E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξήγησε ότι η Facebook θα αρχίσει “επιθετικά τις προσλήψεις για τηλεργασία” τον Ιούλιο.

Δημοσίευση 25/5/2020 | 13:56

Το Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας

Η Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας ακόμη και μετά την άρση του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας τη επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επιταχύνοντας την αποκέντρωση της εταιρείας από τη Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Ζάκερμπεργκ εξήγησε ότι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως θα αρχίσει “επιθετικά τις προσλήψεις για τηλεργασία” τον Ιούλιο και αναμένει τα επόμενα 5 με 10 χρόνια περίπου οι μισοί του υπάλληλοι να εργάζονται μακριά από τα γραφεία της Facebook .

Η εταιρεία θα υιοθετήσει μια “πιο μετρημένη προσέγγιση” με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους βάσει της εργασίας και της προηγούμενης αποδοτικότητάς τους και όρισε την 1η Ιανουαρίου 2021 ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι εργαζόμενοι τη νέα τους έδρα.

Η Facebook είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα προς την τηλεργασία και προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την εργασιακή κουλτούρα στην εποχή μετά τον κορονοϊό.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα το Twitter και η εταιρεία πληρωμών Square, με επικεφαλής τον Τζακ Ντόρσι, ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν την τηλεργασία επ’ αόριστον.

Όμως η Facebook, μια πολύ μεγαλύτερη εταιρεία με σχεδόν 50.000 εργαζόμενους, πήγε ένα βήμα παρακάτω παρουσιάζοντας μια νέα δομή για την τηλεργασία. Η απόφασή της αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπου η γρήγορη ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έχει προκαλέσει προβλήματα στις περιφερειακές υποδομές.

Η Facebook, που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει τα σχέδιά της να προσλάβει 10.000 μηναχικούς και εργαζόμενους παραγωγής φέτος, θα χτίσει και νέα “hubs” στην Ατλάντα, το Ντάλας και το Ντένβερ, όπου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούν να συναντώνται όταν χρειάζεται.

Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε όμως ότι η εταιρεία θα διατηρήσει όλα της τα γραφεία, ενώ επεσήμανε ότι οι ιδιαίτερα υψηλοί μισθοί που δίνονται στους εργαζόμενους στη Σίλικον Βάλεϊ δεν θα ισχύουν και σε άλλες περιοχές, αλλά θα διαμορφώνονται ανάλογα με το κόστος διαβίωσης.

Εσωτερικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι περίπου το 60% των εργαζόμενων στο Facebook θα προτιμούσαν να έχουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία, συνδυάζοντας την τηλεργασία με την εργασία από το γραφείο, εξήγησε ο Ζάκερμπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Συγκίνηση κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 21.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Ελλάδα 21.11.2025
Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»