E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πνίγηκε» από την κακοκαιρία η Κέρκυρα, κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία

Σαρώνει η κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας - Μεγαλύτερα τα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2017 | 10:58

«Πνίγηκε» από την κακοκαιρία η Κέρκυρα, κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία

Σαρώνει η κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας από το Ιόνιο έως την Αιτωλοακαρνανία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις. Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο. Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Στην Κέρκυρα, καταρρακτώδεις βροχές και δυνατοί άνεμοι που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ έχουν προκαλέσει σειρά από προβλήματα στο νησί. Από χθες εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης, ενώ σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Κυριακή.

Σε ορμητικούς χείμαρρους μετετράπησαν οι δρόμοι στον Γάιο την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί. Τα ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από το μεγάλο όγκο της βροχής, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Στο έλεος του νερού στο Γάιο, βρίσκονται δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διήμερο στην Ήπειρο. Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ εως αυτήν την ώρα εργάζονται για την απάντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων, ενώ στο χωριό 'Ανω Ράχη, κατέρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, υπερχείλησε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κόνιτσας. Η ύδρευση της κωμόπολης είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο. Προβλήματα, καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στο Νομό Ιωαννίνων ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Ζαγόρι και στα Τζουμέρκα, όπου σημειώθηκαν πολλές κατολισθήσεις και οι δρόμοι έκλειναν ο ένας μετά τον άλλο.

Αυτή την ώρα στις περισσότερες περιπτώσεις δόθηκαν λύσεις, έστω προσωρινές ωστόσο υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα. Το ένα είναι στην Λαγκάδα Κόνιτσας, η οποία παραμένει αποκλεισμένη. Το χωριό δεν έχει πρόσβαση στην Εθνική Οδό, καθώς καταστράφηκε ο δρόμος προς την γέφυρα. Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης, κοντά στην Πυρσόγιαννη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζονται ήδη τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του επαρχιακού δυκτίου της Ηπείρου. Λόγω καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων, κλειστός είναι ο δρόμος στα Μπέσια του δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια, στο 104ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρους έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και του Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας, γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας, να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.

Τέλος σε επιφυλακή βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, θα εισέλθουν από τη γείτονα μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο, 'Αρδα και Τούντζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου μετά από διαλυμένο αρραβώνα στο Αργος, δείτε βίντεο

Ελλάδα 19.01.2026
Σκηνές πανικού και βίας εκτυλίχθηκαν κοντά στη λαϊκή αγορά, μετά από διαμάχη δύο οικογενειών Ρομά

Σοκ: Δολοφόνησαν άνδρα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 19.01.2026
Έλληνας ο δράστης, Αλβανός το θύμα - Και οι δύο άνδρες ήταν βαρυποινίτες εκτίοντας ποινές για ανθρωποκτονίες

Ουαλία: Η αστυνομία συνέλαβε νταή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που χτύπησε με αγκωνιά αντίπαλό του, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 19.01.2026
Ο Τομ Τέιλορ, ποδοσφαιριστής της Treaddur Bay, ομάδας της Γ` κατηγορίας της Ουαλίας, συνελήφθη από την αστυνομία καθώς σε βίντεο που έγινε viral στα social media φαίνεται να χτυπά εν ψυχρώ αντίπαλο του την ώρα του αγώνα

Έντονα φαινόμενα και κίνδυνος πλημμυρών από την Τετάρτη 21/1 ‑ Στο κόκκινο η Αττική και άλλες 6 περιοχές

Καιρός 19.01.2026
Δείτε ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα έντονα φαινόμενα

Απίστευτη απατεωνιά σε εμπορικά κέντρα: Πώς «αρπάζουν» κωδικούς μέσω SMS

Ελλάδα 19.01.2026
Έστησαν κινητή «παγίδα» μέσα σε αυτοκίνητο

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ελλάδα 19.01.2026
Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στον Στέφανο Παπαδόπουλο για να μεταβεί στην Ευελπίδων και να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της μηνύσεώς του

Φωτιά στο Μενίδι: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ‑ Ζημιές και σε διπλανά κτίρια

Ελλάδα 19.01.2026
Φωτογραφίες από το σημείο μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής

Μαρία Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης ‑ Για μένα υπάρχει ηθικό θέμα»

Ελλάδα 19.01.2026
«Μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει βεβαίως για το σώμα της, όμως στην περίπτωση των αμβλώσεων υπάρχει ένα άλλο ηθικό θέμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού

Βίντεο από drone δείχνουν την καταστροφή από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία

Κόσμος 19.01.2026
Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι τελικός, προειδοποιεί ο υπουργός Μεταφορών της χώρας

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Πούτιν να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο της Ειρήνης»: Το σκεφτόμαστε, λέει η Μόσχα

Κόσμος 19.01.2026
Το Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο θα λειτουργεί ως γενικός εποπτικός φορέας για τη Γάζα και θα προεδρεύεται από τον Τραμπ, θα αποτελείται κυρίως από αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία, πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας

Καιρός 19.01.2026
Πυκνές χιονοπτώσεις σε Πελοπόννησο, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, βόρειες Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου

Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο

Αθλητικά Νέα 19.01.2026
Χαμός στο Παρίσι, καθώς ξέσπασαν άγρια επεισόδια και υπήρξαν συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις σε οπαδούς της Σενεγάλης, που πανηγύριζαν τη νίκη της χώρας του στο Κόπα Αφρικα