E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Τσακαλώτου

Στο υπουργείο Οικονομικών

Δημοσίευση 17/1/2018 | 14:02

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Τσακαλώτου

Στο υπουργείο Οικονομικών εισέβαλλαν νωρίτερα, σήμερα, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι και τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Λίγο μετά τις 13:30 μ.μ., 30 περίπου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν στο υπουργείο Οικονομικών, που στεγάζεται στην οδό Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος και χωρίς να τους εμποδίσει κανείς ανέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κατά τη συνήθη πρακτική τους σκόρπισαν φυλλάδια στους χώρους του υπουργείου και αποχώρησαν ανενόχλητοι. Ο υπουργός Οικονομικών την ώρα της εισβολής βρισκόταν στο γραφείο του χωρίς ωστόσο να επιδιώξουν τα μέλη του Ρουκίνωνα να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».

Ειδικότερα αναφέρουν: «Βρεθήκαμε εδώ (φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς».

Στο κείμενο γίνεται και στοχοποίηση του προέδρου της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων, Γιώργου Ρούσκα, καθώς όπως επισημαίνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα: «Απαντάμε τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στους τραπεζίτες, στα διεθνή μαφιόζικα funds και στον εκτελεστικό βραχίονα όλων τούτων, δηλαδή στους συμβολαιογράφους που ακονίζουν τα δόντια τους (με προεξέχοντα τον υπόδικο πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων,Γιώργο Ρούσκα – για αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι και το ποιόν του απαιτείται ξεχωριστό πολυσέλιδο κείμενο), ότι κανένα πολυνομοσχέδιο, καμία τροπολογία, κανένας νόμος, καμία κατασταλτική μέθοδος δε σταμάτησε ποτέ το δίκιο και αυτό θα το κατανοήσει εμφατικά όλος αυτός ο συφερτός που αναφέραμε, λίαν συντόμως».

Και προειδοποιπούν ότι «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο, το οποίο απεδείχθη φάρσα.

Φωτογραφία Eurokinisi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.