E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι πολιτικοί πήγαν στην πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα

Μεγάλη προσέλευση

Δημοσίευση 15/1/2018 | 10:03

Ποιοι πολιτικοί πήγαν στην πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο σύμβουλος του νυν πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης είναι οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που επισκέφθηκαν την πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα, Athens Cannabis Expo 2018.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και οι τρεις περιηγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους που βρέθηκαν εκεί. Ο κύριος Τσιρώνης μάλιστα βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης μαζί με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, Ευστράτιο Ζαφείρη.
Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόνταμ υπογραμμίζοντας πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».

Τέλος, η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».

Η κ.Μπέλλου δήλωσε ακόμη ότι «η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου» και συμπληρώνει, πως χάρη στην εκστρατεία ενός μεγάλου κινήματος ανθρώπων, αλλά και την πρόσφατη πολιτική βούληση, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη γίνονται πλέον νόμιμες και στη χώρα μας και οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται» κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς που αποκτούν πρόσβαση στη θεραπεία τους, αλλά και για μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που τολμούν και….νικούν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής ‑ «Να σου κάνω μια ερώτηση»

Χιούμορ 09.05.2025
Ο Αρκάς στέλνει τη σημερινή καλημέρα του με ένα σκίτσο με πολύ χιούμορ

Big Brother – Μαλλιά κουβάρια Μπάμπης και Χρήστος: «Κοψ` το, μην απλώνεις χέρι πάνω της!»

TV Buzz 09.05.2025
«Ρε είσαι χαζός; Τι αναφέρεις τώρα ρε κακέ, βλάκα;»

Χίλαρι Νταφ: «Πείραξε» το πρόσωπό της και προκάλεσε αντιδράσεις

Tabloid 09.05.2025
«Έγινες σαν τη Μαντόνα» της γράφουν

Όταν η Paris Hilton αποκάλυψε πως η ΔΕΠΥ την έκανε ... εκατομμυριούχο

Celebrity Stories 09.05.2025
Η βασίλισσα των 00s εξομολογείται πώς η ADHD – μια διάγνωση που πολλοί θεωρούν βάρος – έγινε η πιο δυνατή της υπερδύναμη

Τom Brady ‑ Gigele Bundchen: Η εκπομπή του Νetflix που άγγιξε το διαζύγιο και τάραξε τα παιδιά τους

Tabloid 09.05.2025
«Με ρώτησαν: Γιατί το έκανες;» – Ο Βrady σπάει τη σιωπή του για την εκπομπή που πλήγωσε τα παιδιά του

«Την έσπαγα στο ξύλο»: Το σκοτεινό ειδύλλιο του Μπάρκουλη με πασίγνωστη σταρ που δεν βγήκε ποτέ στο φως

Celebrity Stories 09.05.2025
Η σοκαριστική ομολογία του ζεν πρεμιέ και το τέλος μιας τριετούς κόλασης

Η τσάντα που φορά η Jenna Ortega είναι παντού και αρέσει σε όλες

Celebrity Stories 09.05.2025
Η αγαπημένη τσάντα της Jenna Ortega που αξίζει την προσοχή σου και γιατί είναι η τέλεια επιλογή για κάθε εμφάνιση

Έγκυος η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Tabloid Χτες
Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Κίμων Κουρής θα γίνουν γονείς

Στο δικαστήριο η τραγουδίστρια των Sugababes ‑ Υποστηρίζει ότι ο πρώην της την κακοποιούσε και ότι έλεγχε τι τρώει και τι φοράει

Tabloid Χτες
Η Κίσα Μπιούκαναν κατηγορεί τον Τάιγουο Λίο Ατιένο για «εκστρατεία τρόμου και κακοποίησης»