E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μια νέα βουλευτή κέρδισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανεξάρτητη (ως τώρα) βουλευτής δήλωσε την ένταξή της στην κυβερνητική πλειοψηφία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2018 | 21:20

Μια νέα βουλευτή κέρδισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισε τον προϋπολογισμό, ψήφισε απόψε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και πλέον ο «κύβος ερρίφθη» για την ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου νυν ανεξάρτητης βουλευτού που το 2015 είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Λίγο μετά το "ΝΑΙ" που είπε στο νομοσχέδιο με τα προπαιτούμενα το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε διαρροή από το περιβάλλον της ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Τσίπρα που ζητεί να ενταχθεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη. Αίτημα που φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό.

Κατά την ανάγνωση στη Βουλή των δυο επιστολών από την αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου υπήρξε το σχετικό τρολάρισμα από βουλευτές της αντιπολίτευσης για την «μεταγραφή» της κ. Μεγαλοοικονόμου. «Ευχαριστούμε περιμένουμε και άλλους» απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» έλεγε εξάλλου κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στη Βουλή. Ο ίδιος άνθρωπος σημείωνε πως μετά την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα από την Κύπρο «θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να κατανείμει αρμοδιότητες με τη συμμετοχή πλέον της Θ. Μεγαλοοικονόμου».

Σε αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα

Καιρός Χτες
Προειδοποίηση των μετωρολόγων για ολική μεταβολή του σκηνικού τον Ιούλιο

Κυριακή Γρίβα: Στο εδώλιο για τη δολοφονία της αύριο ο πρώην σύντροφός της ‑ «Περιμένω να δικαιωθεί»

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ανέφερε με νόημα για τον κατηγορούμενο πως «οι νοσηλείες του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι προσχηματικές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια»

46 βαθμοί και ανεβαίνει! Η Ευρώπη καίγεται – Ποιες χώρες χτυπά ο καύσωνας;

Ελλάδα Χτες
Καυτός εφιάλτης στη Νότια Ευρώπη – Ρεκόρ καύσωνα που τρομάζει!

«Λουτρό αίματος» σε πανηγύρι στη Μυτιλήνη – 35χρονος χαροπαλεύει μετά από 18 μαχαιριές!

Ελλάδα Χτες
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Μυτιλήνης

Συναγερμός στα Ιλίσια για εξαφάνιση 50χρονου

Ελλάδα Χτες
Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του σήμερα και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Οριστικό: Απαραίτητος ο Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

Ελλάδα Χτες
Τι αλλάζει από σήμερα και ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτη νίκη για Οτ Τάνακ

Auto + Moto Χτες
Την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις πανηγύρισε ο Οτ Τάνακ την Κυριακή (29/06)

Αιμορραγικός πυρετός: Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Μοναχός

Ελλάδα Χτες
Αφησε το στίγμα του στη δεκαετία του ’80

Η γυναίκα που κατέρριψε την επιστήμη: Θυμάται τα πάντα από την πρώτη μέρα της ζωής της

Tech + Science Χτες
Μια γυναίκα με σπάνια νευρολογική πάθηση θυμάται κάθε στιγμή της ζωής της – από τη βρεφική ηλικία μέχρι σήμερα. Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός της και γιατί οι επιστήμονες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι;

Ουκρανία: Μαχητικό F‑16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους ‑ Νεκρός ο πιλότος

Κόσμος Χτες
Η τρίτη απώλεια αεροσκάφους F-16 στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αποτύχαμε ‑ Όσοι έλαβαν πόρους που δε δικαιούνταν θα τους επιστρέψουν»

Πολιτική Χτες
Η ανάρτηση της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρωθυπουργού