E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χωρίς προμήθειες η πληρωμή φόρων μέσω Taxisnet

Στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής

Δημοσίευση 11/1/2018 | 13:08

Χωρίς προμήθειες η πληρωμή φόρων μέσω Taxisnet

Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω του Taxisnet με τη χρήση με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών σχετικά με τις προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων στις συναλλαγές στον γκισέ.

Ειδικότερα στο έγγραφο της η ΑΑΔΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους,
  • Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή TAXISNET, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

Ακόμη η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι με απόφασή της η οποία ήδη εφαρμόζεται, από τις εκάστοτε τραπεζικές επιβαρύνσεις εξαιρούνται:

α) Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ).

β) Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).

γ) Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

Η ΑΑΔΕ εξηγεί ότι με την συγκεκριμένη απόφαση η σχετική δαπάνη μειώνεται περίπου κατά 50% και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στον προϋπολογισμό δαπανών της δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και την εξεύρεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντικότατα εκτιμώμενα οφέλη για τον φορολογούμενο.

Εκτός των παραπάνω, όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, καθίσταται σαφής η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα και με δεδομένο το γεγονός ότι πλέον δεν θα καταβάλλεται προμήθεια για πληρωμή φόρων με μετρητά στα ταμεία των Τραπεζών, η ΑΑΔΕ παρεμβαίνει δραστικά προς τη καταπολέμηση του αδήλωτου χρήματος και προστατεύει κατ' αυτόν το τρόπο τον φορολογούμενο, καθώς το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται πλέον με προμήθεια για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή φόρων με αδήλωτα κεφάλαια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών