E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Με ψυχρή εισβολή και κρύο θα υποδεχτούμε τον Νοέμβριο - Η ανάρτηση στο Facebook του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2020 | 09:07

Κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη ‑ Κίνδυνος πλημμυρών ακόμη και στην Αττική

Ένα κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς την Ελλάδα την Τετάρτη (28/10) και την Πέμπτη (29/10), σύμφωνα με την πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, επανεμφάνιση υδροστρόβιλων σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ κάνει λόγο και για κίνδυνο πλημμυρών ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε το κείμενό του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε και από δύο σχετικά βίντεο:

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας (ύφεση) αναμένεται να οργανωθεί στην κεντρική Ευρώπη και διασχίζοντας την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1800 με 2000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξέλιξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι με έμφαση το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά - δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κοντά στο μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων. Υψηλό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται, το Θριάσιο πεδίο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Νίκαια, το Μενίδι, τα Σεπόλια αλλά και περιοχές κοντά στην Πεντέλη. Η κακοκαιρία φαίνεται να περνάει σχετικά γρήγορα από το νομό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είδαμε άλλωστε και στην προηγούμενη κακοκαιρία η οποία δεν κράτησε πάνω από 2 με 4 ώρες τι καταστροφές προκλήθηκαν. Γι αυτό λοιπόν λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα μιας και το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται να φτάνει μέχρι τα πόδια της Χαλκιδικής όπου χρειάζεται προσοχή.

ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την κακοκαιρία αυτή θα την διαδεχτεί ψυχρή εισβολή από την Κυριακή μις και ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας οπότε ετοιμάζουμε και την αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας σιγά σιγά.

Επισυνάπτονται χάρτες περιγραφής των όσων αναλύθηκαν παραπάνω.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλες κι σε όλους!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη