E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΦΕΤ: Αυτές είναι οι συσκευασίες νοθευμένου ελαιόλαδου

Εντοπίστηκαν τυποποιημένα προϊόντα

Δημοσίευση 21/12/2017 | 14:17

ΕΦΕΤ: Αυτές είναι οι συσκευασίες νοθευμένου ελαιόλαδου

Σε επιθεώρηση δύο εγκαταστάσεων της εταιρείας Ελαιουργική Ιωνίας ΑΕΕΒΕ, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της νοθείας και την προστασία της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, ύστερα από ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και σε συνεργασία με αυτό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διαπιστώθηκε η ύπαρξη δεξαμενών για αποθήκευση ελαίων, εξοπλισμού για χειροκίνητη συσκευασία ελαίων, τιμολογίων αγοράς ηλιελαίου, κενών λιθογραφημένων περιεκτών και πλαστικών δοχείων, συσκευασιών με χρωστικές, πλήθους αυτοκόλλητων ετικετών για συσκευασία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με διάφορες εμπορικές επωνυμίες.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κενών λιθογραφημένων δοχείων που έφεραν επισήμανση «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» σε συσκευασίες 3, 4 και 5 λίτρων, καθώς και κενές πλαστικές συσκευασίες 1 και 5 λίτρων για συσκευασία ελαίων, με τα αντίστοιχα καπάκια. Παράλληλα εντοπίστηκαν τυποποιημένα προϊόντα που έφεραν επισήμανση «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» με τις εμπορικές επωνυμίες α) «ΕΛΙΑΓΡΟΣ» και «BEVELINI», τα οποία, από προηγούμενες χημικές αναλύσεις, έχει διαπιστωθεί ότι είναι νοθευμένα με σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητώς χρωματισμένο και β) «ΦΑΡΟΣ» και «ΛΙΑΤΙΚΟ», στα οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και όπως διαπιστώθηκε, από τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήγαγε τις αναλύσεις, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στην πραγματικότητα είναι επίσης νοθευμένα με πολύ μεγάλο ποσοστό σπορελαίου, τεχνητώς χρωματισμένου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Δομοκού

Ποια χώρα έχασε περισσότερο έδαφος στην ιδιοκατοίκηση μέσα σε μόλις έξι χρόνια ‑ Δείτε πού βρίσκεται πλέον η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ιδιοκατοίκησης στην ΕΕ, με το ποσοστό να συρρικνώνεται κατά 6 μονάδες από το 2019 έως το 2025.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

Ελλάδα 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

Ελλάδα 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και τι πρέπει να κάνουν τώρα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Η ΑΑΔΕ εξέδωσε αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, αποσαφηνίζοντας τις περιπτώσεις μη καταβολής ή μερικής πληρωμής.

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Ξεσκονίζουν» τα γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση - Φόβοι για νέα προβλήματα στατικότητας - Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές για το συμβάν