E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποδαρικό με πεντάρα για τον ΠΑΟΚ

Καταιγιστικός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/1/2018 | 19:47

Ποδαρικό με πεντάρα για τον ΠΑΟΚ

Ένα από τα πιο μεστά παιχνίδια του στη σεζόν, ο ΠΑΟΚ το πραγματοποίησε με το «καλημέρα» στο νέο ημερολογιακό έτος, καθώς επικράτησε του Λεβαδειακού στην Τούμπα με 5-0. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν άκρως αποτελεσματική και πήρε μια ευρεία νίκη και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της ΑΕΚ, για να δει εάν θα είναι «συγκάτοικοι» στη βαθμολογία.

Οι οπαδοί του «δικεφάλου», που ήταν πάνω από 14.000, τραγουδούσαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό: «ΠΑΟΚ εμπρός και πρόλογο μη τρως, το πρωτάθλημα είναι… μονόδρομος»!

Με μια άκρως πειστική εμφάνιση (στο β’ μέρος της αναμέτρησης) διατήρησε το εντός έδρας απόλυτο, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο «8 στα 8» στο γήπεδο τους και με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους παρέμειναν σε τροχιά τίτλου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα με την οποία αποφάσισε ο Λουτσέσκου να παρατάξει τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο παιχνίδι για το 2018. Ο Πασχαλάκης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησαν οι… συνήθεις ύποπτοι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ελλείψει άλλης επιλογής για το αριστερό άκρο. Ως εσωτερικοί μέσοι επιλέχθηκαν από το Ρουμάνο τεχνικό οι Μαουρίσιο και Κάνιας, στα δύο άκρα ήταν ο Λημνιός (δεξιά), ο Κάμπος (αριστερά), σε ρόλο «δεκαριού»  ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ξανά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Σουμπίνιο, αντίθετα ξεκίνησε με τον νεοαποκτηθέντα Μαρκόβσκι (είχε αγωνιστεί και στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0 του πρώτου γύρου ως παίκτης της ομάδας του Αγρινίου) στο αρχικό σχήμα των Βοιωτών, ενώ άφησε στον πάγκο το άλλο μεταγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού, τον Ντιόγκο.

Ο Μάτος βρήκε ξανά δίχτυα

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν, κάτι που το κατάφεραν μέχρι το 18ο λεπτό. Ο Λέο Μάτος ήταν στη σωστή θέση και από την σέντρα του Πέλκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Επασί και να κάνει το 1-0. Στο 36’ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε, ο Επασί έχασε την μπάλα, αλλά ο Κάμπος γλίστρησε, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους».

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ανέβασμα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και τα κενά στη μεσαία γραμμή και εν μέρει τα κατάφερε στο 41’, όταν οι παίκτες του βγήκαν σωστά στην κόντρα, ο Γιουσούφ είδε τον Γιακουμάκη μόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Έλληνας επιθετικός αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία!

Δεύτερο μέρος με… πάρτι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φουριόζος και το δεύτερο ημίχρονο και αφού ο Τσίμιροτ πέρασε αντί του Κάνιας στην ενδεκάδα. Στο 47’ ο Επασί βγήκε έγκαιρα και σταμάτησε τον Λημνιό, αλλά ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη βολίδα του Τζάλμα Κάμπος, που έβαλε τον «δικέφαλο» μπροστά στο σκορ με δύο γκολ (2-0).

Το ματς τελείωσε «μια και καλή» μέσα σ’ ένα δίλεπτο (57’ - 59’), με τον ΠΑΟΚ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Αρχικά, το τραγικό λάθος του Επασί, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά το σουτ του Λημνιού, έδωσε την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να κάνει το 3-0 και δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο Τζάλμα Κάμπος, ήταν αυτός που σκόραρε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Προς το τέλος του αγώνα σε μια από τις λίγες προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο Γιακουμάκης απείλησε την εστία του «δικεφάλου», με τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά και με εντυπωσιακό τρόπο να παραχωρεί το κόρνερ. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τον Αντιλέχου, με τον Σέρβο φορ να ευστοχεί και να κάνει το 5-0. Στις καθυστερήσεις ο Τσαμπούρης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λούτσεσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46’ Τσίμιροτ), Πέλκας (77’ Κουλούρης), Κάμπος, Λημνιός (64’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φαβάρο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58’ Μπελγκαζουανί), Νιάσε (64’ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Κόσμος 07.01.2026
Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Ελλάδα 07.01.2026
Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Ελλάδα 07.01.2026
Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Πολιτική 07.01.2026
Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση