E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Αν αποδειχθεί ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το ISIS, εγώ παραιτούμαι

«Οι Ρώσοι αγοράζουν από τους τζιχαντιστές!»

Δημοσίευση 1/12/2015 | 00:09

Ερντογάν: Αν αποδειχθεί ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το ISIS, εγώ παραιτούμαι

Απάντηση στις καταγγελίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα δεσμεύθηκε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο Παρίσι στη Σύνοδο για το κλίμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η ¶γκυρα κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό προκειμένου να προστατεύσουν τη διακίνηση πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους μέσω της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δεσμεύθηκε να πολεμήσει τον τρόμο του ISIS με κάθε πιθανό τρόπο και δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του, αν αποδειχθεί οποιαδήποτε αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. «Αν αποδειχθεί μία τέτοια καταγγελία, δεν θα μείνω στη θέση μου. Ρωτάω τον Πούτιν, εσύ θα το έκανες;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να εξηγήσει τις ρωσικές αγορές πετρελαίου των τζιχαντιστών. Όπως δήλωσε, ένας Ρωσοσύριος πολίτης προμηθεύεται πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, κάτι που –σύμφωνα με τον ίδιο– το επιβεβαιώνουν και αμερικανικές πηγές. «Πρώτα να λογοδοτήσει γι' αυτό η Ρωσία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας ως ανήθικους τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο από την τρομοκρατική οργάνωση. «Τέτοιοι ισχυρισμοί πρέπει να αποδειχθούν», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του αποκτά πετρέλαιο από γνωστές πηγές: τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και τη Νιγηρία. «Δεν θα δεχθούμε τέτοιες συκοφαντίες», τόνισε.

Ακόμη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα ενεργήσει με υπομονή και όχι συναισθηματικά, πριν λάβει όποια μέτρα ως απάντηση για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρανικό χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία: Εκτός λειτουργίας ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια στον κόσμο

Κόσμος 02.03.2026
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση με στόχο το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Συναγερμός στην Κύπρο για drone: Αναχαιτίστηκε και δεύτερο ‑ Έκλεισαν σχολεία, κάτοικοι απομακρύνθηκαν

Κόσμος 02.03.2026
Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου μετά τις εξελίξεις

Διπλή εικόνα στις αγορές της Ασίας ‑ Απώλειες σε Ιαπωνία, κέρδη στην Κίνα

Οικονομία 02.03.2026
Ποιες μετοχές πλήττονται και ποιες εκτοξεύονται

Νεκρή 17χρονη στον Πειραιά, έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.03.2026
Συνελήφθη η μητέρα της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Μαρουσάκης: Από το κρύο στην... Ανοιξη

Καιρός 02.03.2026
Πώς θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας

Φλέγεται η Μέση Ανατολή ‑ Μπαίνει στον πόλεμο και η Χεζμπολάχ

Κόσμος 02.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών

Το καθεστώς του Ιράν μπορεί να επιβιώσει, αλλά η Μέση Ανατολή θα αλλάξει για πάντα

Κόσμος 02.03.2026
«Στιγμές που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης»

«Πνίγηκε» στις ακρίδες η Σαχάρα – Το φαινόμενο που απειλεί καλλιέργειες και κτηνοτροφία

Κόσμος 02.03.2026
Τεράστια σμήνη ακρίδων σκέπασαν δρόμους στη Σαχάρα και προσέκρουαν σε διερχόμενα οχήματα, σε ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ξανά τον κίνδυνο για καλλιέργειες και επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή.

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό