E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Ποια είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2017 | 18:52

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.1017) καθώς και τον πυροβολισμό με Καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». 

Σε ανακοίνωση της ομάδας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» ως «πλυντήριο του καπιταλισμού». Επίσης προειδοποιούν ότι η επίθεση στο Εφετείο δεν θα είναι τελευταία και θα υπάρξουν κι άλλες.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν εξ'αρχής ο υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για την Ελληνική Αστυνομία. Στο ενεργητικό της έχει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (24 Νοεμβρίου 2015), την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας (12 Δεκεμβρίου 2016) αλλά και τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα (19 Απριλίου 2017). Κατά το παρελθόν τα μέλη της οργάνωσης που έχουν χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την ισραηλινή πρεσβεία αλλά και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Στη σημερινή της προκήρυξη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» επιτίθεται ενάντια στην «αστική Δικαιοσύνη» που λειτουργεί σε βάρος του λαού, κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις παίρνουν δικαστές σε κατώτερες βαθμίδες. Κάνουν λόγο επίσης για άμεση εξάρτηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και για διορισμένους επικεφαλής δικαστικών σωμάτων.

Εκτός από την καταδίκη τους για τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, τις εργασιακές συνθήκες, η αναρχική ομάδα για να δικαιολογήσει την επίθεση κάνει μια… ανδρομή στα σκάνδαλα και τις υποθέσεις των τελευταίων 20 ετών! Έτσι αναφέρεται στις αποφάσεις για την Ρικομέξ, στην υπόθεση Μαντέλη, στην δίκη της Siemens και στα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, στο Χρηματιστήριο, στο «καρτέλ των κουμπάρων» και σε πολλά άλλα. 

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζουν ότι η αντεπίθεση θα είναι γενικευμένη, και πως έχουν κάθε λόγο να τους τρέμουν, προμηνύοντας ουσιαστικά νέες παρόμοιες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδοντωτός: Τεράστιοι βράχοι πέφτουν στις ράγες – Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του

Ελλάδα 13.03.2026
Στα ίδια ακριβώς σημεία από όπου περνούν καθημερινά τα τρένα

Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στον Πύργο, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 18χρονος έγινε αντιληπτός από περίοικους που έσπευσαν στο σημείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες

ΕΟΔΥ: Κρούσματα ιλαράς σε 30 χώρες της Ευρώπης – Κρίσιμος ο εμβολιασμός

Ελλάδα 13.03.2026
Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους

Κηδεία Γιώργου Μαρίνου: Το τελευταίο αντίο στον πρώτο σόουμαν της Ελλάδας

Ελλάδα 13.03.2026
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα

Γυναικοκτονία στις ΗΠΑ: 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την σύζυγό του γιατί υποπτευόταν ότι τον απατούσε

Κόσμος 13.03.2026
Η ανατριχιαστική ανακάλυψη διασκορπισμένων τμημάτων της σορού της άτυχης κοπέλας

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε στο σπίτι τον βιαστή της και τηλεφώνησε στην αστυνομία

Ελλάδα 13.03.2026
Ο 55χρονος εισήλθε βίαια στο διαμέρισμά της

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ανοίγει τη Δευτέρα το TAXISnet ‑ Όλες οι αλλαγές και τι να προσέξετε

Ελλάδα 13.03.2026
Οι αλλαγές εφαρμόζονται αναδρομικά για εισοδήματα του 2025 (δηλώσεις 2026)

«Ξύπνησε» πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη ‑ Εκτοξεύει λάβα πάνω από τα 300 μέτρα

Κόσμος 13.03.2026
Η εκτόξευση λάβας από το ενεργό ηφαίστειο, προκάλεσε το κλείσιμο αυτοκινητόδρομου και την ακύρωση πολλών πτήσεων

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια έκλεισε το brent – Πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022

Οικονομία 13.03.2026
Η τιμή του Μπρεντ έφτασε τα 100,46 δολάρια (+9,2%), αφού προηγουμένως είχε ανέβει και στα 101,60 δολάρια το βαρέλι