E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο τερματοφύλακας που έγινε θρύλος για σωστούς αλλά και για λάθος λόγους

Εξαιρετικός αλλά και προβληματικός

Δημοσίευση 25/9/2018 | 02:37

Ο τερματοφύλακας που έγινε θρύλος για σωστούς αλλά και για λάθος λόγους

Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους τερματοφύλακες της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Κι αυτό κυρίως γιατί είχε κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει: σκόραρε συχνά.

Ο Jose Luis Chilavert στα χρόνια της ακμής του ήταν για πολλούς ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου. Μπορεί σχεδόν σε όλη του την καριέρα να αγωνιζόταν στην Νότια Αμερική (εκτός από τρία χρόνια στην Γαλλία), αλλά ήταν γνωστός σε όλον τον κόσμο, με τους φιλάθλους να περιμένουν να τον απολαύσουν στα Μουντιάλ, με τα χρώματα της Παραγουάης.

Εξαιρετικά αντανακλαστικά και σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις, είτε επρόκειτο για πέναλτι, είτε για φάουλ έξω από την περιοχή. Πρόκειται για τον μοναδικό τερματοφύλακα που έχει πετύχει χατ – τρικ και είναι πρώτος στον πίνακα τερματοφυλάκων στα γκολ με τα εθνικά τους χρώματα, έχοντας πετύχει 8.

Κάποτε ήταν και πρώτος στα συνολικά γκολ τερματοφυλάκων, μέχρι να τον περάσει κατά πολύ ο Βραζιλιάνος Rogerio Ceni. Όλα αυτά μοιάζουν εκπληκτικά, με τον Chilavert να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Παραγουάης αλλά και της θέσης του.

Ωστόσο, ο Chilavert έμεινε στην ιστορία και με αρνητικό πρόσημο. Με θερμό ταπεραμέντο και έντονα νέυρα, υπήρξαν φορές που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του. Έχει ο ίδιος παραδεχθεί πως στην φυσούνα των αποδυτηρίων είχε γρονθοκοπήσει τον Κολομβιανο επιθετικο Faustino Asprilla, ενώ φήμες λενε πως έκανε το ίδιο και με τον Diego Maradona.

To 1994, έφαγε ποινή τριών μηνών όταν χτύπησε ένα ballboy. Το 1999, όταν αγωνιζόταν στην Velez Sarsfield, είχε επιτεθεί και είχε «ξαπλώσει» ένα μέλος του προπονητικού team. Η τιμωρία του τότε ήταν 13 μήνες. Στα προκριματικά για το Μουντιαλ του 2002, έφτυσε στο πρόσωπο τον Roberto Carlos, για να έρθει μετά να ισχυριστεί πως ο τότε πλάγιος μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης του φώναξε, «Σήκω πάνω, Ινδιάνε».

Μπορεί η ψυχεδελική του αυτή φύση, να τον βοηθούσε στο παιχνίδι, αλλά έκανε το αντίθετο έξω από αυτό. Ή και κατά την διάρκειά του. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Που έμεινε στην ιστορία για όλους τους σωστούς, αλλά και όλους τους λάθος λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι τελικά η ζωή στην ιταλική πόλη με τα σπίτια του 1 ευρώ;

E-Daily 1.Hero 13.06.2026
Αγοράζεις σπίτι με 1 ευρώ, αλλά τι ζωή σε περιμένει εκεί;

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Πώς οι βετεράνοι του Βιετνάμ έκοψαν την ηρωίνη

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ένας στους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες εθίστηκαν άλλα το 95% απεξαρτήθηκε

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left Χτες
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left Χτες
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Προχτές
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Προχτές
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.