E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega

Οι μέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» δεν θα καταθέσουν φάκελο

Δημοσίευση 10/1/2018 | 19:23

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega, του πάλαι ποτέ «Μεγάλου Καναλιού».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημέρωσαν τους πιστωτές ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ.ευρώ.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό οι μέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημοποιούν την απόφασή τους να μην καταθέσουν φάκελλο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

Κατά πληροφορίες, για τις επτά άδειες υπάρχουν επτά ενδιαφερόμενοι: Alpha, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, Ε, ο κ. Βρυώνης, ενώ υπάρχουν φήμες και για τον κ. Μάρη.

ΕΣΡ: Τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει όποιο κανάλι δεν ζητήσει άδεια

Την τελευταία ενημέρωση συντακτών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μορώνης, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Αρχικά, θα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών.

Ο κ. Μορώνης έκανε γνωστό πως έχουν συσταθεί επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα παραλάβει έναν ή και περισσότερους, εάν χρειαστεί, φακέλους, προκειμένου να προχωρήσει στον έλεγχο και την αποσφράγισή τους.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που θα διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Καμία αίτηση δεκτή μετά τις 3

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά τις 3 αύριο το μεσημέρι (11 Ιανουαρίου 2018), ενώ τόνισε επανειλημμένα πως δεν θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν τόσο τη διαδικασία κατάθεσης φακέλων όσο και τη διαδικασία αποσφράγισης. Κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, θα προκαλέσει αναστάτωση και θα διαταράξει τη διαδικασία.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα εκπέμπει όποιος δεν μετέχει στο διαγωνισμό

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Μορώνης ήταν ότι η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Παρόντες στην αποσφράγιση όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων

Σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας αποσφράγισης ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ αποκάλυψε πως από την Παρασκευή, οπότε και αρχίζει, σε κάθε αποσφράγιση φακέλου θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων.

Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, κάτι που σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ ήδη έχει κατοχυρώσει την πρώτη αποσφράγιση καθώς έχει καταθέσει φάκελο από την Τρίτη.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν ενστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της