E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τουρκία ζητά την έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών

«Αυτοί οι πραξικοπηματίες θα επιστραφούν στην Τουρκία»

Δημοσίευση 8/1/2018 | 20:33

Η Τουρκία ζητά την έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά το υπουργικό συμβούλιο, για την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έκανε δεκτή την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή ασύλου στον Süleyman Özkaynakçı, είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση την οποία η Τουρκία αντιμετωπίζει με ικανοποίηση και συνέχισε: «...με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι αναμένουμε την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών το ταχύτερο στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κατά την επί της ουσίας συζήτηση, θα ακυρώσει την απόφαση της επιτροπής ασύλου, και αυτοί οι πραξικοπηματίες θα επιστραφούν (εκδοθούν) στην Τουρκία.

Η έκδοσή τους θα βοηθήσει στην βελτίωση των καλών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.»

Ο κ. Μποζντάγ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι, όπου παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων και τις επικρίσεις που δέχθηκε η τουρκική κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί επέτρεψε να γίνει αυτό, δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες γειτονικές που έχουν σύνορα σε στεριά και θάλασσα. Και στις δύο χώρες, συνέχισε, «...υπάρχουν κύκλοι που επιθυμούν πολιτικά οφέλη, από τα θέματα, που δεν έχουν επιλυθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, παράλληλα στο Αιγαίο και σε άλλα θέματα υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Στην Τουρκία εμείς ως κυβέρνηση πιστεύουμε ότι μια δίκαια βιώσιμη και ειρηνική λύση των προβλημάτων αυτών μπορεί να γίνει με το διάλογο και τονίζουμε πάντα ότι αυτά τα θέματα πρέπει να λυθούν με διάλογο. Εργαζόμαστε για αυτό το σκοπό. Στην περίοδο των κυβερνήσεών μας για το θέμα των συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος δεν έχει γίνει καμία μεταβολή, στην πράξη ή στο νομικό πλαίσιο και δεν μπορεί να γίνει και στο εξής. Αλλά και δεν θα επιτρέπαμε να γίνει. Δεν θα μπορούσε να είναι αποδεκτό.

Κανένας δεν πρέπει να έχει τέτοιες σκέψεις. Διότι τέτοιες σκέψεις θα φέρουν σε δύσκολη θέση και αυτούς που τις κάνουν. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη. Επί της ηγεσίας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βλέπουμε την υλοποίηση αυτής της ξεκάθαρης στάσης. Δεν υπάρχει επουδενί καμία μεταβολή και δεν θα υπάρξει και στο μέλλον.

Στην Τουρκία, κάποια κόμματα και ειδικότερα το Ρεπουμπλικανικό έχει καταστήσει εδώ και καιρό το θέμα αυτό γύρω από τα νησιά, θέμα για εσωτερική κατανάλωση. Και στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί που το κάνουν θέμα εσωτερικής κατανάλωσης, εγώ από εδώ λέω σε όσους και στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα το κάνουν θέμα εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης. Τους λέω ότι αυτό είναι ένα θέμα πάνω από την πολιτική και έτσι πρέπει να το αξιολογούν. Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να είναι αντικείμενο εσωτερικής κατανάλωσης.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά τη Μόσχα και το Κίεβο επιστρατεύει καταδίκους για το μέτωπο

Κόσμος 08.05.2024
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων

Εμβόλια AstraZeneca: «Τρία χρόνια κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου» καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις

Ελλάδα 08.05.2024
Σε αγωγή κατά της AstraZeneca και κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει προχωρήσει ένας 35χρονος

Πάτρα: Οι τελευταίες κινήσεις της 48χρονης λίγο πριν τη βουτιά θανάτου στο λιμάνι

Ελλάδα 08.05.2024
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 48χρονης διαφημίστριας

Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Ελλάδα 08.05.2024
Ο αποχαιρετισμός του Γιάννη Κακλέα

Τρόμος στο Βερολίνο: Νέα επίθεση με θύμα πολιτικό ‑ Ξυλοκόπησαν πρώην δήμαρχο

Κόσμος 08.05.2024
Αυξάνονται οι επιθέσεις σε Γερμανούς πολιτικούς

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε τον 8χρονο – Έφυγε στη Γαλλία πριν συλληφθεί

Ελλάδα 08.05.2024
Τον οδηγό που παρέσυρε τον 8χρονο στην Κρήτη την Κυριακή του Πάσχα εντόπισαν οι Αρχές.

Απάτη μαμούθ: Πάνω από 800.000 έπεσαν θύματα εικονικών e‑shops

Κόσμος 08.05.2024
Τα δύο επίπεδα της απάτης

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Ελλάδα 08.05.2024
Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης

Οριστικό: Η διάσημη ελληνική παραλία που θα παραμείνει και φέτος κλειστή

Ελλάδα 08.05.2024
Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Φρίκη στον Πύργο: Ανδρας χτύπησε με παπούτσι την έγκυο πρώην σύζυγό του

Ελλάδα 08.05.2024
Τον δράστη κατήγγειλε το ίδιο το θύμα