E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μισό Αιγαίο για ασκήσεις δέσμευσε η Τουρκία από Δευτέρα

Το αποχαιρετιστήριο δώρο του Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 9/12/2017 | 20:05

Το μισό Αιγαίο για ασκήσεις δέσμευσε η Τουρκία από Δευτέρα

Εκτεταμένες ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο από σήμερα έως και την Δευτέρα είναι το πραγματικό αποχαιρετιστήριο δώρο του Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση στα οφέλη της συνάντησης ανέφερε την επέκταση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η Αγκυρα προχωρούσε στη δέσμευση περιοχών από τη Θάσο εως το Καστελόριζο για τη διενέργεια ασκήσεων από την επομένη της αναχώρησης του Τούρκου προέδρου.

Για σήμερα Σάββατο η Τουρκία είχε αναγγείλει την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία βρίσκεται εμφανώς εκτός κάθε περιοχής που θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαιοδοσία η Τουρκία, αλλά παρ όλα αυτά επιμένει να εκδίδει η ίδια NAVTEX αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και από Δευτέρα ισχύουν μια σειρά από NAVTEX σε όλο το Αιγαίο!

Συγκεκριμένα:

Για τις 11 Δεκεμβρίου δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17).
Επίσης για τις 11 Δεκεμβρίου έχουν εκδοθεί δυο NAVTEX με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Την Δευτέρα η Τουρκία έχει αναγγείλει μια ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί, (Navtex 1307/17).

Για σήμερα Σάββατο η Τουρκία έχει αναγγείλει την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα, μια περιοχή η οποία βρίσκεται εμφανώς εκτός κάθε περιοχής που θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαιοδοσία η Τουρκία, αλλά παρ όλα αυτά επιμένει να εκδίδει η ίδια NAVTEX αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία 03.05.2024
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα 03.05.2024
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα 03.05.2024
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Η κρίση των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Γαλλία: Αστυνομική επιχείρηση και επεισόδια στο Παρίσι με διαδηλωτές

Κόσμος 03.05.2024
Εκκένωση πολλών δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία 03.05.2024
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα 03.05.2024
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Ελλάδα 03.05.2024
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης