E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Του άρεσε το μπάσκετ, το ελβετικό τυρί και ο Τσάκι Τσαν!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/5/2018 | 09:09

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή, πολύ λιγότερο την παιδική ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά σε ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ του PBS για τη Βόρειο Κορέα, ένας πρώην συμμαθητής του έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς μεγάλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ, στην εφηβεία του φοίτησε στο ελβετικό σχολείο Liebefeld Steinhölzli Schule.

Ζούσε σε ένα διαμέρισμα μέσα στην πρεσβεία της Β.Κορέας.

Είχε εμμονή με το μπάσκετ! Ο τότε 17χρονος Κιμ ασχολούνταν συνεχώς με το μπάσκετ και τους Chicago Bulls γεμίζοντας ολόκληρο το δωμάτιό του με αφίσες. Φορούσε πάντα φόρμες, κυρίως Nike!

Επειδή θα ήταν καλύτερα να σπουδάσει στο σχολείο ως ένας κανονικός μαθητής και όχι ως ο γιος του ηγέτη της Β. Κορέας, η οικογένειά του θεώρησε ο Κιμ έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος με το όνομα Pak Un λέγοντας πως είναι γιος Κορεάτη διπλωμάτη.

Ο Κιμ ήταν κοινωνικά απροσάρμοστος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κορίτσια.

Όταν δεν παρακολουθούσε μπάσκετ, έβλεπε συνήθως ταινίες δράσης (αγαπημένες του ήταν εκείνες με τον Τσάκι Τσαν) και έπαιζε PlayStation! Το κρυφό του ταλέντο, είναι εξαιρετικός σκιτσογράφος.

Χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. Πάντα, υπήρχαν Κορεάτες που... φερόντουσαν ως υπάλληλοί του, σωματοφύλακες ή βοηθοί για τον Κιμ. Αν δε μπορούσε να δει έναν αγώνα κάποιος θα του το έγραφε στο βίντεο. Αυτό φαινόταν πολύ περίεργο στους άλλους, όπως είπαν κάποιοι συμμαθητές του σε βρετανική εφημερίδα.

Ο Κιμ, παρότι είχε εντολές να μην λέει πως ο πατέρας του ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά καιρούς το αποκάλυπτε σε διάφορα άτομα. Τα περισσότερα δεν τον πίστευαν.

Ο Joao Micaelo, φίλος του από το σχολείο θυμάται πως από τότε ήταν σκληρός και απότομος όταν είχε εξουσία στα χέρια του. Μια φορά στο σπίτι του, οι υπηρέτες του σέρβιραν κρύα μακαρόνια και τότε ποιος είδε τον Κιμ και δεν τον φοβήθηκε.

 Αναφέρεται ότι τρελαινόταν τόσο για το ελβετικό τυρί που αργότερα έστειλε τους προσωπικούς του σεφ σε ελβετική σχολή μαγειρικής για να μάθουν να φτιάχνουν το Emmental που είχε απολαύσει ενώ ήταν φοιτητής.

Πριν τελειώσει η τελευταία του χρονιά, ο Κιμ έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ. "Εξαφανίστηκε ξαφνικά!" είπε ο Micaelo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζητήσαμε από έναν άνθρωπο του Pride να απαντήσει στα σχόλια των haters

E-Daily 3.Left 14.06.2026
Οι πιο viral απορίες και κακόβουλα σχόλια για το Pride βρήκαν επιτέλους απαντήσεις

Η γυναίκα που έκανε τα comics να στάζουν φεμινισμό και βιτριόλι

E-Daily 3.Left 14.06.2026
Η Nicole Hollander ήταν από τις πιο αιχμηρές και πολιτικοποιημένες cartoonists της Αμερικής

Μπούργκα και μπάλα: Οι Αφγανές που μετατρέπουν τον πόνο τους σε διαμαρτυρία

E-Daily 3.Left 14.06.2026
«Μας πήραν τα σπορ, όχι το πάθος»: Η συγκλονιστική ιστορία της Νούρα

Explainer: Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι παρατάνε τις ευρωπαϊκές πολυτέλειες

E-Daily 3.Left 14.06.2026
Τι συμβαίνει στην κινεζική αγορά πολυτελείας;

Η μπυραρία ‑ χρηματιστήριο: Δες πώς λειτουργεί το πιο τρελό μπαρ της Κίνας!

E-Daily 3.Left 14.06.2026
Η Qingdao Beer Exchange αποτελεί ένα πρωτότυπο concept μπυραρίας

Τι απέγινε η κλωνοποιημένη Ντόλι, το διασημότερο πρόβατο της ιστορίας

E-Daily 1.Hero 14.06.2026
Η ιστορία από την αρχή, ως σήμερα

Το μοντέλο που πόζαρε για τους μεγαλύτερους ζωγράφους και το τραγικό τέλος της

E-Daily 3.Left 14.06.2026
Η δραματική ζωή του supermodel του 19ου αιώνα

Πώς είναι τελικά η ζωή στην ιταλική πόλη με τα σπίτια του 1 ευρώ;

E-Daily 3.Left Χτες
Αγοράζεις σπίτι με 1 ευρώ, αλλά τι ζωή σε περιμένει εκεί;

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Πώς οι βετεράνοι του Βιετνάμ έκοψαν την ηρωίνη

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας στους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες εθίστηκαν άλλα το 95% απεξαρτήθηκε