E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

Έρευνα σοκ

Δημοσίευση 20/11/2020 | 10:06

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

«Ωρολογιακή βόμβα» αποδεικνύονται τα σούπερ μάρκετ για την μετάδοση της νόσου Covid-19.

Έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE), που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου, έδειξε ότι τα σούπερ μάρκετ είναι η «υπ' αριθμόν 1» εστία μετάδοσης του νέου κορωνοιού.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διεξήχθη η μελέτη, καταγράφηκαν 128.808 κρούσματα του ιού και ο πιο συχνός χώρος που επισκέπτονταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν τα σούπερ μάρκετ. Ακολουθούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS.)

Αναλύοντας τις επαφές και με την ιχνηλάτηση 128.808 Βρετανών που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, η υπηρεσία εντόπισε τα σημεία, στα οποία είναι πιθανό να μεταδίδεται ο ιός.

Mε βάση τα στοιχεία της έρευνας, στα σούπερ μάρκετ πήγαινε το 18,3% των ερωτηθέντων, στο Γυμνάσιο το 12,7%, στο Δημοτικό το 10,1%, στο νοσοκομείο το 3,6%, στο ξενοδοχείο το 1,5%, στο πανεπιστήμιο το 1,4%, στο γυμναστήριο το 1,1% και, τέλος, στα εστιατόρια ή τις καφετέριες το 1,0%.

Πρόκειται για στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος στη Βρετανία, όπως διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun».

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, να υποστηρίζει στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πούμε πότε θα αρθεί το lockdown.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία αναμένεται ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους, που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», που επικαλείται σχετική έρευνα του κλάδου.

Μελέτη που εκπόνησαν οι οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 72% των επιχειρήσεων εκτιμούν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 κι ότι θα βάλουν λουκέτο».

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί».

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σ' έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ελλάδα 05.04.2026
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Πειραιάς: Στη ΜΕΘ ο μαθητής που παρασύρθηκε από λεωφορείο ‑ «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά»

Ελλάδα 05.04.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή: Τι ώρα κλείνουν

Ελλάδα 05.04.2026
Τα καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για το Πάσχα 2026

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn