E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Με ψυχρή εισβολή και κρύο θα υποδεχτούμε τον Νοέμβριο - Η ανάρτηση στο Facebook του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 09:07

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Ένα κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς την Ελλάδα την Τετάρτη (28/10) και την Πέμπτη (29/10), σύμφωνα με την πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, επανεμφάνιση υδροστρόβιλων σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ κάνει λόγο και για κίνδυνο πλημμυρών ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε το κείμενό του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε και από δύο σχετικά βίντεο:

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέλιξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κοντά στο μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων. Υψηλό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται, το Θριάσιο πεδίο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Νίκαια, το Μενίδι, τα Σεπόλια αλλά και περιοχές κοντά στην Πεντέλη. Η κακοκαιρία φαίνεται να περνάει σχετικά γρήγορα από το νομό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είδαμε άλλωστε και στην προηγούμενη κακοκαιρία η οποία δεν κράτησε πάνω από 2 με 4 ώρες τι καταστροφές προκλήθηκαν. Γι αυτό λοιπόν λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα μιας και το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται να φτάνει μέχρι τα πόδια της Χαλκιδικής όπου χρειάζεται προσοχή.

ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την κακοκαιρία αυτή θα την διαδεχτεί ψυχρή εισβολή από την Κυριακή μις και ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας οπότε ετοιμάζουμε και την αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας σιγά σιγά.

Επισυνάπτονται χάρτες περιγραφής των όσων αναλύθηκαν παραπάνω.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλες κι σε όλους!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 06.12.2025
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα 06.12.2025
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα 06.12.2025
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Κόσμος 06.12.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Ελλάδα 06.12.2025
Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Κόσμος 06.12.2025
Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

Η στιγμή που οδηγός χάνει τον έλεγχο εν μέσω βροχής και πέφτει πάνω στις μπάρες της Εθνικής Αθηνών ‑ Λαμίας

Ελλάδα 06.12.2025
Προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στην συνέχεια έπεσε πάνω σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους