E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εθνική Μπάσκετ: Νίκη με τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης από τον... Γιάννη Αθηναίου

Δείτε τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του αγώνα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2017 | 18:37

Εθνική Μπάσκετ: Νίκη με τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης από τον... Γιάννη Αθηναίου

Με πολλές απουσίες και αρκετά φρέσκα πρόσωπα, η αποδεκατισμένη "Επίσημη Αγαπημένη" κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ. Ποιός θα το έλεγε πως η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας θα αποδεικνύονταν τόσο δύσκολο εμπόδιο;

Το τελικό σκορ 92-95 στην παράταση έχει την υπογραφή του Γιάννη Αθηναίου, που με μεγάλο τρίποντο από τα 7 μέτρα υπό πίεση, μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, έδωσε τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας. Εγραψε από τα δικά του χρυσά χέρια το 92-94, για να ακολουθήσει το κλέψιμο του Γιαννόπουλου και 1/2 βολές του Μαργαρίτη.

Κάπως έτσι η Ελλάδα δεν έχασε ένα δικό της παιχνίδι και παράλληλα δεν πήγε χαμένη η μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση, που είχε 27 πόντους και 8 ριμπάουντ. Θα ήταν κρίμα και άδικο για τον αρχηγό για τα υπόλοιπα παιδιά να μην συνδυαστεί η πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα θετικό αποτέλεσμα, διότι η Εθνική το άξιζε. Βρέθηκε στο +12 ενώ απέμεναν 3 λεπτά για τη λήξη, στο +8 στα 50'' και στο +4 στα 9''. Παρ' όλα αυτά τα πολλά λάθη έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, και αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ 37-37 με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Απόλυτη ισορροπία και στις δύο περιόδους, αφού η πρώτη είχε τελειώσει με 17-17.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά, η Μεγάλη Βρετανία ξέφυγε με 48-41 στο 24', αφού η ελληνική ομάδα έκανε εύκολα λάθη στην πίεση των Βρετανών, αλλά γύρω στο 30' η Εθνική άλλαξε την εικόνα, με τον πίνακα να γράφει 54-55.

Η τελευταία περίοδος είχε την υπογραφή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες έβαλε σπουδαία καλάθια, όμως οι Βρετανοί ισοφάρισαν σε 83-83 και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Βρετανοί έκαναν το 90-86, ο Μπουρούσης κράτησε όρθια την ομάδα και ο Αθηναίου με το τρίποντο στα 3'' έδωσε τη νίκη. Έκανε το 92-84 για να γράψει με 1/2 βολές οι Μαργαρίτης το 92-95.

Δείτε τα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα του αγώνα...

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Γκαρμπελότο): Σόκο 13 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Λόρενς 14 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Οκερεάφορ 14 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Νέλσον 3, Κλαρκ 17 (3), Μάρεϊ 12 (2), Φίλιπ 8 (1), Ατσάρα 2, Χέσον 9 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 22 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κόνιαρης 1, Αθηναίου 18 (4), Μπουρούσης 27 (8/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 8 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 5 (6 ριμπάουντ), Σάκοτα 4, Βασιλόπουλος 9 (6 ριμπάουντ), Γκίκας, Γιαννόπουλος 8 (1), Μήτογλου 1 (5 ριμπάουντ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντριβή μικρού αεροσκάφους έξω από σπίτι στη Σαρατόγκα Νέας Υόρκης ‑ Βίντεο

Κόσμος 01.11.2025
Το τετραθέσιο αεροσκάφος 1964 Mooney M20E προσέκρουσε σε ένα δέντρο και κατέληξε στην αυλή σπιτιού

«Γίνεται πόλεμος» ‑ Κάτοικος στα Βορίζια μαθαίνει on air τον θάνατο συγχωριανού της και σοκάρεται, δείτε το βίντεο

Ελλάδα 01.11.2025
«Υπάρχουν δύο νεκροί, είμαι τρομοκρατημένη» είπε η κάτοικος, που δεν έκρυψε την ταραχή της όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα του ενός νεκρού

Δύο νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες στην κρητική βεντέτα στα Βορίζια

Ελλάδα 01.11.2025
Χωρισμένες στα δύο οι οικογένειες - Πάνοπλοι αστυνομικοί στα νοσοκομεία

Βήμα πίσω από τα ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα στην περιφέρεια

Ελλάδα 01.11.2025
Τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιφέρεια, περίπου 100, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τη Δευτέρα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Σκλήκας

Βόλος: Ο 44χρονος Κωνσταντίνος κατέρρευσε και ξεψύχησε στα χέρια της μητέρας του

Ελλάδα 01.11.2025
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς

Αρχιλοχίας στη Βρετανία παρενόχλησε 19χρονη στρατιωτικό η οποία μετά αuτοκτόνησε

Κόσμος 01.11.2025
Είχε καταγγείλει δύο φορές τον αρχιλοχία, αλλά ο στρατός δεν έκανε τίποτα

Κρήτη: Στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 23χρονος που δολοφόνησε 52χρονο

Ελλάδα 01.11.2025
Ο 23χρονος δηλώνει μετανιωμένος και συγκλονισμένος και φέρεται να υποστηρίζει ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε, γιατί φοβήθηκε το θύμα

Μεγάλη ανακάλυψη στη Δανία: Στο «φως» χριστιανικοί τάφοι 900 ετών

Κόσμος 01.11.2025
Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 77 σκελετούς

Πολεμικές προετοιμασίες στην Ευρώπη: Οι Financial Times αποκάλυψαν το σχέδιο μεταφοράς αρμάτων

Κόσμος 01.11.2025
Μια ιδέα που έχει διατυπωθεί είναι να δοθεί στις εθνικές κυβερνήσεις πρόσβαση σε κοινόχρηστα μέσα «στρατιωτικής κινητικότητας»

Καλαμάτα: Η στιγμή που το ροτβάιλερ επιτίθεται στον 76χρονο

Ελλάδα 01.11.2025
Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηλικιωμένος

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς: Η σακούλα στο κεφάλι του ενός θύματος

Ελλάδα 01.11.2025
Το ματωμένο μαχαίρι περιπλέκει την υπόθεση