E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Με ψυχρή εισβολή και κρύο θα υποδεχτούμε τον Νοέμβριο - Η ανάρτηση στο Facebook του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 09:07

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Ένα κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς την Ελλάδα την Τετάρτη (28/10) και την Πέμπτη (29/10), σύμφωνα με την πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, επανεμφάνιση υδροστρόβιλων σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ κάνει λόγο και για κίνδυνο πλημμυρών ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε το κείμενό του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε και από δύο σχετικά βίντεο:

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέλιξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κοντά στο μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων. Υψηλό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται, το Θριάσιο πεδίο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Νίκαια, το Μενίδι, τα Σεπόλια αλλά και περιοχές κοντά στην Πεντέλη. Η κακοκαιρία φαίνεται να περνάει σχετικά γρήγορα από το νομό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είδαμε άλλωστε και στην προηγούμενη κακοκαιρία η οποία δεν κράτησε πάνω από 2 με 4 ώρες τι καταστροφές προκλήθηκαν. Γι αυτό λοιπόν λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα μιας και το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται να φτάνει μέχρι τα πόδια της Χαλκιδικής όπου χρειάζεται προσοχή.

ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την κακοκαιρία αυτή θα την διαδεχτεί ψυχρή εισβολή από την Κυριακή μις και ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας οπότε ετοιμάζουμε και την αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας σιγά σιγά.

Επισυνάπτονται χάρτες περιγραφής των όσων αναλύθηκαν παραπάνω.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλες κι σε όλους!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Νεκρή Βρετανίδα σε πισίνα βίλας – Τραγωδία στις διακοπές ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 66χρονη φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ

Η Καρυστιανού επιβεβαίωσε ότι ανακοινώνει κόμμα στις 21 Μαΐου με ένα AI βίντεο και ένα λευκό περιστέρι

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ανακοίνωση του νέου κόμματος θα γίνει από την πλατεία Αριστοτέλους και το θέατρο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Υπέκυψε και δεύτερη 17χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη ανήλικη που έπεσε από την ταράτσα

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος Χτες
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

Κόσμος Χτες
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις