E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Δηλώσεις από Νίκο Παππα και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2018 | 08:27

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πρώτες αντιδράσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών.

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε την ίδια αντίδραση μιας και προέβη σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος θέλησε να αναφερθεί στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει σε μήνυμά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την επιτυχία της κυβέρνησης των Σκοπίων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας. «Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας»,συμπληρώνει με ανάρτησή του στο twitter.

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026