E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοτζιάς για συνέντευξη Ερντογάν σε ΣΚΑΪ: Έγινε λόγω Survivor!

Είπε ότι ο τούρκος πρόεδρος είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσίευση 14/12/2017 | 21:33

Κοτζιάς για συνέντευξη Ερντογάν σε ΣΚΑΪ: Έγινε λόγω Survivor!

'Αφωνους άφησε τους βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς - όπου εκλήθη απο τη ΝΔ να ενημερώσει για την επίσκεψη Ερντογάν - όταν αναφέρθηκε στο «παρασκήνιο» της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου στο Σκαϊ.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε στη Θράκη για την επίμαχη συνέντευξη «φαίνεται ότι έκανα λάθος» και όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς «γράφτηκε και στα τουρκικά μέσα».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο τούρκος πρόεδρος είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας του που είναι ο τούρκος επιχειρηματία στο χώρο των ΜΜΕ Ατζούν Ιλίτζαλι ο οποίος είναι σύμβουλος του και συνεργάζεται με τον Σκάι καθώς είναι παραγωγός του reality show «Survivor»!

Στην «απορία» που εξέφρασαν βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Κοτζιάς επέμεινε « Ναι, ναι , ναι. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο ΥΠΕΞ είπε ότι το θέμα της Λωζάνης το άνοιξαν αυτοί που «άλλαξαν την συνέντευξη» και αυτοί που επέμεναν στην ερώτηση «αν και η πρώτη απάντηση(σσ Ερντογάν) ήταν εντάξει».

Ο Υπουργός κραδαίνοντας και πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ωρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα του τέως βασιλιά για την επίσκεψη Ερντογάν!

Απαντώντας στην κριτική γιατί έπρεπε να γίνει τώρα η επίσκεψη ο ΥΠΕΞ τόνισε: « στο ερώτημα, σύγκρουση ή ειρήνη, πρωτοβουλίες ή παθητικότητα, απαντήσαμε καλώντας – μετά από επίσκεψη που κάναμε στην Τουρκία – τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα. Δεν φοβόμαστε καμία επίσκεψη και καμιά συνομιλία».

Και σημείωσε ότι ο Ερντογάν είναι ο πυρήνας εξουσίας και ότι «με οποιοδήποτε άλλον και αν συζητήσουμε δεν κρατά τις δεσμεύσεις του. Εμείς υπηρετούμε την χώρα»

Απέρριψε και τις αιτιάσεις ότι ο τούρκος πρόεδρος επέβαλε να μιλήσει δημόσια στην Κομοτηνή και μάλιστα υπήρξε και μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη.

«Το 2004 ο Ερντογάν έκανε τέσσερις ομιλίες που δεν είχαν συμφωνηθεί στη Θράκη» και πρόσθεσε: «Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση τον έβαλε να εφαρμόσει το πρόγραμμα στη Θράκη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πριν από μερικά χρόνια που η Θράκη έγινε φύλλο και φτερό» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Τέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι περήφανη που συνολικά έχει αναβαθμίσει τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

Αιματηρή επίθεση στις φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος κάρφωσε συγκρατούμενό του με αιχμηρό αντικείμενο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ενέδρα έξω από το κελί του έστησε ο 33χρονος δράστης.

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

Καιρός 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

Καιρός 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή