E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Αγωνία στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 19/12/2017 | 16:58

Αίτημα της 19χρονης να δικαστεί στην Ελλάδα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που είναι προσωρινά κρατουμένη στο Χονγκ Κονγκ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενώ ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών, με έγγραφό της προς την Εισαγγελία, ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πάντως, οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν, ενώ από πλευράς ελληνικής Δικαιοσύνης θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον νόμον προκειμένου η 19χρονη να επιστρέψει και να λογοδοτήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης, επισκέφτηκε σήμερα τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά-αίτηση, με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν να δικαστεί το παιδί τους στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή τη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική αξιολόγησή της, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Τέλος, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητεί να κινηθεί η διαδικασία στην Ελλάδα, όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ), που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 3η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».