E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Ποια είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2017 | 18:52

Με online προκήρυξη η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.1017) καθώς και τον πυροβολισμό με Καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». 

Σε ανακοίνωση της ομάδας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» ως «πλυντήριο του καπιταλισμού». Επίσης προειδοποιούν ότι η επίθεση στο Εφετείο δεν θα είναι τελευταία και θα υπάρξουν κι άλλες.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν εξ'αρχής ο υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για την Ελληνική Αστυνομία. Στο ενεργητικό της έχει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (24 Νοεμβρίου 2015), την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας (12 Δεκεμβρίου 2016) αλλά και τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα (19 Απριλίου 2017). Κατά το παρελθόν τα μέλη της οργάνωσης που έχουν χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την ισραηλινή πρεσβεία αλλά και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Στη σημερινή της προκήρυξη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» επιτίθεται ενάντια στην «αστική Δικαιοσύνη» που λειτουργεί σε βάρος του λαού, κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις παίρνουν δικαστές σε κατώτερες βαθμίδες. Κάνουν λόγο επίσης για άμεση εξάρτηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και για διορισμένους επικεφαλής δικαστικών σωμάτων.

Εκτός από την καταδίκη τους για τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, τις εργασιακές συνθήκες, η αναρχική ομάδα για να δικαιολογήσει την επίθεση κάνει μια… ανδρομή στα σκάνδαλα και τις υποθέσεις των τελευταίων 20 ετών! Έτσι αναφέρεται στις αποφάσεις για την Ρικομέξ, στην υπόθεση Μαντέλη, στην δίκη της Siemens και στα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, στο Χρηματιστήριο, στο «καρτέλ των κουμπάρων» και σε πολλά άλλα. 

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζουν ότι η αντεπίθεση θα είναι γενικευμένη, και πως έχουν κάθε λόγο να τους τρέμουν, προμηνύοντας ουσιαστικά νέες παρόμοιες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα αζήτητα, στον «χρυσό»: Πήγε να πουλήσει παλιά στάμνα για $100 και εισέπραξε $32.000

Κόσμος Χτες
Ένα διπλά σφραγισμένο δοχείο Red Wing 30 γαλονιών, που για δεκαετίες θεωρούνταν απλό οικιακό σκεύος, αναδείχθηκε στον «πρωταγωνιστή» της συλλεκτικής αγοράς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που διαλύεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ ‑ 4 εργάτες τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έσπασε κατασκευή της ΕΥΑΘ και πετάχτηκαν θραύσματα

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από Γρίπη Α

Ελλάδα Χτες
Το παιδί νοσηλευόταν από το Σάββατο στη ΜΕΘ

Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ελλάδα Χτες
Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της φονικής έκρηξης και τις οικογένειες τους εκφράζουν με τη συγκέντρωση τους, μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ο Ντοναλντ Τραμπ «καθαιρεί» την επικεφαλής του ICE μετά τους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη

Κόσμος Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το φονικό περιστατικό στη Μινεσότα

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν

«Απενεργοποιείστε το Bluetooth»: Η εντολή στους αξιωματούχους σε Δανία και Γροιλανδία υπό τον φόβο κατασκοπείας

Κόσμος Χτες
Μια ιδιαίτερη εντολή έδωσε η Δανία στους αξιωματούχους ως προληπτικό μέτρο κατά της κατασκοπείας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα βάσει συγκυρίας

Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ελλάδα Χτες
Τη σορό της εργαζόμενης που αναζητούνταν στο εργοστάσιο Βιολάντα, εντόπισαν οι Αρχές

Γλυφάδα: 16χρονος πήγε στο σχολείο με 3 μαχαίρια

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη και ο πατέρας του

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά