E-Daily

Νέοι, ωραίοι και ζάμπλουτοι

Αυτοδημιούργητοι που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

20/12/2017 | 12:37

Όλοι όταν ονειρευόμαστε, έχουμε κοινό στόχο, την επαγγελματική καταξίωση, τη δόξα και το χρήμα. Κάποιοι, ακόμα και σε αυτές τις εποχές, κατάφεραν και το έκαναν πραγματικότητα.

Κατα κύριο λόγο, οι πολύ πλούσιοι της εποχής μας, ασχολήθηκαν με το κόσμο της τεχνολογίας, οραματίστηκαν τη νέα εποχή, όπου τα social media θα είναι καθεστώς. Ήταν πρωτοπόροι και ανταμείφθηκαν με πλούτο και υστεροφημία.

Mark Zuckerberg

Ο σταρ αυτής της εποχής είναι αδιαμφισβήτητα, ο Mark Zuckerberg, με περιουσία πάνω από 45 δις. δολάρια. Ο μόνος που πίστευε στο όραμα του ήταν ο κολλητός του και ο ίδιος. Καθόλου δημοφιλής στα νεανικά του χρόνια, πήρε το άιμα του πίσω, όταν έφερε τα πάνω κάτω με το Facebook. Σήμερα είναι ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας, πάνω στο κόσμο, ενώ αυτές τις ημέρες, απολαμβάνει την άδεια πατρός, που έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του.

Evan Spiegel

Ο ορισμός της έκφρασης "Ο Θεός του τα έδωσε όλα", αν και δεν πιστεύει ο ίδιος στο Θεό. Με περιουσία 2 δις δολάρια, με εμφάνιση μοντέλου και με μια γυναικάρα στο πλευρό του, ο ιδρυτής του Snapchat, απολαμβάνει μια ζωή που τα έχει όλα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εργασιομανής.

Η αξία της εταιρείας του εκτινάχθηκε το 2017, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε πως το επόμενο πρότζεκτ του θα αλλάξει το τρόπο που βλέπουμε το κόσμο.

Kevin Systrom

Ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, με εξαιρετικές σπουδές, χρήματα από το σπίτι, και τις καλύτερες γνωριμίες, για πολλά χρόνια κατέγραφε μόνο αποτυχίες. Μέχρι που οραματίστηκε το Instagram, και σήμερα στις τσέπες του έχει 1,5 δις δολάρια. Προς το παρόν ξεκουράζεται, αλλά ο στενός του κύκλος, γνωρίζει ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα με νέα ανακάλυψη.