E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζουράρις: «Να μου ζητήσουν συγγνώμη οι Αρειανοί και οι Ολυμπιακοί»

Έχει επιληφθεί η Αστυνομία για τα απειλητικά σχόλια

Δημοσίευση 17/1/2018 | 09:40

Ζουράρις: «Να μου ζητήσουν συγγνώμη οι Αρειανοί και οι Ολυμπιακοί»

Θέση για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πήρε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης», ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είχε δηλώσει την παραίτησή του (για άλλους λόγους) πριν προκύψει το επίμαχο ζήτημα.

Αναφερόμενος, δε, σε αυτό παραδέχθηκε ότι οι δικαίως εξοργίστηκαν οι φίλοι του Άρη, τονίζοντας ωστόσο ότι το σκέλος που αφορούσε την ομάδα τους ήταν κατάληξη ενός ανεκδότου που για τεχνικούς λόγους δεν ακούστηκε ολόκληρο.

Αντίθετα, εμφανίστηκε αμετανόητος στο σκέλος που αφορά στους φίλους του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλώς για ένα σύνθημα και λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσουν από εκείνον συγγνώμη -τόσο οι οπαδοί των Πειραιωτών, όσο και του Άρη- για τα απειλητικά σχόλια που έχουν γίνει κατά της ζωής του.

Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ζουράρις:

Για το ότι είχε δηλώσει παραίτηση πριν προκύψει το θέμα με τις δηλώσεις του: «Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ’ Γυμνασίου και τη Γ’ Λυκείου. Έπρεπε να εξαλειφθούν από τα βιβλία τα στοιχεία που μπορούν να προσβάλλουν, γι’ αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές. Τα βιβλία τους δείχνουν την Τσαμουριά να πηγαίνει από τη Θήβα μέχρι την Πρέβεζα.

Είχαν πει ότι σε τρεις μήνες θα στείλουν τα δείγματα για τις αλλαγές, αλλά δεν τα έκαναν. Τώρα που καίγονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ζήτησαν να υπογράψω. Εγώ γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάντα ο χρήσιμος ηλίθιος.

Αν υπέγραφα με αυτόν τον αστερίσκο, θα μπαίνανε τον Ιούλιο στο ΝΑΤΟ και τον Σεπτέμβρη θα άνοιγαν τα σχολεία τους και θα έγραφαν ό,τι ήθελαν. Γι’ αυτό παραιτήθηκα τότε. Έγινε σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας και το δήλωσα εκεί ότι παραιτούμαι. Το ήξερε ο Νίκος Κοτζιάς και με παρακάλεσε να κάνω μια προσπάθεια και να πάω στη συνάντηση».

Για το αν η παραίτησή του για ποδοσφαιρικούς λόγους είχε προσχηματικό χαρακτήρα και το αν νιώθει ότι έσφαλε στις δηλώσεις του: «Δεν είχε προσχηματικό χαρακτήρα, αλλά έγινε ευκολότερα. Όταν μίλησα με τον Καμμένο μου είπε να βρω λύση και αμέσως του είπα ότι παραιτούμαι. Να σου πω πού έχουν δίκιο οι Αρειανοί -όχι οι άλλοι. Έγινε ένα τεχνικό σφάλμα. Εγώ είπα το πασίγνωστο ανέκδοτο με τους θεούς του Ολύμπου που κοροϊδεύει εξίσου τη θύρα 4.

Είχα βγάλει τα ακουστικά και ακούστηκαν μόνο οι τελευταίες λέξεις. Δικαίως εξεμάνησαν γιατί νόμιζαν ότι έβριζα τον Άρη. Αν το είχαν ακούσει όλο, θα είχαν καταλάβει ότι είναι ανέκδοτο. Τα ανέκδοτα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Ό,τι είναι γενικό, δεν έχει χαρακτήρα προσωπικό. Έχουν δίκιο οι Αρειανοί έτσι που ακούστηκε.

Από την άλλη, δεν έχουν πολύ δίκιο στο εξής. Αυτό που είπα εγώ μπορούσε να εκληφθεί ως κάτι εξυβριστικό κατά του Άρη, όχι κατά προσώπων, όπως με βρίζουν αυτοί και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης. Οτιδήποτε λέγεται με σκωπτική διάθεση ή σάτιρα για μια ομάδα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Οι Ολυμπιακοί δεν έχουν κανένα δίκιο, είναι ένα σύνθημα. Τα δικά τους, όταν είναι έξυπνα, δεν είναι χειρότερα σε βάρος του ΠΑΟΚ; Για παράδειγμα, το περίφημο σύνθημα "εκεί ψηλά στης Τούμπας το χαρέμι" λέει κάτι να πάρουμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες από τον Άρη και να βάλουμε και μια φωτογραφία της μαμάς μας. Αυτό -πάλι επειδή δεν θίγει συγκεκριμένο πρόσωπο- είναι μέσα στη σατιρική παράδοση την ελληνική».

Για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη: «Όχι, να μου ζητήσουν αυτοί συγγνώμη. Μπείτε να δείτε τα υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα είναι απειλητικά για τη ζωή και την ακεραιότητά μου και για τα οποία έχει επιληφθεί η Αστυνομία. Να καταλάβουν πως ό,τι δεν είναι προσωπικό, δεν είναι υβριστικό.

Αναγνωρίζω ότι μπορεί να εξεμάνησαν με το ανέκδοτο και έτσι που ακούστηκε και αναγνωρίζω, ως προς αυτό, το δικαίωμα τους να εξοργίζονται. Οι ίδιοι όμως τα συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ, που είναι πολύ χειρότερα από αυτό το ανέκδοτο παιδικού τύπου, αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο υβριστικά; Εγώ όμως δεν το αναγνωρίζω ως υβριστικό το σύνθημα κατά του ΠΑΟΚ, γιατί δεν απευθύνεται σε πρόσωπα. Είναι σάτιρα και μάλιστα έμμετρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο 50 Cent τρολάρει τον Sean Diddy Combs μετά την καταδίκη για πορνεία

Social 04.10.2025
«Σε όποιον τον είχε κλείσει δεν θα μπορέσει να έρθει»

Ζευγάρι στα Χανιά ανακοίνωσε τον γάμο του σε... κηδειόχαρτο

Παράξενα 04.10.2025
Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ο γαμπρός

Η Τζέσικα Αλμπα ζυμώνει «ελληνικά κεφτεδάκια με τζατζίκι» στο Instagram

Tabloid 04.10.2025
Η Τζέσικα Αλμπα έδειξε «πώς να φτιάξουμε ελληνικά κεφτεδάκια με τζατζίκι και φέτα».

Μπισμπίκης: «Ήθελα να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω συγγνώμη και μετά να βγω δημόσια»

Tabloid 04.10.2025
«Την επόμενη μέρα μετά το δικαστήριο πήγα να τους βρω αλλά ήταν οι δημοσιογράφοι εκεί και δεν πήγα»

Αθηνά Οικονομάκου: Χορός σε αυτοκίνητο με τον Μπρούνο Τσερέλα

Tabloid 04.10.2025
«Είσαι ο πιο ωραίος τύπος που ξέρω» του έγραψε

Ξέσπασε σε κλάματα ο Γιώργος Τσαλίκης: Όταν ήρθαμε εδώ δεν είχαμε τίποτα

Media 04.10.2025
Ο τραγουδιστής βρέθηκε στη γειτονία, όπου έζησε με τη Δώρα Δημητροπούλου μετά τις σπουδές τους στο Βουκουρέστι

Η Χάιντι Κλουμ δεν άφησε τίποτα στη φαντασία ‑ Εμφανίστηκε με διάφανο φόρεμα στο Παρίσι

Tabloid 04.10.2025
Το 52χρονο πρώην μοντέλο τράβηξε τα βλέμματα με τη στιλιστική της επιλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Φέρρης: Δεν έχω φιλικές σχέσεις με πρώην μου, έχω υπάρξει πολύ ζηλιάρης

Tabloid Χτες
Ο Θοδωρής Φέρρης μίλησε για τις πρώην σχέσεις του, τις εξαρτήσεις του και τα δύσκολα στάδια της προσωπικής του εξέλιξης

Εμμανουήλ Καραλής: Οι φωτογραφίες τους με την Αναστασία Μαγαλιού από τις διακοπές τους

Tabloid Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του