E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το 11o TiSFF παρουσίαζει: Masterclass in Filmmaking με το Ρένο Χαραλαμπίδη

Για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης φέτος το TiSFF εντάσσει εκπαιδευτικά Masterclasses με ελεύθερη είσοδο

Δημοσίευση 13/12/2017 | 16:10

Το 11o TiSFF παρουσίαζει: Masterclass in Filmmaking με το Ρένο Χαραλαμπίδη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνία: 16/12/2017
ΔΕΚ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Για πρώτη φορά στα 11 χρόνια διοργάνωσης φέτος το TiSFF εντάσσει εκπαιδευτικά Masterclasses με ελεύθερη είσοδο στα πλαίσια του προγράμματός του. Με σκοπό να εμπνεύσει αλλά και να καθοδηγήσει την νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα το ΤiSFF θα παρουσιάσει διαλέξεις μίας ώρας από Έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό τα σημαντικότερα στοιχεία που καθόρισαν την πολύχρονη πορεία τους στον χώρο.

Στα πλαίσια του TiSFF Masterclass και με την υποστήριξη του Hibsea Bar, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 14:30 στην Αποθήκη Δ΄ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συνομιλήσει με τον Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα επιδιώξει να απαντήσει στο ερώτημα “Πώς γίνεται μία ταινία στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα;”.

Όντας ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς της εποχής μας που πέρασαν πίσω από την κάμερα με επιτυχία και αντλώντας υλικό από το βιβλίο του “Εγχειρίδιο Κινηματογραφικής Ανυπακοής” θα καλύψει θέματα σχετικά με την σκηνοθεσία, την σεναριογραφία, την παραγωγή και την κινηματογραφική δημιουργικότητα, βασιζόμενος σε προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις που συνέλεξε ανά τα χρόνια.

Το Masterclass θα ξεκινήσει στις 14:30 με την προβολή της ολιγόλεπτης ταινίας μικρού μήκους “Ο Καφές” σκηνοθεσίας Αχιλλέα Κυριακίδη, θα ακολουθήσει η διάλεξη και διάλογος με το κοινό μέχρι τις 16:00. Μετά το τέλος του Masterclass συμμετέχοντες και συντελεστές θα συνευρεθούν στον ισόγειο χώρο της Αποθήκης Δ΄ για ένα μουσικό σουαρέ. Θα ακολουθήσει cocktail & wine party το βράδυ στις 22:00 στο Hibsea Cocktail Wine Resto bar.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του ΄70, είναι αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ως σκηνοθέτης εμφανίστηκε το 1997 με το "No Budget Story", ακολούθησε το 2000 η ταινία "Φτηνά τσιγάρα" , το 2005 σκηνοθέτησε την ταινία “Η Καρδιά του Κτήνους”, και το 2009 την τέταρτη ταινία του το “4 Μαύρα Κουστούμια”. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε 8 ταινίες μικρού μήκους, μία εκ των οποίων και έχει σκηνοθετήσει.

Απέσπασε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Βραβείο Β’Ανδρικού Ρόλου για τον Γιώργο Βουλτζάτη, Ειδική Μνεία από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών) και στο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Βραβείο FIPRESCI).

TiSFF Masterclass in Filmmaking – Ρένος Χαραλαμπίδης Αποθήκη Δ΄ Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ώρα: 14:30 – 16:00 Είσοδος Ελέυθερη

Cocktail & Wine Party

Hibsea Cocktail Wine Resto Bar, Nικηφόρου Φωκά 3 Ώρα: 22:00

TiSFF

Website: www.tisff.eu

Instagram: https://www.instagram.com/tisffest/ Facebook: https://www.facebook.com/groups/thessfest/

https://www.facebook.com/Thess-International-Short-Film-Festival-237777596759164/notifications/

Event: https://www.facebook.com/events/520248395000712/

Trailer: https://www.facebook.com/tisffest/videos/241672833036307/

Masterclass Event:

Hibsea Cocktail Wine Resto Bar

Facebook: https://www.facebook.com/hibsea/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06