E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Του άρεσε το μπάσκετ, το ελβετικό τυρί και ο Τσάκι Τσαν!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/5/2018 | 09:09

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή, πολύ λιγότερο την παιδική ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά σε ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ του PBS για τη Βόρειο Κορέα, ένας πρώην συμμαθητής του έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς μεγάλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ, στην εφηβεία του φοίτησε στο ελβετικό σχολείο Liebefeld Steinhölzli Schule.

Ζούσε σε ένα διαμέρισμα μέσα στην πρεσβεία της Β.Κορέας.

Είχε εμμονή με το μπάσκετ! Ο τότε 17χρονος Κιμ ασχολούνταν συνεχώς με το μπάσκετ και τους Chicago Bulls γεμίζοντας ολόκληρο το δωμάτιό του με αφίσες. Φορούσε πάντα φόρμες, κυρίως Nike!

Επειδή θα ήταν καλύτερα να σπουδάσει στο σχολείο ως ένας κανονικός μαθητής και όχι ως ο γιος του ηγέτη της Β. Κορέας, η οικογένειά του θεώρησε ο Κιμ έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος με το όνομα Pak Un λέγοντας πως είναι γιος Κορεάτη διπλωμάτη.

Ο Κιμ ήταν κοινωνικά απροσάρμοστος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κορίτσια.

Όταν δεν παρακολουθούσε μπάσκετ, έβλεπε συνήθως ταινίες δράσης (αγαπημένες του ήταν εκείνες με τον Τσάκι Τσαν) και έπαιζε PlayStation! Το κρυφό του ταλέντο, είναι εξαιρετικός σκιτσογράφος.

Χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. Πάντα, υπήρχαν Κορεάτες που... φερόντουσαν ως υπάλληλοί του, σωματοφύλακες ή βοηθοί για τον Κιμ. Αν δε μπορούσε να δει έναν αγώνα κάποιος θα του το έγραφε στο βίντεο. Αυτό φαινόταν πολύ περίεργο στους άλλους, όπως είπαν κάποιοι συμμαθητές του σε βρετανική εφημερίδα.

Ο Κιμ, παρότι είχε εντολές να μην λέει πως ο πατέρας του ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά καιρούς το αποκάλυπτε σε διάφορα άτομα. Τα περισσότερα δεν τον πίστευαν.

Ο Joao Micaelo, φίλος του από το σχολείο θυμάται πως από τότε ήταν σκληρός και απότομος όταν είχε εξουσία στα χέρια του. Μια φορά στο σπίτι του, οι υπηρέτες του σέρβιραν κρύα μακαρόνια και τότε ποιος είδε τον Κιμ και δεν τον φοβήθηκε.

 Αναφέρεται ότι τρελαινόταν τόσο για το ελβετικό τυρί που αργότερα έστειλε τους προσωπικούς του σεφ σε ελβετική σχολή μαγειρικής για να μάθουν να φτιάχνουν το Emmental που είχε απολαύσει ενώ ήταν φοιτητής.

Πριν τελειώσει η τελευταία του χρονιά, ο Κιμ έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ. "Εξαφανίστηκε ξαφνικά!" είπε ο Micaelo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κρυφή αγορά εργασίας του σκοτεινού ιστού: Ποιοι μπαίνουν, πόσα παίρνουν και γιατί κινδυνεύουν

Νέα Εποχή 22.11.2025
Αυτός είναι ο μέσος χρήστης του dark web – και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

Νόμπελ Ειρήνης: Η τραγική ειρωνεία στην περίπτωση της γυναίκας που «κέρδισε» τον Τραμπ

Stories 22.11.2025
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάδο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «φυγόδικη»

Όταν το κραγιόν έγινε όπλο: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το «Victory Red»

Ιστορικά 22.11.2025
Πώς ένα χρώμα έγινε σύμβολο αντίστασης και γυναικείας δύναμης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

5 αθλητές που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ

Αθλητισμός 22.11.2025
Μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ

Νέο ρεκόρ για τη Frida Kahlo: Πίνακας της πουλήθηκε για 54,7 εκατ. δολάρια

Stories Χτες
Kαταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για έργο γυναίκας καλλιτέχνιδας

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που ... εμφανίζονται μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Νέα Εποχή Χτες
Η εντυπωσιακή εγκατάσταση που εμφανίζεται μόνο όσο η παλίρροια το επιτρέπει – και μας δείχνει το μέλλον που χτίζουμε.

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Νέα Εποχή Χτες
Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Γιατί οι νέοι στην Ελλάδα δεν σκέφτονται να κάνουν οικογένεια;

Μπες στο Πλάνο Χτες
Τι ζητούν για να μείνουν στην χώρα

Ο Έλληνας που εφηύρε το παγωτό μηχανής

Ιστορικά Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία του Θανάση Καρβέλα