E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

70χρονη έφτιαξε δηλητήριο από σπόρους και το «δοκίμασε» σε ένοικους του γηροκομείου της

¨Εχει «μακρύ ιστορικό ψυχικών παθήσεων»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2017 | 20:39

70χρονη έφτιαξε δηλητήριο από σπόρους και το «δοκίμασε» σε ένοικους του γηροκομείου της

Μια 70χρονη ένοικος ενός οίκου ευγηρίας στο Βερμόντ των ΗΠΑ έφτιαξε ρικίνη, ένα άκρως τοξικό δηλητήριο, από τους σπόρους ενός φυτού. Και δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά δοκίμασε την αποτελεσματικότητά του δηλητηρίου χορηγώντας το σε άλλους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον ίδιο οίκο ευγηρίας.

Η Betty Miller ομολόγησε στο FBI ότι έφτιαξε το δηλητήριο με σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά προηγουμένως ήθελε να το «δοκιμάσει» για να βεβαιωθεί ότι θα λειτουργούσε. Έτσι εδώ και κάποιες μέρες έβαζε μικρή ποσότητα της τοξικής ουσίας στο φαγητό και τα ροφήματα άλλων ενοίκων του οίκου Wake Robin, όπου διέμενε και η ίδια το τελευταίο διάστημα. 

Η 70χρονη οδηγήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή, όπου έγινε γνωστό ότι έχει «μακρύ ιστορικό ψυχικών παθήσεων». Η ίδια ζήτησε προθεσμία για να βρει δικηγόρο και το αίτημά της έγινε δεκτό. Έτσι προφυλακίστηκε και η υπόθεσή της αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία εκλήθη στον οίκο ευγηρίας της πόλης Σέλμπουρν την περασμένη Τρίτη, αφού η 70χρονη ομολόγησε σε μέλη του προσωπικού τι είχε κάνει. Μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή της ένα φιαλίδιο χαπιών γεμάτο με σκόνη που εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιέχει ρικίνη.

Η ίδια ομολόγησε ότι είχε εκθέσει τουλάχιστον τρεις ενοίκους του γηροκομείου στην επικίνδυνη τοξίνη, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί ακόμα κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους.

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis). Μία δόση καθαρής ρικίνης σε σκόνη με μέγεθος λίγων κόκκων επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε ενήλικα μέσα σε λίγες ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ζαλίζει» η εμφάνιση της Ζόζεφιν ‑ Καυτό γυαλιστερό σορτσάκι και ψηλές μπότες στα στενά της Μυκόνου

Tabloid 17.07.2025
Η Ζόζεφιν έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα Ματογιάννια με γυαλιστερό σορτσάκι και μπότες

Single White Female: Δες πώς είναι σήμερα η Jennifer Jason Leigh ‑ Η σπάνια εμφάνιση

Tabloid 17.07.2025
33 χρόνια μετά την ταινία «Single White Female», η ηθοποιός εμφανίστηκε αγνώριστη στο Λος Αντζελες

Μελέτης Ηλίας: «Και πες ότι συνδέεται με τη σεξουαλικότητα, ποιο είναι το πρόβλημα;»

Tabloid Χτες
«Έγραψα τον γιο μου μπαλέτο. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα τυράκι εκεί», είπε ο Μελέτης Ηλίας

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Φιλιππίδη: «Δε νιώθω δικαίωση – Δεν μπορώ να νιώσω όσο…»

Tabloid Χτες
«Να αρχίσεις να παίρνεις θέσεις και μεριές με γνώμονα τον γενικό καλό και όχι το προσωπικό σου κέρδος»

Γρηγόρης Μόργκαν για Βαλαβάνη: «Μετά τη γέννηση του γιου μας σε αγαπώ πιο βαθιά»

Tabloid Χτες
«Η δύναμη της ψυχής σου με άφησε άφωνο. Για 9 μήνες τον κράταγες μέσα σου. Τον φρόντιζες, τον προστάτευες, τον ένιωθες. Και όταν ήρθε η ώρα, είδα όλη σου τη δύναμη», έγραψε μεταξύ άλλων

Φωτιά στη Μύκονο η Ζόζεφιν: Το μπικίνι που... δεν άφησε τίποτα κρυφό!

Tabloid Χτες
Η Ζόζεφιν φόρεσε μπικίνι που άφηνε λίγα στη φαντασία και πήγε με μια φίλη της για μπάνιο σε κοσμική πλαζ

Συγκλονίζει η Τζούλη Σούμα για Μιχελή – : «Τον τελευταίο καιρό ήταν σχεδόν παράλυτος, είχε χάσει τη φωνή του ...»

Tabloid Χτες
«Είμαστε συντετριμμένοι», είπε η Τζούλη Σούμα για τον Γεράσιμο Μιχελή

Ο Μαυρίδης άφησε την κόρη των Τανιμανίδη και Μπόμπα να ζωγραφίσει το πρόσωπό του ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid Χτες
Ο παρουσιαστής αφέθηκε στα χέρια της κόρης του φίλου του και εκείνη εξάσκησε τις ικανότητες της στη ζωγραφική

Κάιλι Τζένερ: Η Στέισι Καρανικολάου δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από τις διακοπές τους στην Ελλάδα

Tabloid Χτες
Οι δύο καλές φίλες απαθανατίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε εστιατόριο στην Κεφαλονιά

Λάκης Λαζόπουλος: Ξέσπασε μετά τον γάμο της κόρης του

Tabloid Χτες
«Αν θέλαμε δημοσιότητα θα την επιδιώκαμε»