E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Αγωνία στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 19/12/2017 | 16:58

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που είναι προσωρινά κρατουμένη στο Χονγκ Κονγκ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενώ ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πάντως, οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν, ενώ από πλευράς ελληνικής Δικαιοσύνης θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον νόμον προκειμένου η 19χρονη να επιστρέψει και να λογοδοτήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης, επισκέφτηκε σήμερα τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά-αίτηση, με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν να δικαστεί το παιδί τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή τη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική αξιολόγησή της, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Τέλος, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητεί να κινηθεί η διαδικασία στην Ελλάδα, όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ), που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.