E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

Έρευνα σοκ

Δημοσίευση 20/11/2020 | 10:06

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

«Ωρολογιακή βόμβα» αποδεικνύονται τα σούπερ μάρκετ για την μετάδοση της νόσου Covid-19.

Έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE), που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου, έδειξε ότι τα σούπερ μάρκετ είναι η «υπ' αριθμόν 1» εστία μετάδοσης του νέου κορωνοιού.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διεξήχθη η μελέτη, καταγράφηκαν 128.808 κρούσματα του ιού και ο πιο συχνός χώρος που επισκέπτονταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν τα σούπερ μάρκετ. Ακολουθούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS.)

Αναλύοντας τις επαφές και με την ιχνηλάτηση 128.808 Βρετανών που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, η υπηρεσία εντόπισε τα σημεία, στα οποία είναι πιθανό να μεταδίδεται ο ιός.

Mε βάση τα στοιχεία της έρευνας, στα σούπερ μάρκετ πήγαινε το 18,3% των ερωτηθέντων, στο Γυμνάσιο το 12,7%, στο Δημοτικό το 10,1%, στο νοσοκομείο το 3,6%, στο ξενοδοχείο το 1,5%, στο πανεπιστήμιο το 1,4%, στο γυμναστήριο το 1,1% και, τέλος, στα εστιατόρια ή τις καφετέριες το 1,0%.

Πρόκειται για στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος στη Βρετανία, όπως διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun».

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, να υποστηρίζει στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πούμε πότε θα αρθεί το lockdown.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία αναμένεται ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους, που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», που επικαλείται σχετική έρευνα του κλάδου.

Μελέτη που εκπόνησαν οι οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 72% των επιχειρήσεων εκτιμούν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 κι ότι θα βάλουν λουκέτο».

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί».

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σ' έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Μυρτώς: «Είχαν σχέδιο, η κόρη μου δεν ενέδωσε και έφεραν κάποιον μέσω Facebook»

Ελλάδα 16.04.2026
«Με κατέστρεψαν. Τα υποκείμενα αυτά μου χάλασαν το αύριο, μου χάλασαν το ενδιαφέρον να υπάρχω»

Παλιές ταυτότητες: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή τους ‑ Από πότε παύουν να ισχύουν

Ελλάδα 16.04.2026
Αυξάνεται η ζήτηση για ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας

Νέα δήλωση Λαζαρίδη: Ζητώ τον πλήρη καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Ελλάδα 16.04.2026
Υποστηρίζει πως «δεν έχω τίποτα να φοβηθώ» αλλά «δεν θα επιτρέψω από κανέναν τη ``δολοφονία`` του χαρακτήρα μου»

Fuel Pass: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά της επιδότησης καυσίμων ανά περιοχή

Οικονομία 16.04.2026
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Όλες οι αλλαγές στις νέες δηλώσεις ‑ Πόσο θα σας στοιχίσει ο καθαρισμός

Ελλάδα 16.04.2026
Στόχος η μείωση του κινδύνου της φωτιάς σε κατοικίες κατά την αντιπυρική περίοδο, δεδομένου ότι με την έλλειψη καύσιμης ύλης υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες αυτή να μην ξεφύγει

Θεσσαλονίκη: 61χρονος κατηγορείται ότι βiαζε για οκτώ χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ελλάδα 16.04.2026
Ο εφιάλτης του κοριτσιού ξεκίνησε από το 2017, όταν ήταν μόλις πέντε ετών και φέρεται να κράτησε έως το 2025

Απίστευτη κακοποίηση στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο κορμί της κοπέλας του

Κόσμος 16.04.2026
Ο Ολλανδός κακοποιητής αγόρασε online ένα φτηνό μηχάνημα για τατουάζ και με αυτό κάλυψε σχεδόν το 90% του σώματος της τότε κοπέλας του για να δείξει ότι είναι «ιδιοκτησία» του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Aυτόματη οριστικοποίηση σήμερα ‑ Πώς θα αποφύγετε λάθη και πρόστιμα

Ελλάδα 16.04.2026
Παρότι η πλατφόρμα προβλέπει την αυτόματη υποβολή, οι φορολογούμενοι έχουν τη «δεύτερη ευκαιρία» να διορθώσουν πιθανά λάθη που μπορεί να επηρεάσουν το εκκαθαριστικό τους

Αφρικανική σκόνη: Η ημέρα που υποχωρεί και καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Καιρός 16.04.2026
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης