E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ ‑ Στο 8,8% με το «καλημέρα» η Κεντροαριστερά

Στην έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δίνει παράσταση νίκης στη ΝΔ με 68%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2017 | 10:39

Δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ ‑ Στο 8,8% με το «καλημέρα» η Κεντροαριστερά

Προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.

Είναι τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα μετά την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, και καταγράφουν μια ισχυρή άνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Εάν δουμε την εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή των αναποφάσιστων) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 12,5%, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση φορέα.

Η ΝΔ φαίνεται να προσεγγίζει την δυνατότητα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φαίνεται να βρίσκεται σε πτωτική τροχιά.

Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας, το 70% αξιολογεί τον πρωθυπουργό αρνητικά, ενώ μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά, στον απόηχο των πλημμύρων στη Δυτική Αττική και την κλιμάκωση των αποκαλύψεων για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 43%.

Στην ίδια δημοσκόπηση η Φώφη Γεννηματά έρχεται πρώτη σε δημοτικότητα με 44% και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 35%, ο Βασίλης Λεβέντης 27% και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν 26% στις θετικές γνώμες.

Για την πορεία της χώρας το 72% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνο το 18% να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή.

Αίσθηση προκαλεί η γενικότερη απαισιοδοξία του κόσμου, για την πορεία της οικονομίας καθώς το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν, 34% ότι θα μείνουν ίδιες και 14% ότι θα καλυτερέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

Αιματηρή επίθεση στις φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος κάρφωσε συγκρατούμενό του με αιχμηρό αντικείμενο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ενέδρα έξω από το κελί του έστησε ο 33χρονος δράστης.

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

Καιρός 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

Καιρός 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή