E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία

Δημοσίευση 22/12/2017 | 16:48

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, μια ήμερα που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Στο σημείο όπου υπήρχε πρόβλημα μεταφέρθηκαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για να αρχίσουν τον απεγκλωβισμό και τελικά λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν "διπλώσει" και σιγά-σιγά άνοιξε το ρεύμα προς τη Λαμία ενώ αποκαθίσταται σταδιακά η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα, δίνεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Από το μεσημέρι στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία από το Κάστρο και πάνω δεν κινούνταν τιποτε και είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ την ίδια ώρα το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα.

Ουρές και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία γίνεται με βήμα σημειωτόν. Από τις 15:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Δίνουμε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος. Έχουμε έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο όπου έχουν διπλώσει νταλίκες και η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία προσωρινά για να τις μετακινήσουμε. Αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων αμφίπλευρα για όσο η κατάσταση είναι δύσκολη σε Θήβα και Τραγάνα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 60 εκχιονιστικά, αλατιέρες και φορτωτές άλατος. Είναι δύσκολα, αλλά όλοι οι φορείς δουλεύουν πυρετωδώς για να ελευθερώσουν το δρόμο και σε λίγη ώρα πιστεύω ότι θα δοθεί και το ρεύμα προς Λαμίας στην κυκλοφορία...», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Οδού Γεράσιμος Μονοκρούσος στο LamiaReport.

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην εθνική οδό, όπου χιονίζει κατά μήκος του πετάλου του Μαλιακού κόλπου. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπου στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Από τις 3 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Το μεσημέρι, δίπλωσαν νταλίκες και στην εθνική οδό, στο 122ο χλμ., λίγο πριν το Μαρτίνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι αλατιέρες να καθαρίσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες, φαίνεται πόσο δύσκολα κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα Χτες
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

Κόσμος Χτες
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία