E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η NASA έστειλε ένα σήμα 13 δισ. μίλια στο Διάστημα και πήρε απάντηση

Τεράστιο επίτευγμα μετά από 40 χρόνια

Δημοσίευση 5/12/2017 | 08:53

Η NASA έστειλε ένα σήμα 13 δισ. μίλια στο Διάστημα και πήρε απάντηση

Την ώρα που εμείς δεν βγάζουμε κάποιες φορές σήμα εδώ στη Γη, η NASA κατάφερε να στείλει έναν παλμό σε απροσμέτρητες αποστάσεις στο Υπερπέραν και να πάρει πράγματι απάντηση.

Δεν ήταν βέβαια η αρχή μιας νέας φιλίας με έναν εξωγήινο πολιτισμό, αλλά μια επικοινωνία με το Voyager 1, το μόνο ανθρώπινο δημιούργημα που έχει φτάσει τόσο μακριά στο Διάστημα, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

Τόσο το Voyager 1 όσο και αδερφάκι του, Voyager 2, ταξιδεύουν στο Σύμπαν μεταφέροντας μια μικρή αμερικανική σημαία αλλά και το περιβόητο «Golden Record», μια κιβωτό της ανθρώπινης διαθήκης με ήχους και εικόνες.

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανησυχούσε για κάποιους προωθητήρες του Voyager 1, η λειτουργία των οποίων έχει φθίνει ανησυχητικά, και είπε να ρίξει μια ζαριά στα τυφλά. Να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους εφεδρικούς δηλαδή, στέλνοντας παλμούς επικοινωνίας σε κάτι που έχει να δουλέψει από το 1980. Και στις αφιλόξενες μάλιστα συνθήκες του Διαστήματος. Και πήρε τελικά απάντηση, καθώς οι προωθητήρες ενεργοποιήθηκαν!

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της NASA, η Suzanne Dodd, διευθύντρια της ομάδας του Voyager στο Jet Propulsion Laboratory, δήλωσε: «Με αυτούς τους προωθητήρες που παραμένουν λειτουργικοί παρά τα 37 χρόνια τους χωρίς χρήση, μπορούμε να επεκτείνουμε τη ζωή του διαστημοπλοίου Voyager 1 για δύο με τρία χρόνια».

Η ομάδα του Voyager έστειλε το σήμα στις 28 Νοεμβρίου, λόγω της αβυσσαλέας απόστασης έπρεπε όμως να περιμένει την επομένη για να δει αν το πράγμα είχε δουλέψει.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο ουσιαστικά για… ενδοεπικοινωνία, το γεγονός ότι ένας παλμός στάλθηκε τόσο μακριά και έκανε το πράγμα να ξυπνήσει από ύπνο 37 ετών λογίστηκε θρίαμβος. Και με όρους τεχνολογίας 1980…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις