E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Αγωνία στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 19/12/2017 | 16:58

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που είναι προσωρινά κρατουμένη στο Χονγκ Κονγκ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενώ ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πάντως, οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν, ενώ από πλευράς ελληνικής Δικαιοσύνης θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον νόμον προκειμένου η 19χρονη να επιστρέψει και να λογοδοτήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης, επισκέφτηκε σήμερα τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά-αίτηση, με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν να δικαστεί το παιδί τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή τη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική αξιολόγησή της, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Τέλος, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητεί να κινηθεί η διαδικασία στην Ελλάδα, όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ), που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα Χτες
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα Χτες
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν