E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα το περίμενες ποτέ από το «δικό σου παιδί»; Η νέα καμπάνια της ActionAid συγκινεί

“Κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη είναι και «δικό μας» παιδί”.

Δημοσίευση 20/12/2021 | 20:49

Θα το περίμενες ποτέ από το «δικό σου παιδί»; Η νέα καμπάνια της ActionAid συγκινεί

«Εύχομαι το νερό της βρύσης να είναι πάντα καθαρό, να υπάρχει κάθε μέρα φαγητό στο σπίτι και φέτος να καταφέρω να πάω σχολείο!». Σίγουρα, δεν θα περιμέναμε ποτέ από το δικό μας παιδί να κάνει μια τέτοια ευχή για τον καινούργιο χρόνο. Στο άκουσμα αυτής της ευχής για τη λίστα με τα δώρα μας, θα νιώθαμε ίσως μια αμηχανία, θεωρώντας δύσκολο να εκπληρώσεις μια τέτοια επιθυμία. Στη λίστα μας μπορούν πιο εύκολα να μπουν παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρονικές συσκευές για τα παιδιά μας, παρά τα πιο απλά και αυτονόητα αγαθά, όπως το νερό, το φαγητό και η εκπαίδευση, αγαθά που τα δικά μας παιδιά απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να τα διεκδικήσουν.

Κι όμως, εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο λαχταρούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μία θέση σε μια σχολική τάξη. Ονειρεύονται να καταφέρουν να σπουδάσουν, ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή, ξεφεύγοντας από τη φτώχεια. Όπως η Happy από την Κένυα, που σταμάτησε το σχολείο επειδή οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα. Μέσα από τα κέντρα στήριξης της ActionAid, η Happy απέκτησε σχολικά είδη και βιβλία, παρακολούθησε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για να καλύψει τα κενά της και ονειρεύεται να επιστρέψει στο σχολείο και να σπουδάσει γιατρός και μοδίστρα!

Η Happy, 13 ετών

Το δικό μας παιδί δε θα έβαζε στις ευχές του την επιθυμία να έχει στο σπίτι του καθαρό νερό, ωστόσο παιδιά σε όλο τον κόσμο αρρωσταίνουν από το μολυσμένο νερό, χάνουν το σχολείο γιατί πρέπει να περπατούν πολλές ώρες καθημερινά  κουβαλώντας νερό στο σπίτι, ενώ εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους από επιθέσεις ζώων (ακόμα και ανθρώπων) διανύοντας μεγάλες ερημικές αποστάσεις.

Ο Prabin, 11 ετών

Ο Prabin από το Νεπάλ ξέρει καλά τι σημαίνει να κινδυνεύεις από την έλλειψη καθαρού νερού. Είδε πολλούς συμμαθητές του να αρρωσταίνουν, ενώ και ο ίδιος φοβόταν να επιστρέψει στο σχολείο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς δεν είχαν βρύσες ώστε να πλένουν τα χέρια τους για να προφυλάσσονται. Έτσι, χάρηκε πολύ όταν είδε ότι η ActionAid είχε τοποθετήσει δεξαμενές νερού για το πλύσιμο των χεριών, ακόμα και πόσιμο νερό στο σχολείο κι επανήλθε με ασφάλεια στα μαθήματά του. 

Η Happy, ο Prabin κι εκατομμύρια άλλα παιδιά στον κόσμο δεν χρειάζεται να εύχονται πια αυτό που δεν θα ευχόταν ποτέ και το δικό μας παιδί. Χάρη στο Πρόγραμμα Αναδοχής και τους Αναδόχους της ActionAid, μπορούν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον τους. Γιατί τελικά κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη είναι και «δικό μας» παιδί. Και είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε να εκπληρώσουμε τις ευχές του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Αναδοχής εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Πανελλήνιες 2026: Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Μισθοδοσία Αρχιερέων: Ανακρίβειες τα υπέρογκα ποσά, εξηγεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Απαντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περί αυξήσεων στους μισθούς των Αρχιερέων

Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατώ με τα παιδιά μου και βλέπω Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλο, τι να κάνω;

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Αν δεν αντιδράσω δεν μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Αν αντιδράσω είμαι απολύτως εν αδίκω»

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Ο Δικέφαλος με μια λιτή ανακοίνωση έβαλε τους τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επιχειρηματίας στο Κολωνάκι μήνυσε πρωταθλήτρια πυγμαχίας για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ από το ταμείο του εστιατορίου

Ελλάδα 19.06.2026
Η αθλήτρια με σημαντική διαδρομή στον χώρο της πυγμαχίας, μέλος της εθνικής ομάδας της εργαζόταν ως ταμίας σε εστιατόριο

Φραντζί Πιερό: «Η μητέρα μου έπρεπε να επιλέξει αν θα έτρωγε η ίδια ή αν θα τάιζε εμάς»

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Ο επιθετικός από την Αϊτή, που εξακολουθεί να ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην ισπανική Marca, για το τι σημαίνει για τη χώρα του η παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ