E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πνίγηκε» από την κακοκαιρία η Κέρκυρα, κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία

Σαρώνει η κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας - Μεγαλύτερα τα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2017 | 10:58

«Πνίγηκε» από την κακοκαιρία η Κέρκυρα, κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία

Σαρώνει η κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας από το Ιόνιο έως την Αιτωλοακαρνανία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις. Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο. Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Στην Κέρκυρα, καταρρακτώδεις βροχές και δυνατοί άνεμοι που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ έχουν προκαλέσει σειρά από προβλήματα στο νησί. Από χθες εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης, ενώ σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Κυριακή.

Σε ορμητικούς χείμαρρους μετετράπησαν οι δρόμοι στον Γάιο την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί. Τα ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από το μεγάλο όγκο της βροχής, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Στο έλεος του νερού στο Γάιο, βρίσκονται δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διήμερο στην Ήπειρο. Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ εως αυτήν την ώρα εργάζονται για την απάντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων, ενώ στο χωριό 'Ανω Ράχη, κατέρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, υπερχείλησε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κόνιτσας. Η ύδρευση της κωμόπολης είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο. Προβλήματα, καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στο Νομό Ιωαννίνων ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Ζαγόρι και στα Τζουμέρκα, όπου σημειώθηκαν πολλές κατολισθήσεις και οι δρόμοι έκλειναν ο ένας μετά τον άλλο.

Αυτή την ώρα στις περισσότερες περιπτώσεις δόθηκαν λύσεις, έστω προσωρινές ωστόσο υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα. Το ένα είναι στην Λαγκάδα Κόνιτσας, η οποία παραμένει αποκλεισμένη. Το χωριό δεν έχει πρόσβαση στην Εθνική Οδό, καθώς καταστράφηκε ο δρόμος προς την γέφυρα. Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης, κοντά στην Πυρσόγιαννη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζονται ήδη τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του επαρχιακού δυκτίου της Ηπείρου. Λόγω καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων, κλειστός είναι ο δρόμος στα Μπέσια του δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια, στο 104ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρους έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και του Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας, γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας, να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.

Τέλος σε επιφυλακή βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, θα εισέλθουν από τη γείτονα μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο, 'Αρδα και Τούντζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα με πλαστά φάρμακα: Οι δύο παραπλανητικές πρακτικές που απαιτούν προσοχή

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα, μπορεί να είναι από αδρανή μέχρι και επικίνδυνα

Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ξύλο, δακρυγόνα και ουρές χιλιάδων για το ρολόι των 400 ευρώ

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Ιπτάμενος» στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Έτρεχε με 209 χιλιόμετρα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Το ραντάρ της Τροχαίας τον κατέγραψε στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην ακτή – Το πέταξαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό ‑ Πού θα σημειωθούν βροχές ‑ Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς

«Chat» με πολίτες και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ‑ Πώς θα λειτουργεί το Gov.gr Messenger

Οικονομία 18.05.2026
Ένα νέο, κεντρικό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του ο Τσίπρας, η ανάρτησή του

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
«Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων