E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντιδράσεις και μηνύσεις από Μεϊμαράκη ‑ Βουλγαράκη ‑ Λιάπη!

Φέρονται να έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλο με ακίνητα

Δημοσίευση 24/9/2012 | 00:00

Αντιδράσεις και μηνύσεις από Μεϊμαράκη ‑ Βουλγαράκη ‑ Λιάπη!

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δύο κορυφαίων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Λιάπη, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ' όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα» δήλωσε μέσω Twitter ο κ. Βουλγαράκης.

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμειγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου» δήλωσε ο κ. Λιάπης.

Η υπόθεση αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων, την περίοδο 2005-2008, σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής και όχι μόνο, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων, ήταν βιτρίνα για να καλυφθεί «μαύρο χρήμα» πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Με αφορμή το δημοσίευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως, σημειώνοντας ότι «Ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ακόμη από την γερμανική κυβέρνηση την λίστα Χριστοφοράκου με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς, ούτε έχει υπογράψει το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο όπως δεσμευόταν συνεχώς προεκλογικά».

Πηγή: To Βήμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παλαιό Φάληρο: «Χτύπησε στο μπάνιο και το άφησα στην παραλία» – Τι λέει η μητέρα του νεκρού κοριτσιού

Ελλάδα Χτες
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, ρίχνει «φως» στις τελευταίες κινήσεις της 45χρονης μητέρας, λίγο πριν παρατήσει σε παραλία το κοριτσάκι της στο Παλαιό Φάληρο

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο “στόχαστρο” του ΝΒΑ» – Τι ανέφερε ο Μπιλ Σίμονς για τα σχέδια της αμερικανικής λίγκας

Αθλητικά Νέα Χτες
Η λίγκα θα πάει σε Λονδίνο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Παρίσι, Βερολίνο και Αθήνα

Νάξος: Μήνυση κατά αγνώστων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο θραύσμα

Ελλάδα Χτες
«Μπορεί να μην υπήρξε κάποια ζημία αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για προσβολή στο ίδιο το μνημείο»

Η Ισπανία έριξε 12 τόνους τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος Χτες
Η Μαδρίτη προχώρησε στη ρίψη 12 τόνων τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας. Ισοδυναμούν με «περίπου 2.500 μερίδες»

Σερβία: Σύλληψη πρώην κυβερνητικών στελεχών για την σιδηροδρομική τραγωδία στο Νόβι Σαντ – ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Υποδομών

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Κατασκευών και Υποδομών Τόμιλσαβ Μομίροβιτς

Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις από την ελληνική κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Επισήμανε ότι η χώρα αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το δικαίωμα και την αρμοδιότητα που έχει να κάνει ανεξάρτητη έρευνα για οποιοδήποτε πρόσωπο

Diddy: Αντίθετοι οι εισαγγελείς στην αίτηση αποφυλάκισής του

Κόσμος Χτες
Ζητούν ποινή φυλάκισης πάνω από πέντε χρόνια

Κύπρος: Αυξήθηκε ο πληθυσμός στη Μεγαλόνησο ‑ Τι δείχνει η νέα απογραφή

Ελλάδα Χτες
Ο πληθυσμός της Κύπρου πλησίασε το ένα εκατομμύριο το 2023

Πέθανε η μητέρα του «Αλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Οδηγός προσπάθησε να χτυπήσει πατέρα παιδιού ΑμεΑ στα Χανιά – Εξοργιστικό βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα και προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένας εμπλεκόμενος πήρε επιδοτήσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και ένας άλλος 300.000

Ελλάδα Χτες
Τι βρήκε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος