E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ ‑ Στο 8,8% με το «καλημέρα» η Κεντροαριστερά

Στην έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δίνει παράσταση νίκης στη ΝΔ με 68%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2017 | 10:39

Δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ ‑ Στο 8,8% με το «καλημέρα» η Κεντροαριστερά

Προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.

Είναι τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα μετά την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, και καταγράφουν μια ισχυρή άνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Εάν δουμε την εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή των αναποφάσιστων) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 12,5%, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση φορέα.

Η ΝΔ φαίνεται να προσεγγίζει την δυνατότητα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φαίνεται να βρίσκεται σε πτωτική τροχιά.

Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας, το 70% αξιολογεί τον πρωθυπουργό αρνητικά, ενώ μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά, στον απόηχο των πλημμύρων στη Δυτική Αττική και την κλιμάκωση των αποκαλύψεων για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 43%.

Στην ίδια δημοσκόπηση η Φώφη Γεννηματά έρχεται πρώτη σε δημοτικότητα με 44% και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 35%, ο Βασίλης Λεβέντης 27% και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν 26% στις θετικές γνώμες.

Για την πορεία της χώρας το 72% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνο το 18% να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή.

Αίσθηση προκαλεί η γενικότερη απαισιοδοξία του κόσμου, για την πορεία της οικονομίας καθώς το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν, 34% ότι θα μείνουν ίδιες και 14% ότι θα καλυτερέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon