E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως κατάφερε να περάσει στη φυλακή το κώνειο που ήπιε ο Κροάτης στη Χάγη;

Έρευνα διεξάγουν οι Ολλανδικές αρχές

Δημοσίευση 30/11/2017 | 16:41

Πως κατάφερε να περάσει στη φυλακή το κώνειο που ήπιε ο Κροάτης στη Χάγη;

Πώς βρέθηκε το δηλητήριο στο τρεμάμενο χέρι του Κροάτη της Βοσνίας,αντιστράτηγου Σλόμπονταν Πράλγιακ; Το μόνο σίγουρο είναι πως, το φιαλίδιο εμπεριείχε μια χημική ουσία που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Η κρατική εφημερίδα της Κροατίας «Novi list» επισημαίνει επικαλούμενη ειδικούς ότι,οι έλεγχοι ασφαλείας στο δικαστήριο του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου είναι υπερβολικά χαλαροί.

Οι ολλανδικές αρχές διενεργούν έρευνα για το πώς ένας κατηγορούμενος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατάφερε να αυτοκτονήσει μπροστά τους δικαστές που είχαν μόλις επιβεβαιώσει σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη του. Η εισαγγελία της Χάγης ανακοίνωσε ότι ξεκινά, «έπειτα από αίτημα του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία», έρευνα για τον θάνατο του Πράλγιακ.

«Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο κ. Πράλγιακ κατάπιε κάτι και πέθανε πιθανόν από τις συνέπειες» της πράξης αυτής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Αν και οι δύο φύλακες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκονταν αρκετά μακριά από τον Πράλγιακ, ξαφνικά βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών. Αν υπήρξε κάποιος φρουρός δίπλα στον Πράλγιακ,τότε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μοιραίο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί επικρίνοντας την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας.

«Κάποιος έχει καταφέρει να περάσει λαθραία το δηλητήριο στη φυλακή και το έκαναν πιθανότατα κάποιοι εκ των έσω»,υποστηρίζει ο εγκληματολόγος Τζελίκο Τσβρτίλα στην κροατική εφημερίδα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Κροάτης εμπειρογνώμονας εκφράζει ωστόσο με σιγουριά ότι: «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πέρα ​​από το να φέρει κάποιος το δηλητήριο από τη φυλακή.Πρόσθεσε επίσης πως,όταν κάποιος βρίσκεται στη φυλακή από το 2004, αναπτύσσει μία άλλη σχέση με τους φύλακες».

«Ένα δηλητήριο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε όλες τις φυλακές, για παράδειγμα,κρυμμένο στον πρωκτό», όπως επισημαίνει ο εγκληματίας βιολόγος Μαρκ Μπένεκε στην εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά δηλητήρια, που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά όπως, το κυανιούχο κάλιο και το υδροκυάνιο».

Η αυτοκτονία του Κροάτη Πράλγιακ μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Το 1946 ο 53χρονος επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Χίτλερ, Χέρμαν Γκέρινγκ αυτοκτόνησε στις φυλακές της Νυρεμβέργης. Εκείνη την εποχή, στις 15 Οκτωβρίου, κατάπιε μία κάψουλα κυανίου λίγες ώρες πριν γίνει η εκτέλεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις