E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία

Δημοσίευση 22/12/2017 | 16:48

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, μια ήμερα που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Στο σημείο όπου υπήρχε πρόβλημα μεταφέρθηκαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για να αρχίσουν τον απεγκλωβισμό και τελικά λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν "διπλώσει" και σιγά-σιγά άνοιξε το ρεύμα προς τη Λαμία ενώ αποκαθίσταται σταδιακά η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα, δίνεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Από το μεσημέρι στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία από το Κάστρο και πάνω δεν κινούνταν τιποτε και είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ την ίδια ώρα το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα.

Ουρές και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία γίνεται με βήμα σημειωτόν. Από τις 15:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Δίνουμε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος. Έχουμε έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο όπου έχουν διπλώσει νταλίκες και η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία προσωρινά για να τις μετακινήσουμε. Αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων αμφίπλευρα για όσο η κατάσταση είναι δύσκολη σε Θήβα και Τραγάνα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 60 εκχιονιστικά, αλατιέρες και φορτωτές άλατος. Είναι δύσκολα, αλλά όλοι οι φορείς δουλεύουν πυρετωδώς για να ελευθερώσουν το δρόμο και σε λίγη ώρα πιστεύω ότι θα δοθεί και το ρεύμα προς Λαμίας στην κυκλοφορία...», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Οδού Γεράσιμος Μονοκρούσος στο LamiaReport.

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην εθνική οδό, όπου χιονίζει κατά μήκος του πετάλου του Μαλιακού κόλπου. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπου στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Από τις 3 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Το μεσημέρι, δίπλωσαν νταλίκες και στην εθνική οδό, στο 122ο χλμ., λίγο πριν το Μαρτίνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι αλατιέρες να καθαρίσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες, φαίνεται πόσο δύσκολα κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα