E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουηδία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 9 υγιέστατα λιονταράκια γιατί θα... μεγάλωναν πολύ

«Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2018 | 11:19

Σουηδία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 9 υγιέστατα λιονταράκια γιατί θα... μεγάλωναν πολύ

Σάλος έχει προκληθεί στη Σουηδία από την αποκάλυψη ότι ο ζωολογικός κήπος Boras Djurpark Zoo θανάτωσε από το 2013 και μετά συνολικά εννιά υγιέστατα λιονταράκια. Η διοίκηση του Boras Djurpark Zoo ακολούθησε τη συγκεκριμένη λογική από το 2013 έως και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν τα λιονταράκια μεγάλωναν ακόμα περισσότερο, το προσωπικό θα ήταν αδύνατο να τα μετακινήσει ή να πουληθούν.

Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση έδινε εντολή για τη θανάτωση των μεγάλων αιλουροειδών όταν εκείνα συμπλήρωναν το δεύτερο έτος της ζωής τους.

Ο εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου επιβεβαίωσε το θέμα και επέμεινε, λέγοντας πως «δεν έχουμε άλλον τρόπο να το διαχειριστούμε. Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία. Αν μεγάλωναν πολύ, θα έπρεπε να μετακινήσουμε τα άλλα ζώα που έχουμε». Εξήγησε μάλιστα πως στην ηλικία αυτή τα λιοντάρια πρέπει να αποχωρίζονται από την οικογένειά τους και για λόγους αποφυγής εντάσεων και ανταγωνισμού.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τον κώδικα ηθικής της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας ένωσης ζωολογικών κήπων και ενυδρείων.

Τα εννιά λιονταράκια είχαν αποκτήσει και ονόματα. Πιο συγκεκριμένα τα αποκαλούσαν Potter, Weasley, Simba, Rafiki, Nala, Sarabi, Kiara, Kovu και Banzai. Οι Simba, Rafiki, Nala και Sarabi θανατώθηκαν το 2013, μόλις έναν χρόνο μετά τη γέννησή τους. Οι Cubs Kiara, Banzai και Kovu θανατώθηκαν το 2015. Οι Potter και Weasley θανατώθηκαν το 2016.

Η είδηση έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά την συζήτηση για τους ζωολογικούς κήπους με ζώα και την αναγκαιότητα ύπαρξής τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Είχα εμμονή μαζί της»: Η αποκάλυψη του Jacob Elordi για συμπρωταγωνίστριά του

Celebrity Stories 27.01.2026
Η χημεία τους που αναμένεται να καθηλώσει – «Ήθελα πάντα να είμαι δίπλα της»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Από μικρή ήμουν κατά του γάμου – Θα άλλαζα κάποιες ερωτικές επιλογές μου»

Tabloid Χτες
Για τις πεποιθήσεις της, τις προσωπικές της επιλογές αλλά και για το τι θα άλλαζε στην ζωή της, μίλησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Λίλα Μπακλέση: «Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ και ήθελα να πεθάνω μετά το Ταμάμ, πάθαινα κρίσεις πανικού»

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον»

Λένα Δροσάκη: «Η μαμά μου με είχε ρωτήσει αν ήμουν γκέι και αν μου άρεσαν οι γυναίκες»

Tabloid Χτες
Ήμουν αγοροκόριτσο, ήταν πολύ έντονο το αντρικό κομμάτι, ανέφερε η ηθοποιός

Νεφέλη Μεγκ: «Φτάνει ρε φίλε, έχουν περάσει 3 χρόνια, δε θέλω να πω κάτι άλλο και να δώσω άλλη έκταση»

Tabloid Χτες
«Βλέπω τον Λιάγκα γιατί μου δίνει ψωμάκι για τα social», συμπλήρωσε η Νεφέλη Μεγκ

Τάνια Τσανακλίδου: Η ιστορία πίσω από το «Μαμά γερνάω» – «Πήγα στο μνήμα της μαμάς μου και το έβαλα τέρμα δυνατά»

Tabloid Χτες
Η Τάνια Τσανακλίδου αποκάλυψε πως η ασθένεια της μητέρας της ανέτρεψε τα σχέδια της να μεταναστεύσει στην Αμερική

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Είναι προσωπική μου αποτυχία

Tabloid Χτες
Σταματά η λειτουργία του The Birth Center -

Εύη Δρούτσα: Κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων μετά την κλοπή 22.000 ευρώ στο σπίτι της

Tabloid Χτες
Η στιχουργός έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειους που παρίσταναν του υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ

Η Σίντνεϊ Σουίνι ανέβηκε στην πινακίδα του Χόλιγουντ και κρέμασε... σουτιέν ‑ Δείτε το βίντεο

Social Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γύρισμα έγινε με σκοπό την προώθηση της νέας επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον χώρο των εσωρούχων

Ο συμπρωταγωνιστής της Σάντρα Μπούλοκ στην ταινία «The Blind Side» δίνει μάχη για τη ζωή του

Tabloid Χτες
Σελίδα GoFundMe κάνει λόγο για σοβαρή λοίμωξη αίματος

Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη

Tabloid Χτες
Το πρώτο σχόλιο της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου μετά τον θάνατό της