Σήκω πάνω, Ινδιάνε».

Μπορεί η ψυχεδελική του αυτή φύση, να τον βοηθούσε στο παιχνίδι, αλλά έκανε το αντίθετο έξω από αυτό. Ή και κατά την διάρκειά του. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Που έμεινε στην ιστορία για όλους τους σωστούς, αλλά και όλους τους λάθος λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal

Η περίφημη διατροφή των 6.000 θερμίδων του Έρλινγκ Χάαλαντ ‑ Τι τρώει ο διάσημος ποδοσφαιριστής

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει καθημερινά το διαιτολόγιο του Νορβηγού σταρ και γιατί δεν είναι κατάλληλο για όλους

Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη «Δήμητρα της Λέσβου» στην Σκάλα Συκαμιάς

Πρόσωπα Χτες
Η συγκλονιστική συνάντηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τη «Δήμητρα» της Σκάλας Συκαμιάς το 2017 αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 3.Left Χτες
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 3.Left Χτες
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη