E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Ελεύθερος ο ταξιτζής που νάρκωσε και βίασε δεκάδες γυναίκες

Ένας από τους πιο διαβόητους βιαστές του Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσίευση 5/1/2018 | 14:28

Βρετανία: Ελεύθερος ο ταξιτζής που νάρκωσε και βίασε δεκάδες γυναίκες

Εξέτισε ποινή μόλις εννέα ετών και εννέα μηνών, που αντιστοιχεί σε έξι εβδομάδες για κάθε θύμα του - Προσέφερε στις νεαρές γυναίκες που έμπαιναν στο όχημά του σαμπάνια με ναρκωτικά χάπια για τις αφήσει αναίσθητες

Ένας από τους πιο διαβόητους βιαστές της Βρετανίας που πιστεύεται ότι νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά σε περισσότερες από 100 γυναίκες μέσα στο ταξί του πρόκειται σύντομα να αφεθεί ελεύθερος, μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτροπιασμό στα θύματα του διεστραμμένου άνδρα.

Ο John Worboys, γνωστός ως «βιαστής ταξιτζής» καταδικάστηκε το 2009 για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση 12 γυναικών που είχαν την ατυχία να βρεθούν μέσα στο ταξί του.

Δεκάδες γυναίκες κατήγγειλαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα του

Μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του, δεκάδες άλλες γυναίκες κατήγγειλαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα του, χωρίς ωστόσο να προβούν ποτέ σε επίσημη καταγγελία αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν ναρκωθεί από ποτό που τους πρόσφερε ο Worboys και δεν είχαν σαφή εικόνα για το τι τους είχε συμβεί.

Όπως έγινε γνωστό εχθές, η επιτροπή αποφυλάκισης ενέκρινε το αίτημα που υπέβαλε ο 60χρονος τον περασμένο Νοέμβρη για να αφεθεί ελεύθερος, και μάλιστα χωρίς να επικοινωνήσει με κανένα από τα δεκάδες θύματά του.

Η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει δεκάδες ακτιβιστικές οργανώσεις στη χώρα κατά της σεξουαλικής βίας και έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από το σύνολο του βρετανικού Τύπου. «Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Worboys μπορεί να έχει βιάσει 100 γυναίκες, ενώ άλλοι θεωρούν αυτόν τον αριθμό μια υπερβολικά μετριοπαθή εκτίμηση. Ο άνδρας αυτός εξέτισε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και εννέα μηνών, μόλις έξι εβδομάδες ανά γυναίκα που βίασε. Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι απονεμήθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε εξοργισμένη η Karen Ingala Smith, επικεφαλής του οργανισμού κατά της σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας, Nia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ανακοίνωση της ποινής του Wormboys πριν από οχτώ χρόνια, o δικαστής είχε τονίσει ότι ο διεστραμμένος βιαστής θα έπρεπε να εκτίσει τουλάχιστον οκτώ έτη στη φυλακή (συν το διάστημα που είχε παραμείνει προφυλακισμένος) και ότι δεν θα αποφυλακιζόταν μέχρις ότου η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν θα αποτελούσε πλέον απειλή για τις γυναίκες.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η επίσημη έκθεση ψυχιάτρου που είχε παρουσιαστεί στη δίκη του το 2009 χαρακτήριζε τον 52χρονο τότε άνδρα «πωρωμένο και αμετανόητο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων».

Η δράση του διεστραμμένου ταξιτζή

Ο Wormboys, πρώην ηθοποιός πορνό ταινιών και στρίπερ, επιτέθηκε σε δεκάδες γυναίκες μέσα σε διάστημα πέντε ετών, από το 2002 μέχρι το 2008. Πολλά από τα θύματά του ήταν νεαρές γυναίκες που έμπαιναν στο ταξί του για να επιστρέψουν σπίτι τους μετά από μια βραδιά διασκέδασης, έχοντας ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Σε αρκετές περιπτώσεις πρότεινε σε αυτές τις νεαρές γυναίκες, τις οποίες επέλεγε προσεκτικά, να τους χρεώσει φθηνότερα την κούρσα ή ακόμα και να τους την κάνει δώρο, ισχυριζόμενος ότι έμενε και ο ίδιος στον ίδια περιοχή και ότι ο προορισμός τους «ήταν στον δρόμο του».

Μόλις κατάφερε να τις πείσει να μπουν στο ταξί, ο Wormboys - που χρησιμοποιούσε τα ονόματα Paul ή Tony - έβαζε το σχέδιό του σε δράση. Λέγοντάς τους στα υποψήφια θύματά του ότι μόλις είχε κερδίσει κάποια θύματα στο καζίνο (είχε και μια σακούλα με μετρητά που την έδειχνε ως απόδειξη στις κοπέλες) τους πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια όπου είχε ρίξει μέσα υπνωτικά χάπια, δήθεν για να γιορτάσουν μαζί του.

Νιώθοντας ασφαλείς αφού βρίσκονταν σε ένα νόμιμο και καταχωρισμένο black cab, οι κοπέλες δέχονταν το κέρασμα του άνδρα και έπεφταν αναίσθητες. Στη συνέχεια ο οδηγός μετέφερε το όχημα σε απομονωμένο σημείο και ασελγούσε πάνω τους.

Μετά από λίγη ώρα οι γυναίκες συνέρχονταν και αντίκριζαν σχισμένα ή ματωμένα τα ρούχα τους και τα εσώρουχά τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν με σιγουριά τι είχε συμβεί αφού τα χάπια τους είχαν προκαλέσει σύγχυση.

Πολλά από τα θύματα του Wormboys δεν θέλησαν να τον καταγγείλουν επίσημα καθώς αισθάνονταν ότι είχαν ευθύνη για αυτό που τους είχε συμβεί, δεχόμενες το κέρασμα του διεστραμμένου άνδρα.

Εξαιτίας αυτής της απροθυμίας, μόλις 12 γυναίκες υπέβαλαν τελικά καταγγελία, κάτι που οδήγησε στην άκρως επιεική ποινή εις βάρος του 60χρονου βιαστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Κόσμος 19.08.2025
Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος Χτες
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Χτες
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος Χτες
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science Χτες
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος Χτες
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος Χτες
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά