E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet ‑ Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Βήμα βήμα πως θα δείτε τα τέλη για το δικό σας όχημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2017 | 10:59

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet ‑ Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί για το 2018. Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να φροντίσουν να πληρώσουν εγκαίρως έως το τέλος Δεκεμβρίου, ώστε να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Τα φετινά τέλη θα είναι ίδια με εκείνα του 2017, παρά τις εξαγγελίες οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Για να δουν τα τέλη που τους αναλογούν, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στην ειδική σελίδα του Taxisnet χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς το συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων. Για τα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα καταβάλουν από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

Υπάρχουν δύο επιλογές:

Εάν ο πολίτης έχει τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet τότε χρησιμοποιεί τη διεύθυνση: http://www.aade.gr/polites/ochemata/tele-kyklophorias-me-kodikoys-taxisnet

Εάν ο πολίτης δεν έχει τους κωδικούς πρόβασης στο Taxisnet τότε χρησιμοποιεί τη διεύθυνση: http://www.aade.gr/polites/ochemata/tele-kyklophorias-choris-kodikoys-taxisnet

Αν κάνει κλικ «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» τότε του ζητείται να καταχωρήσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Εάν κάνει κλίκ στο «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet» τότε μεταφέρεται σε ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του, το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρος: Θύμα απάτης 59χρονη ‑ Της άρπαξαν 24.000 ευρώ

Ελλάδα 05.11.2025
Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγωγή από τα Χανιά, το Πέραμα, τον Πειραιά και από την Αθήνα

Ιαπωνία: Παίρνει θέση ο στρατός στην μάχη με τις... αρκούδες ‑ Περισσότερες από 100 επιθέσεις

Κόσμος 05.11.2025
Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 επιθέσεις από αρκούδες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αριθμό ρεκόρ 12 ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με μαστίγωσαν παντού»: 38χρονη μιλά για την ομηρεία της στο Ιράκ

Κόσμος 05.11.2025
Αποκαλύπτει πώς γλίτωσε με κωδικοποιημένα μηνύματα σε βίντεο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Ελλάδα 05.11.2025
Eπειδή «υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τον γιο της»

Λούβρο: Διάσημος Youtuber ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία ‑ Η ύποπτη «κίνηση»

Κόσμος 05.11.2025
Youtuber του μοτοκρός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρ.

Xάος στο opening του Shein στο Παρίσι: Ουρές πελατών, πλήθη διαδηλωτών

Κόσμος 05.11.2025
Αμφιλεγόμενα τα εγκαίνια της πολυεθνικής Shein στην Πόλη του Φωτός.

«Η Γερμανία είναι ο οίκος ανοχής της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής – Ζήτησε απαγόρευση της πορνείας

Κόσμος 05.11.2025
«Οι βίαιες επιθέσεις, η συντριπτική δύναμη των ανδρών και η έλλειψη συναίνεσης επιμένουν»

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη ‑Βρέθηκε καραμπίνα σε σπηλιά ιδιοκτησίας του

Ελλάδα 05.11.2025
Χειροπέδες στον γαμπρό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύμα του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, πέρασαν πριν από λίγο οι αστυνομικές Αρχές