E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Αγωνία στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 19/12/2017 | 16:58

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που είναι προσωρινά κρατουμένη στο Χονγκ Κονγκ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενώ ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πάντως, οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν, ενώ από πλευράς ελληνικής Δικαιοσύνης θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον νόμον προκειμένου η 19χρονη να επιστρέψει και να λογοδοτήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης, επισκέφτηκε σήμερα τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά-αίτηση, με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν να δικαστεί το παιδί τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή τη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική αξιολόγησή της, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Τέλος, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητεί να κινηθεί η διαδικασία στην Ελλάδα, όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ), που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.