E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Ποια είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2017 | 18:52

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.1017) καθώς και τον πυροβολισμό με Καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». 

Σε ανακοίνωση της ομάδας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» ως «πλυντήριο του καπιταλισμού». Επίσης προειδοποιούν ότι η επίθεση στο Εφετείο δεν θα είναι τελευταία και θα υπάρξουν κι άλλες.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν εξ'αρχής ο υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για την Ελληνική Αστυνομία. Στο ενεργητικό της έχει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (24 Νοεμβρίου 2015), την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας (12 Δεκεμβρίου 2016) αλλά και τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα (19 Απριλίου 2017). Κατά το παρελθόν τα μέλη της οργάνωσης που έχουν χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την ισραηλινή πρεσβεία αλλά και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Στη σημερινή της προκήρυξη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» επιτίθεται ενάντια στην «αστική Δικαιοσύνη» που λειτουργεί σε βάρος του λαού, κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις παίρνουν δικαστές σε κατώτερες βαθμίδες. Κάνουν λόγο επίσης για άμεση εξάρτηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και για διορισμένους επικεφαλής δικαστικών σωμάτων.

Εκτός από την καταδίκη τους για τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, τις εργασιακές συνθήκες, η αναρχική ομάδα για να δικαιολογήσει την επίθεση κάνει μια… ανδρομή στα σκάνδαλα και τις υποθέσεις των τελευταίων 20 ετών! Έτσι αναφέρεται στις αποφάσεις για την Ρικομέξ, στην υπόθεση Μαντέλη, στην δίκη της Siemens και στα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, στο Χρηματιστήριο, στο «καρτέλ των κουμπάρων» και σε πολλά άλλα. 

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζουν ότι η αντεπίθεση θα είναι γενικευμένη, και πως έχουν κάθε λόγο να τους τρέμουν, προμηνύοντας ουσιαστικά νέες παρόμοιες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημα απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Οι τρανς γυναίκες, είναι γυναίκες»

Κόσμος 13.02.2026
Με 340 ψήφους υπέρ το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πλήρη αναγνώριση των τρανς γυναικών ως γυναίκες.

Καταιγίδες και ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα – Δείτε πού χτυπά η κακοκαιρία

Καιρός 13.02.2026
Ισχυρή επιδείνωση του καιρού έχει αρχίσει από χθες το απόγευμα

Σάλος στην Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ένας άνδρας στην Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να το καταλάβει, ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονο για το revenge pοrn που οδήγησε συμμαθήτριά σε απόπειρες αυτοκτονίας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη–Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου

Ελλάδα Χτες
Ποια δρομολόγια αμαξοστοιχιών επηρεάζονται

Ο Αντετοκούνμπο γίνεται... ζελεδάκι: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η νέα επένδυση του Γιάννη φανερώνει μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του και αποκαλύπτει πτυχές από την παιδική του ηλικία στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τεράστια απάτη με εκατοντάδες επιχειρήσεις “φαντάσματα” και χρέη 43 εκατ. ευρώ

Οικονομία Χτες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Στα ημιτελικά του Κατάρ η Μαρία Σάκκαρη: Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση επί της Σβιόντεκ!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ανατροπή τη Νο2 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ

Καρκινοπαθής ταξίδεψε 3 ώρες για να νοσηλευτεί και λίγες ώρες αργότερα του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Κόσμος Χτες
Μετά από 12 ώρες χειρουργείου ο άτυχος εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του έχει γίνει... καπνός

Διαρρήκτης στην Τουρκία άνοιξε κοσμηματοπωλείο και έφυγε με… γαϊδούρι!

Κόσμος Χτες
Στην ιστορία της… διαρρηκτικής θα μείνει διαρρήκτης στην Τουρκία!

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα Χτες
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου