E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεισμός Τουρκία: Οι ευχαριστίες σε άψογα ελληνικά από τον Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2020 | 13:02

Σεισμός Τουρκία: Οι ευχαριστίες σε άψογα ελληνικά από τον Τσαβούσογλου

Με ένα μήνυμα στα ελληνικά ευχαρίστησε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον έλληνα ομόλογό του για την άμεση συμπαράσταση μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 ρίχτερ που έπληξε την ανατολική Τουρκία.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του τούρκου ΥΠΕΞ στο twitter αναφέρει: Ευχαριστώ εγκάρδια για την αλληλεγγύη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος της γείτονάς μας, κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά τηλεφωνώντας αμέσως μετά από το σεισμό.

Το βράδυ της Παρασκευής (24/1) ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες. Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο. Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

Τη συμπαράστασή του για τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία εξέφρασε στον Ερντογάν αλλά και τον τουρκικό λαό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (24/1) με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις προσεχείς ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού