E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα το περίμενες ποτέ από το «δικό σου παιδί»; Η νέα καμπάνια της ActionAid συγκινεί

“Κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη είναι και «δικό μας» παιδί”.

Δημοσίευση 20/12/2021 | 20:49

Θα το περίμενες ποτέ από το «δικό σου παιδί»; Η νέα καμπάνια της ActionAid συγκινεί

«Εύχομαι το νερό της βρύσης να είναι πάντα καθαρό, να υπάρχει κάθε μέρα φαγητό στο σπίτι και φέτος να καταφέρω να πάω σχολείο!». Σίγουρα, δεν θα περιμέναμε ποτέ από το δικό μας παιδί να κάνει μια τέτοια ευχή για τον καινούργιο χρόνο. Στο άκουσμα αυτής της ευχής για τη λίστα με τα δώρα μας, θα νιώθαμε ίσως μια αμηχανία, θεωρώντας δύσκολο να εκπληρώσεις μια τέτοια επιθυμία. Στη λίστα μας μπορούν πιο εύκολα να μπουν παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρονικές συσκευές για τα παιδιά μας, παρά τα πιο απλά και αυτονόητα αγαθά, όπως το νερό, το φαγητό και η εκπαίδευση, αγαθά που τα δικά μας παιδιά απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να τα διεκδικήσουν.

Κι όμως, εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο λαχταρούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μία θέση σε μια σχολική τάξη. Ονειρεύονται να καταφέρουν να σπουδάσουν, ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή, ξεφεύγοντας από τη φτώχεια. Όπως η Happy από την Κένυα, που σταμάτησε το σχολείο επειδή οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα. Μέσα από τα κέντρα στήριξης της ActionAid, η Happy απέκτησε σχολικά είδη και βιβλία, παρακολούθησε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για να καλύψει τα κενά της και ονειρεύεται να επιστρέψει στο σχολείο και να σπουδάσει γιατρός και μοδίστρα!

Η Happy, 13 ετών

Το δικό μας παιδί δε θα έβαζε στις ευχές του την επιθυμία να έχει στο σπίτι του καθαρό νερό, ωστόσο παιδιά σε όλο τον κόσμο αρρωσταίνουν από το μολυσμένο νερό, χάνουν το σχολείο γιατί πρέπει να περπατούν πολλές ώρες καθημερινά  κουβαλώντας νερό στο σπίτι, ενώ εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους από επιθέσεις ζώων (ακόμα και ανθρώπων) διανύοντας μεγάλες ερημικές αποστάσεις.

Ο Prabin, 11 ετών

Ο Prabin από το Νεπάλ ξέρει καλά τι σημαίνει να κινδυνεύεις από την έλλειψη καθαρού νερού. Είδε πολλούς συμμαθητές του να αρρωσταίνουν, ενώ και ο ίδιος φοβόταν να επιστρέψει στο σχολείο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς δεν είχαν βρύσες ώστε να πλένουν τα χέρια τους για να προφυλάσσονται. Έτσι, χάρηκε πολύ όταν είδε ότι η ActionAid είχε τοποθετήσει δεξαμενές νερού για το πλύσιμο των χεριών, ακόμα και πόσιμο νερό στο σχολείο κι επανήλθε με ασφάλεια στα μαθήματά του. 

Η Happy, ο Prabin κι εκατομμύρια άλλα παιδιά στον κόσμο δεν χρειάζεται να εύχονται πια αυτό που δεν θα ευχόταν ποτέ και το δικό μας παιδί. Χάρη στο Πρόγραμμα Αναδοχής και τους Αναδόχους της ActionAid, μπορούν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον τους. Γιατί τελικά κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη είναι και «δικό μας» παιδί. Και είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε να εκπληρώσουμε τις ευχές του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Αναδοχής εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν ‑ Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.