E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Του άρεσε το μπάσκετ, το ελβετικό τυρί και ο Τσάκι Τσαν!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/5/2018 | 09:09

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή, πολύ λιγότερο την παιδική ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά σε ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ του PBS για τη Βόρειο Κορέα, ένας πρώην συμμαθητής του έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς μεγάλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ, στην εφηβεία του φοίτησε στο ελβετικό σχολείο Liebefeld Steinhölzli Schule.

Ζούσε σε ένα διαμέρισμα μέσα στην πρεσβεία της Β.Κορέας.

Είχε εμμονή με το μπάσκετ! Ο τότε 17χρονος Κιμ ασχολούνταν συνεχώς με το μπάσκετ και τους Chicago Bulls γεμίζοντας ολόκληρο το δωμάτιό του με αφίσες. Φορούσε πάντα φόρμες, κυρίως Nike!

Επειδή θα ήταν καλύτερα να σπουδάσει στο σχολείο ως ένας κανονικός μαθητής και όχι ως ο γιος του ηγέτη της Β. Κορέας, η οικογένειά του θεώρησε ο Κιμ έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος με το όνομα Pak Un λέγοντας πως είναι γιος Κορεάτη διπλωμάτη.

Ο Κιμ ήταν κοινωνικά απροσάρμοστος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κορίτσια.

Όταν δεν παρακολουθούσε μπάσκετ, έβλεπε συνήθως ταινίες δράσης (αγαπημένες του ήταν εκείνες με τον Τσάκι Τσαν) και έπαιζε PlayStation! Το κρυφό του ταλέντο, είναι εξαιρετικός σκιτσογράφος.

Χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. Πάντα, υπήρχαν Κορεάτες που... φερόντουσαν ως υπάλληλοί του, σωματοφύλακες ή βοηθοί για τον Κιμ. Αν δε μπορούσε να δει έναν αγώνα κάποιος θα του το έγραφε στο βίντεο. Αυτό φαινόταν πολύ περίεργο στους άλλους, όπως είπαν κάποιοι συμμαθητές του σε βρετανική εφημερίδα.

Ο Κιμ, παρότι είχε εντολές να μην λέει πως ο πατέρας του ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά καιρούς το αποκάλυπτε σε διάφορα άτομα. Τα περισσότερα δεν τον πίστευαν.

Ο Joao Micaelo, φίλος του από το σχολείο θυμάται πως από τότε ήταν σκληρός και απότομος όταν είχε εξουσία στα χέρια του. Μια φορά στο σπίτι του, οι υπηρέτες του σέρβιραν κρύα μακαρόνια και τότε ποιος είδε τον Κιμ και δεν τον φοβήθηκε.

 Αναφέρεται ότι τρελαινόταν τόσο για το ελβετικό τυρί που αργότερα έστειλε τους προσωπικούς του σεφ σε ελβετική σχολή μαγειρικής για να μάθουν να φτιάχνουν το Emmental που είχε απολαύσει ενώ ήταν φοιτητής.

Πριν τελειώσει η τελευταία του χρονιά, ο Κιμ έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ. "Εξαφανίστηκε ξαφνικά!" είπε ο Micaelo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

Stories 06.01.2026
Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το μυστικό των Δανών: Το μάθημα που τους κάνει τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο!

Νέα Εποχή 06.01.2026
Στη Δανία τα παιδιά μαθαίνουν από το σχολείο πώς να μπαίνουν στη θέση του άλλου – κι αυτό ίσως είναι το πιο δυνατό τους μάθημα ζωής

Τι έχουν κόψει οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Stories 06.01.2026
Σε φάση… σφιχτού κουμπώματος φαίνεται να έχουν περάσει τα ελληνικά νοικοκυριά

Θεόφανεια: Η γιορτή των αιρετικών που αποδέχτηκε η Εκκλησία

Stories 06.01.2026
Η ιστορική διαδρομή της εορτής των Θεοφανίων από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Stories Χτες
Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

Μόνο για γερά στομάχια ‑ Το δωμάτιο‑εφιάλτης ενός εθισμένου gamer στην Κίνα που σόκαρε το διαδίκτυο

Stories Χτες
Δεν θα το πιστέψετε πώς άφησε το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ζούσε για δύο χρόνια

Σχολεία‑στρατόπεδα στην Κίνα: Μαθητές μιλούν για ξυλοδαρμούς και απαγωγές

Stories Χτες
«Κάθε στιγμή ήταν πόνος»: Οι μαρτυρίες που σοκάρουν για τα πειθαρχικά σχολεία στην Κίνα

Το IQ 228 που τρόμαξε τον κόσμο: Ποια είναι η Marilyn Vos Savant, η πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου

Πρόσωπα Χτες
Η ιστορία μιας ιδιοφυΐας που έμαθε στον κόσμο να… αλλάζει πόρτες

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Πρόσωπα Χτες
Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

Το σπάνιο φυτό που μυρίζει… σοκολάτα!

Περιβάλλον Χτες
Δεν είναι clickbait, όντως έχει άρωμα και γεύση σοκολάτας!

Σημάδια ότι το smartphone σας έχει ιό

Νέα Εποχή Χτες
Τι πρέπει να κάνετε