E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με τους Μανώλης Μήτσια & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out πέρυσι παρουσιάζεται για μία βραδιά

Δημοσίευση 4/12/2017 | 13:03

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με τους Μανώλης Μήτσια & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621, Tηλέφωνο: +302310996776
Ημερομηνία: 04/12/2017
ΔΕΚ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Η μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out τον περασμένο χειμώνα και μετά την επιτυχία στο κατάμεστο Ηρώδειο, «Ο Γκάτσος που αγάπησα» παρουσιάζεται για μία βραδιά τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας.

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ, με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. ??Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα”, “Ο Γιάννης ο Φονιάς”, “Τ΄ Αστέρι του Βοριά”, “Αθανασία”, “Κεμάλ”, “Αύριο πάλι”, “Ραλλού”, “Άσπρη μέρα και για μας”, “Χάρτινο το Φεγγαράκι”, “Αθήνα”, “Ηταν καμάρι της αυγής” είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν τη Δευτέρα το βράδυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Και οι δυο μαζί αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ? αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι.

Ανάμεσα στα τραγούδια θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Πρόκειται για κείμενα ανθρώπων του πνεύματος, που κρατούν, όπως κι ο Γκάτσος, με το έργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή και το «σκηνικό» μας όρθιο.

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»
Δωρεάν προσκλήσεις εισόδου για το κοινό

Συντελεστές της παράστασης:
Αγαθή Δημητρούκα: επιμέλεια
Αχιλλέας Γουάστωρ: πιάνο-ενορχηστρώσεις
Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι-μαντολίνο

Η μουσικοθεατρική παράσταση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ».

Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, μίλησαν η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης, ο ερμηνευτής των τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου, Μανώλης Μητσιάς, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Σπύρος Βούγιας.

Θα διατεθούν για το κοινό 250 δωρεάν προσκλήσεις εισόδου από την Τετάρτη 29/11/2017 ώρες 9:00-14:00, έως εξάντλησής τους, από το ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» -Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, στην Πανεπιστημιούπολη. Πληροφορίες για το κοινό στα τηλ. 2310 991313, 991346 (δεν γίνεται κράτηση θέσεων τηλεφωνικά). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Techniques by Blend Athens ‑ Indira Paganotto presents: Artcore

Μουσική 10.09.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟ04/10

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Μουσική 10.09.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Φεστιβάλ Χτες
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

1ο Rewindland Pop Culture Festival & Open Air Market 2025

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 13/09 έως 14/094

Manu Chao ultra acoustico live in Thessaloniki

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ12/0925

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Προχτές
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

Μουσική Προχτές
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/1017

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ01/1020

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 05.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ08/09

Το Hobby Festival επιστρέφει στη ΔΕΘ

Cityλάιφ 04.09.2025
6-14 Σεπτεμβρίου 2025, 89η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Περίπτερο 2