E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία

Δημοσίευση 22/12/2017 | 16:48

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό ‑ Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιονιά

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, μια ήμερα που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Στο σημείο όπου υπήρχε πρόβλημα μεταφέρθηκαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για να αρχίσουν τον απεγκλωβισμό και τελικά λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν "διπλώσει" και σιγά-σιγά άνοιξε το ρεύμα προς τη Λαμία ενώ αποκαθίσταται σταδιακά η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα, δίνεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Από το μεσημέρι στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία από το Κάστρο και πάνω δεν κινούνταν τιποτε και είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ την ίδια ώρα το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα.

Ουρές και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία γίνεται με βήμα σημειωτόν. Από τις 15:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Δίνουμε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος. Έχουμε έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο όπου έχουν διπλώσει νταλίκες και η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία προσωρινά για να τις μετακινήσουμε. Αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων αμφίπλευρα για όσο η κατάσταση είναι δύσκολη σε Θήβα και Τραγάνα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 60 εκχιονιστικά, αλατιέρες και φορτωτές άλατος. Είναι δύσκολα, αλλά όλοι οι φορείς δουλεύουν πυρετωδώς για να ελευθερώσουν το δρόμο και σε λίγη ώρα πιστεύω ότι θα δοθεί και το ρεύμα προς Λαμίας στην κυκλοφορία...», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Οδού Γεράσιμος Μονοκρούσος στο LamiaReport.

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην εθνική οδό, όπου χιονίζει κατά μήκος του πετάλου του Μαλιακού κόλπου. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπου στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Από τις 3 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Το μεσημέρι, δίπλωσαν νταλίκες και στην εθνική οδό, στο 122ο χλμ., λίγο πριν το Μαρτίνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι αλατιέρες να καθαρίσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες, φαίνεται πόσο δύσκολα κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης από 5 έως και 26 μήνες με αναστολή σε 13 κατηγορούμενους για απάτη με επιδοτήσεις στις Σέρρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες έρευνες που χειρίστηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα

Ο Φειδίας Παναγιώτου αποποιείται τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο και τη «χαρίζει» στον αμφιλεγόμενο μέντορά του

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο Γιάννης Λαούρης αντιμετώπισε καταγγελίες και δικαστήρια για εξαπάτηση πολιτών με την απόσπαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ την περίοδο της «έκρηξης» στο Χρηματιστήριο

Η επίσημη ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε ηλικία 56 ετών

Πανελλήνιες 2026: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης – «Κανένα παιδί μόνο»

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πανελλαδικό δίκτυο παρεμβάσεων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση για την αποφυλάκισή του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουνίου

Καστοριά: Τηλεφωνικές απάτες με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ελλάδα 25.05.2026
Οι δράστες παρίσταναν τους λογιστές και έπειθαν τα θύματα να παραδώσουν μετρητά και χρυσαφικά

Πέθανε ο Παρασκευάς Αντζας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο παλαίμαχος παίκτης άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τα τελευταία χρόνια πάλευε με την νόσο ALS

Επίδομα Στέγασης 2026: Πώς γίνεται η αίτηση και ποια λάθη οδηγούν σε απόρριψη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης

Αχαρνές: Ένοπλη ληστεία σε ταξιτζή από 3 άνδρες

Ελλάδα 25.05.2026
Τον απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι

Έντονη ανησυχία στο Τόκιο: Ανδρας ψέκασε άγνωστη ουσία σε εμπορικό κέντρο ‑ 20 τραυματίες

Κόσμος 25.05.2026
Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που έριξε στον χώρο ο άνδρας