E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουηδία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 9 υγιέστατα λιονταράκια γιατί θα... μεγάλωναν πολύ

«Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2018 | 11:19

Σουηδία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε 9 υγιέστατα λιονταράκια γιατί θα... μεγάλωναν πολύ

Σάλος έχει προκληθεί στη Σουηδία από την αποκάλυψη ότι ο ζωολογικός κήπος Boras Djurpark Zoo θανάτωσε από το 2013 και μετά συνολικά εννιά υγιέστατα λιονταράκια. Η διοίκηση του Boras Djurpark Zoo ακολούθησε τη συγκεκριμένη λογική από το 2013 έως και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν τα λιονταράκια μεγάλωναν ακόμα περισσότερο, το προσωπικό θα ήταν αδύνατο να τα μετακινήσει ή να πουληθούν.

Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση έδινε εντολή για τη θανάτωση των μεγάλων αιλουροειδών όταν εκείνα συμπλήρωναν το δεύτερο έτος της ζωής τους.

Ο εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου επιβεβαίωσε το θέμα και επέμεινε, λέγοντας πως «δεν έχουμε άλλον τρόπο να το διαχειριστούμε. Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία. Αν μεγάλωναν πολύ, θα έπρεπε να μετακινήσουμε τα άλλα ζώα που έχουμε». Εξήγησε μάλιστα πως στην ηλικία αυτή τα λιοντάρια πρέπει να αποχωρίζονται από την οικογένειά τους και για λόγους αποφυγής εντάσεων και ανταγωνισμού.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τον κώδικα ηθικής της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας ένωσης ζωολογικών κήπων και ενυδρείων.

Τα εννιά λιονταράκια είχαν αποκτήσει και ονόματα. Πιο συγκεκριμένα τα αποκαλούσαν Potter, Weasley, Simba, Rafiki, Nala, Sarabi, Kiara, Kovu και Banzai. Οι Simba, Rafiki, Nala και Sarabi θανατώθηκαν το 2013, μόλις έναν χρόνο μετά τη γέννησή τους. Οι Cubs Kiara, Banzai και Kovu θανατώθηκαν το 2015. Οι Potter και Weasley θανατώθηκαν το 2016.

Η είδηση έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά την συζήτηση για τους ζωολογικούς κήπους με ζώα και την αναγκαιότητα ύπαρξής τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Δάφνη Καραβοκύρη για τις τρεις προτάσεις γάμου με δαχτυλίδι που δέχτηκε

E-Daily 3.Left 07.05.2026
«Πρέπει να συγχρωτίζεσαι με τον άλλον, κυρίως ψυχικά»

Καλλιτέχνης από την Αυστρία γδύθηκε και άρχισε να χτυπάει καμπάνα με το σώμα της, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Φλορεντίνα Χόλτζινγκερ κρεμάστηκε ημίγυμνη στη Μπιενάλε για την κλιματική αλλαγή, θέλοντας να χτυπήσει «καμπανάκι» για τον «επερχόμενο κατακλυσμό»

Εβελίνα Νικόλιζα κατά του Happy Day: «Σας περνάει απ’ το μυαλό ότι βλέπουν οι γονείς μου;»

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Εβελίνα Νικόλιζα επέλεξε να απαντήσει δημόσια στο Happy Day και όσα ειπώθηκαν για την προσωπική της ζωή.

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Παράξενα 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

OPEN: «Κλείδωσε» η πρώτη εκπομπή για την επόμενη χρονιά

E-Daily 3.Left Χτες
Το κανάλι ξεκινά να φτιάχνει το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν…

Ο Σαμ Σμιθ αρραβωνιάστηκε τον σύντροφό του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής και ο Κρίστιαν Κόουαν διατηρούν σχέση τα τελευταία τρία χρόνια και φέρεται πως επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γάμο λίγο πριν από το φετινό Met Gala

Δανάη Μπάρκα: Αποκαλύπτει πρώτη φορά τι συνέβη πραγματικά με το Πάμε Δανάη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Δανάη Μπάρκα με αφορμή το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη για την θεατρική της παράσταση, βρέθηκε καλεσμένη στις Rainbow Mermaids

Νότης Σφακιανάκης: Αν δεν ήταν εκείνος δεν θα υπήρχε κανένας μας, είναι το μικρό μας, το αγαπημένο μας

E-Daily 3.Left Χτες
Όταν έφυγε από την Κω και πήγε στην Αθήνα, ήμουν για έναν μήνα άρρωστη, μου έλειψε πάρα πολύ, έλεγε η αδερφή του τραγουδιστή σε συνέντευξή της