E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Ποια είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2017 | 18:52

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.1017) καθώς και τον πυροβολισμό με Καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». 

Σε ανακοίνωση της ομάδας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» ως «πλυντήριο του καπιταλισμού». Επίσης προειδοποιούν ότι η επίθεση στο Εφετείο δεν θα είναι τελευταία και θα υπάρξουν κι άλλες.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν εξ'αρχής ο υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για την Ελληνική Αστυνομία. Στο ενεργητικό της έχει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (24 Νοεμβρίου 2015), την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας (12 Δεκεμβρίου 2016) αλλά και τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα (19 Απριλίου 2017). Κατά το παρελθόν τα μέλη της οργάνωσης που έχουν χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την ισραηλινή πρεσβεία αλλά και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Στη σημερινή της προκήρυξη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» επιτίθεται ενάντια στην «αστική Δικαιοσύνη» που λειτουργεί σε βάρος του λαού, κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις παίρνουν δικαστές σε κατώτερες βαθμίδες. Κάνουν λόγο επίσης για άμεση εξάρτηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και για διορισμένους επικεφαλής δικαστικών σωμάτων.

Εκτός από την καταδίκη τους για τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, τις εργασιακές συνθήκες, η αναρχική ομάδα για να δικαιολογήσει την επίθεση κάνει μια… ανδρομή στα σκάνδαλα και τις υποθέσεις των τελευταίων 20 ετών! Έτσι αναφέρεται στις αποφάσεις για την Ρικομέξ, στην υπόθεση Μαντέλη, στην δίκη της Siemens και στα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, στο Χρηματιστήριο, στο «καρτέλ των κουμπάρων» και σε πολλά άλλα. 

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζουν ότι η αντεπίθεση θα είναι γενικευμένη, και πως έχουν κάθε λόγο να τους τρέμουν, προμηνύοντας ουσιαστικά νέες παρόμοιες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 11.03.2026
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Κόσμος 11.03.2026
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα 11.03.2026
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ

Κόσμος 11.03.2026
Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό ‑ Βίντεο

Κόσμος 11.03.2026
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα

Βενζίνη με 0,01 ευρώ το λίτρο: Πανικός σε πρατήριο, οδηγοί έτρεχαν με μπιτόνια

Κόσμος 11.03.2026
Η στιγμή που η βενζίνη κόστιζε 1 λεπτό το λίτρο

Η λίστα με τα 61 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Οικονομία 11.03.2026
Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Προσοχή: Νέα απάτη SMS με δήθεν πρόστιμα Τροχαίας – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Ελλάδα 11.03.2026
Δεκάδες πολίτες έχουν λάβει πρόσφατα SMS από άγνωστο πάροχο

Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα «προστασίας» σε Πιερία και Χαλκιδική

Ελλάδα 11.03.2026
Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να συλληθφούν όλα τα μέλη

Το πρώτο μήνυμα του Σπανούλη μετά την αποχώρησή του από την Μονακό

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Πως αποχαιρέτησε παίκτες και οπαδούς