E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κίνδυνος να χάσουν τα σπίτια τους 12.000 ιδιοκτήτες

10.000 στο στοκ των τραπεζών και άλλα 2.000 στο στόχαστρο της εφορίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2017 | 20:14

Κίνδυνος να χάσουν τα σπίτια τους 12.000 ιδιοκτήτες

Στο σφυρί θα βγουν περισσότερα από 10.000 ακίνητα που βρίσκονται στο στοκ των τραπεζών, ενώ τη χαριστική βολή θα δώσει η Εφορία που σχεδιάζει να εκποιήσει περίπου 2.000 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου.

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ικανοποίησε, πάντως, τους θεσμούς και άνοιξε τον δρόμο για να κλειδώσει σε τεχνικό επίπεδο η συμφωνία με την Αθήνα, καθώς ήταν βασικό προαπαιτούμενο στην τρίτη αξιολόγηση. Ομως τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από τους δανειστές. Τώρα ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας στα ειρηνοδικεία και έξω από τα συμβολαιογραφεία.

Περισσότερα από 10.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών προβλέπεται ότι θα βγουν σε πλειστηριασμό τον επόμενο χρόνο. Αφορούν οφειλέτες με δάνεια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πάνω από πέντε χρόνια, των οποίων οι συνεχείς προσκλήσεις μέσω επιστολών από τις τράπεζες για να βρεθεί μια λύση τακτοποίησης των οφειλών τους αγνοούνται.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, τη χαριστική βολή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζεται να δώσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία θα αρχίσουν να βγαίνουν εντός του 2018 στο σφυρί, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σε σκοτωμένες τιμές. Ο νόμος προβλέπει πλέον πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.

Σύμφωνα με το σχέδιο, από το νέο έτος θα αρχίσουν να βγαίνουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τα ακίνητα φορολογουμένων και επιχειρήσεων που χρωστούν στην Εφορία. Το σχέδιο προβλέπει εκποιήσεις 2.000 ακινήτων οφειλετών που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ.

Χωρίς καμία προστασία από τους πλειστηριασμούς βρίσκονται όσοι δανειολήπτες δεν έχουν προσφύγει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης έχει υπαχθεί σε αυτόν και έχει δεχθεί εκποίηση κάθε άλλου περιουσιακού του στοιχείου. Ουσιαστικά, ο νόμος προστατεύει όσους ζουν στα όρια της φτώχειας και υπό το βάρος των χρεών τους προς τις τράπεζες είναι αναγκασμένοι να χάσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν για να προστατεύσουν την κατοικία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν σήμερα ‑ Τι ισχύει τελικά για τα ΜΜΜ και τα σχολεία

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι ώρα θα γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Ηλιούπολη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη – Στο μικροσκόπιο το γράμμα και τα κινητά των κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η κατάθλιψη και το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων φέρεται να είναι αυτά που έσπρωξαν τις κοπέλες στο κενό

Νεκρό βρέφος στην Ξάνθη: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Ελλάδα Χτες
Για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στην Ξάνθη συνελήφθη η 33χρονη μητέρα του - Νοσηλεύεται φρουρούμενη στο τοπικό νοσοκομείο

Σοκ στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις σε ηλικία 29 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ξαφνικός θάνατος του Κλαρκ έρχεται σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Αρκανσο για αντικανονική προσπέραση, κατοχή ουσιών, φυγή και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας όπως επίσης και διακίνηση ουσιών