E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως κατάφερε να περάσει στη φυλακή το κώνειο που ήπιε ο Κροάτης στη Χάγη;

Έρευνα διεξάγουν οι Ολλανδικές αρχές

Δημοσίευση 30/11/2017 | 16:41

Πως κατάφερε να περάσει στη φυλακή το κώνειο που ήπιε ο Κροάτης στη Χάγη;

Πώς βρέθηκε το δηλητήριο στο τρεμάμενο χέρι του Κροάτη της Βοσνίας,αντιστράτηγου Σλόμπονταν Πράλγιακ; Το μόνο σίγουρο είναι πως, το φιαλίδιο εμπεριείχε μια χημική ουσία που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Η κρατική εφημερίδα της Κροατίας «Novi list» επισημαίνει επικαλούμενη ειδικούς ότι,οι έλεγχοι ασφαλείας στο δικαστήριο του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου είναι υπερβολικά χαλαροί.

Οι ολλανδικές αρχές διενεργούν έρευνα για το πώς ένας κατηγορούμενος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατάφερε να αυτοκτονήσει μπροστά τους δικαστές που είχαν μόλις επιβεβαιώσει σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη του. Η εισαγγελία της Χάγης ανακοίνωσε ότι ξεκινά, «έπειτα από αίτημα του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία», έρευνα για τον θάνατο του Πράλγιακ.

«Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο κ. Πράλγιακ κατάπιε κάτι και πέθανε πιθανόν από τις συνέπειες» της πράξης αυτής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Αν και οι δύο φύλακες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκονταν αρκετά μακριά από τον Πράλγιακ, ξαφνικά βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών. Αν υπήρξε κάποιος φρουρός δίπλα στον Πράλγιακ,τότε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μοιραίο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί επικρίνοντας την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας.

«Κάποιος έχει καταφέρει να περάσει λαθραία το δηλητήριο στη φυλακή και το έκαναν πιθανότατα κάποιοι εκ των έσω»,υποστηρίζει ο εγκληματολόγος Τζελίκο Τσβρτίλα στην κροατική εφημερίδα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Κροάτης εμπειρογνώμονας εκφράζει ωστόσο με σιγουριά ότι: «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πέρα ​​από το να φέρει κάποιος το δηλητήριο από τη φυλακή.Πρόσθεσε επίσης πως,όταν κάποιος βρίσκεται στη φυλακή από το 2004, αναπτύσσει μία άλλη σχέση με τους φύλακες».

«Ένα δηλητήριο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε όλες τις φυλακές, για παράδειγμα,κρυμμένο στον πρωκτό», όπως επισημαίνει ο εγκληματίας βιολόγος Μαρκ Μπένεκε στην εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά δηλητήρια, που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά όπως, το κυανιούχο κάλιο και το υδροκυάνιο».

Η αυτοκτονία του Κροάτη Πράλγιακ μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Το 1946 ο 53χρονος επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Χίτλερ, Χέρμαν Γκέρινγκ αυτοκτόνησε στις φυλακές της Νυρεμβέργης. Εκείνη την εποχή, στις 15 Οκτωβρίου, κατάπιε μία κάψουλα κυανίου λίγες ώρες πριν γίνει η εκτέλεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εθνικιστικό ντελίριο στον τουρκικό Τύπο για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν κλίμα ανησυχίας και να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό επιδίδονται κορυφαίοι αρθρογράφοι του τουρκικού

Πάνω από τρεις οι δράστες του φονικού χτυπήματος σε βάρος στελεχών της ΝΔ: Tα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων, αλλά και το υλικό που έχει συλλεχθεί, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων

«Πού είναι οι γονείς σου;»: 8χρονος έκανε μόνος του τζετ σκι στον ωκεανό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας του παιδιού παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η οδήγηση ήταν πιθανώς παράνομη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα.

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: «Σπάνε» ή ενώνονται τα οροφοδιαμερίσματα, τι προβλέπεται για τα απλήρωτα κοινόχρηστα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και «εξουσίες» για τους διαχειριστές - Τι θα ισχύει για όσους αρνούνται τη συντήρηση των πολυκατοικιών

Νέα Υόρκη: Καύσωνας 46°C και ο δήμαρχος θέλει οικονομία στα κλιματιστικά

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η αίσθηση της θερμοκρασίας στην πόλη αναμένεται να φτάσει τους 43°C, ενώ στα προάστια μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 46°C

Χρήματα από την κόρη στον πατέρα, φόρος στον... γαμπρό: Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά στις οικογενειακές δωρεές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η ΑΑΔΕ έκρινε ότι τη δωρεά ήταν του γαμπρού και όχι της κόρης - Χάθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκαν φόρος και πρόστιμο

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Κεραυνός χτύπησε γυναίκα έξω από εκκλησία – Τι έπαθε και πώς κατάφερε να επιβιώσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η 54χρονη Τζίνα Μένα έπαθε καρδιακή ανακοπή στο πάρκινγκ εκκλησίας στη Τζόρτζια όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο δίπλα της, και σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση διασωστών.

Φονική φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο αποτυπώνει την έναρξη της πυρκαγιάς – Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν τρία οχήματα και μαρτυρίες για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε πατέρα και γιο

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια ‑ Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καιρός Χτες
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ