ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος και στην Κύπρο η δωρεάν πλαστική σακούλα εντός του 2018

Θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά

 
Δημοσίευση 2/1/2018 | 19:19
Τέλος και στην Κύπρο η δωρεάν πλαστική σακούλα  εντός του 2018

Εντός του 2018 παύει η δωρεάν διάθεση της λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Κύπρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλαβε προ μηνών προειδοποιητική επιστολή για συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία και καλείται να εναρμονιστεί πλήρως μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.

Από τον Ιούλιο, κάθε πλαστική σακούλα θα κοστίζει 0,05 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ από 1/1/2019 το κόστος τους θα είναι 0,09 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ