E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Δηλώσεις από Νίκο Παππα και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2018 | 08:27

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πρώτες αντιδράσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών.

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε την ίδια αντίδραση μιας και προέβη σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος θέλησε να αναφερθεί στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει σε μήνυμά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την επιτυχία της κυβέρνησης των Σκοπίων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας. «Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας»,συμπληρώνει με ανάρτησή του στο twitter.

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

Γυάρος: Οριστική η απαγόρευση αλιείας ‑ Αυτές είναι οι ζώνες προστασίας της φύσης

Ελλάδα 20.04.2026
Ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας για τη Γυάρο με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος

Ηλικιωμένη ξέχασε τσάντα με 30.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα σε λεωφορείο και της επιστράφηκε ανέγγιχτη

Ελλάδα 20.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή 856 - Την τσάντα βρήκε επιβάτης ο οποίος κοιτάζοντάς την επιφανειακά είδε μόνο... φρούτα

Euroleague: Τέλος τα εισιτήρια για το Final Four 2026 στην Αθήνα

Αθλητικά Νέα 20.04.2026
Η Euroleague ανακοίνωσε ότι όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το Final Four 2026 στην Αθήνα, εξαντλήθηκαν

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα εμφανιστεί το φεγγάρι των λουλουδιών στον ουρανό

Ελλάδα 20.04.2026
Φέτος τον Μάιο, ο ουρανός θα «φωτιστεί» από δύο πανσελήνους