E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Με ψυχρή εισβολή και κρύο θα υποδεχτούμε τον Νοέμβριο - Η ανάρτηση στο Facebook του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 09:07

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Ένα κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς την Ελλάδα την Τετάρτη (28/10) και την Πέμπτη (29/10), σύμφωνα με την πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, επανεμφάνιση υδροστρόβιλων σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ κάνει λόγο και για κίνδυνο πλημμυρών ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε το κείμενό του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε και από δύο σχετικά βίντεο:

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέλιξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κοντά στο μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων. Υψηλό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται, το Θριάσιο πεδίο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Νίκαια, το Μενίδι, τα Σεπόλια αλλά και περιοχές κοντά στην Πεντέλη. Η κακοκαιρία φαίνεται να περνάει σχετικά γρήγορα από το νομό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είδαμε άλλωστε και στην προηγούμενη κακοκαιρία η οποία δεν κράτησε πάνω από 2 με 4 ώρες τι καταστροφές προκλήθηκαν. Γι αυτό λοιπόν λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα μιας και το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται να φτάνει μέχρι τα πόδια της Χαλκιδικής όπου χρειάζεται προσοχή.

ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την κακοκαιρία αυτή θα την διαδεχτεί ψυχρή εισβολή από την Κυριακή μις και ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας οπότε ετοιμάζουμε και την αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας σιγά σιγά.

Επισυνάπτονται χάρτες περιγραφής των όσων αναλύθηκαν παραπάνω.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλες κι σε όλους!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Ασημένιο ο Τεντόγλου, χρυσά μετάλλια για Αδαμοπούλου, Ρούσσου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο και Θράκη, χάρτης με τις περιοχές όπου έπεσε η περισσότερη βροχή

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το ύψος βροχής στα Θεοδώριανα Αρτας έφτασε τα 82 mm

Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας στην Ροδόπη, εννέα άτομα στο νοσοκομείο, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες της ταβέρνας 28 και 35 ετών για σωματικές βλάβες από αμέλεια - Στο νοσοκομείο θα παραμείνουν σήμερα ένας 69χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πλευρά, και μία 61χρονη για παρακολούθηση

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στο νοσοκομείο Νίκαιας και ο πρώτος που θα με εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες

Ελλάδα Χτες
«Και να με κτυπούν και να μην τους κάνω μήνυση και να τους ζητήσω και συγγνώμη….κάπου ώπα! Αλλά με έχουν μετρήσει λάθος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Λύκος επιτέθηκε σε παρέα περιπατητών στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι!

Ελλάδα Χτες
Οδηγίες για τους επισκέπτες της Πάρνηθας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν βόλτες στην περιοχή με τα σκυλιά τους

Συγκλονίζει ο Πολονάρα: «Όταν μου είπαν ότι έχω λευχαιμία, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Αθλητικά Νέα Χτες
Σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση, ο Ακίλε Πολονάρα άνοιξε την καρδιά του για τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής του

Ολυμπιακός: Το story της γυναίκας του Πίτερς μετά τον αποκλεισμό του από τη δωδεκάδα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μάντισον Γκρου ανέβασε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Αμερικανού με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Προσωρινή διακοπή στο εργοστάσιο της Βιολάντα στην Αγία Κυριακή, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ελλάδα Χτες
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο της Ε.Ε. Τρικάλων-Καρδίτσας, στην τοπική κοινότητα Αγίας Κυριακής του δήμου Τρικκαίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Σπάνιο φαινόμενο: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε πάνω από τη Ραφήνα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το ασυνήθιστο θέαμα έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, σε μικρή απόσταση από την είσοδο του λιμανιού

Πέθανε το δύο ετών αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί κατεστραμμένη καρδιά στη Νάπολη

Κόσμος Χτες
Το ιατρικό λάθος αποκαλύφθηκε χάρη σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, μετά την δημοσίευση των οποίων το νοσοκομείο αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις ευθύνες του

Κυψέλη: Καταγγελία για βιασμό 25χρονης γυναίκας ΑμεΑ από άνδρα που βοηθούσε τη μητέρα με τα ψώνια

Ελλάδα Χτες
Σοκαριστικό περιστατικό βιασμού μίας 25χρονης γυναίκας με αναπηρία σημειώθηκε στην Κυψέλη