E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το απομονωμένο χωριό που οι 217 κάτοικοι μένουν στο ίδιο κτίριο!

Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα πραγματικό!

Δημοσίευση 13/12/2017 | 00:30

Το απομονωμένο χωριό που οι 217 κάτοικοι μένουν στο ίδιο κτίριο!

Η Αλάσκα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση (και μάλιστα με διαφορά) πολιτεία των ΗΠΑ. Αλλά σε πληθυσμό είναι μόλις Τρίτη από το τέλος, φτάνοντας μετά βίας τις 750.000, σε όλη αυτή την αχανή έκταση.

Η πόλη Άνκορατζ είναι η μεγαλύτερη πόλη και φιλοξενεί κάτι λιγότερο από τους μισούς κατοίκους της πολιτείας (300.000). 100 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται ένα παράξενο χωριό με 217 κατοίκους, το οποίο ονομάζεται Γουίτιερ. Όπως φαντάζεστε, το χωριό είναι απομονωμένο και σχεδόν πάντα λευκό. Όμως έχει και μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι 217 κάτοικοί του, μένουν όλοι στο ίδιο κτίριο! Την αποκαλούν «η πόλη κάτω από μια στέγη» και αποτελείται από λιγοστά κτίρια. Όμως ένα είναι ενεργό και μέσα εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα. Μέσα στον πύργο που χτίστηκε το 1974 και ονομάζεται Begich Tower, εκτός από τα σπίτια των κατοίκων, βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα (!), το σχολείο, το ιατρείο, η εκκλησία και φυσικά, τα καταστήματα για να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια οι 217 κάτοικοι – ένοικοι του χωριού.

Και από ότι βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν πρόκειται για κανένα όμορφο κτίριο, αλλά ‘ένα μουντό κτίριο, που όμως καταφέρνει και κρατά ζωντανό το Γουίτιερ. Όσοι το επισκέπτονται ή όσοι θέλουν να πάνε κάπου αλλού, μπορούν να το κάνουν με δυο τρόπους. Είτε από την θάλασσα, είτε από ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο το συνδέει με την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζούνο. Η κλειστοφοβία σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαροί σταρ των `90s και `00s που έγιναν αφίσες στα δωμάτιά μας ‑ και μετά απλώς... χάθηκαν

Celebrity Stories 09.07.2025
Εφηβικοί σταρ που έλαμψαν... και μετά εξαφανίστηκαν από τη σόουμπιζ

Τετράποδος ήρωας: Μικρόσωμος σκύλος σώζει ορειβάτη παγιδευμένο σε παγετώνα των Αλπεων

Social Χτες
Είχε πέσει σε μια παγωμένη ρωγμή παγετώνα στις Ελβετικές Αλπεις

Ελένη Χατζίδου: «Δεν είμαι τελείως καλά με την υγεία μου, δυσκολεύτηκα αρκετά στην τελευταία εκπομπή»

Tabloid Χτες
«Ήταν μια δύσκολη σεζόν η φετινή, αν και μου αφήνει ωραία γεύση» τονίζει η Ελένη Χατζίδου

Τσαλίκης: Η ανάρτηση χείμαρρος για τη σύλληψη της Μουρτζούκου – «Όχι άλλη προβολή σε άρρωστες ιστορίες για τηλεθέαση»

Tabloid Χτες
«Περιφερόταν σαν σταρ στα κανάλια… και τελικά της πέρασαν χειροπέδες»

Κατερίνα Καραβάτου: Αιφνιδίασε τους συνεργάτες της – «Η μελιτζάνα κάνει καλό στον προστάτη»

Tabloid Χτες
«Οι άντρες πρέπει να τρώτε μελιτζάνες, όπως επίσης να βάζετε και κανέλα στον καφέ», είπε η Κατερίνα Καραβάτου

Η Ιωάννα Μαλέσκου «καρφώνει» τον Δημήτρη Ουγγαρέζο: «Εισπράττω ότι δεν τον ενδιαφέρει»

Tabloid Χτες
Τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στον Γιώργο Κουβαρά σχολίασαν στην εκπομπή «Καλοκαιρινό Ραντεβού» την Τρίτη 8 Ιουλίου