LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Nέος διαγωνισμός: Sapoon, φυσικά καλλυντικά με επιστημονική σφραγίδα

Κερδίστε μια σειρά περιποίησης

Δημοσίευση 15/11/2017 | 11:19

Nέος διαγωνισμός: Sapoon, φυσικά καλλυντικά με επιστημονική σφραγίδα

Σαπούνια που μοσχομυρίζουν και πάνω απ'όλα, ιδανικά για κάθε δέρμα. Το εργαστήριο της Sapoon παρασκευάζει καλλυντικά σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής και συσκευασίας καλλυντικών. Καλλυντικά και σαπούνια που σίγουρα είναι ελεγμένα και ποιοτικά. Λέμε ναι σε αυτή την ιδέα και καλωσορίζουμε στη ζωή μας τα Sapoon!

Ποια ήταν η αρχική ιδέα δημιουργίας της Sapoon;

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε πριν από δυόμιση χρόνια, άνοιξη του 2015 , από τέσσερις φίλους: το Σταμάτη Σουεντίε (Δρ. Χημικός Μηχανικός), τη Μαρία Τσιμητάκη (Χημικός Μηχανικός, τον Σεραφείμ Σεραφειμίδη (Καλλιτέχνης) και τον Alberto Lozano (Χημικός Μηχανικός).

Ύστερα από χρόνια προσωπικής ενασχόλησής μας με την παραγωγή φυσικών σαπουνιών σε συνδιασμό με την αγάπη για τα φυσικά προϊόντα, ιδιαιτέρως της Ελληνικής παραγωγής, επιλέξαμε να συστήσουμε την εταιρεία "Sapoon".

Κερδίστε ένα μοναδικό σετ από φυσικά καλλυντικά !
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό κάντε follow στο λογαριασμό μας στο Instagram ΕΔΩ και like στο ποστ του διαγωνισμού

Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας ήταν η επιστημονική έρευνα από άτομα της ομάδα μας σε θέματα περιβαλοντικού ενδιαφέροντος και προστασίας.

Στη συνέχεια επιλέξαμε να επενδύσουμε πρωτίστως στη δημιουργία ενός κατάλληλου δικού μας χώρου, που να πληρεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός επαγγελματικού και σύγχρονων προδιαγραφών εργαστηρίου παρασκευής φυσικού καλλυντικού σαπουνιού, αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Tι ιδιαίτερο έχει η δική σας παραγωγή έναντι των άλλων αντίστοιχων προιόντων; Ήρθε να καλύψει κάποια ανάγκη;

Η χρήση της στερεάς μορφής καλλυντικής μπάρας σαπουνιού γίνεται ένα πολύ χρήσιμο προιόν καθημερινής φροντίδας. Θα υποστηρίξουμε ότι συνδυάζει πολλές χρήσεις ως καθαριστικό και ενυδατικό και με την απαραίτητη προσοχή και επιλογή μπορεί να αντικαταστήσει από μόνο του πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, αμφιβόλου προέλευσης και σύστασης.

Απο ιστορικής πλευρας είναι ένα προιόν καθημερινής ανάγκης. H διαφορά σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της ίδιας μορφής, μπάρας, βασίζεται στη σύγχρονη και επιστημονικά πρωτοπόρα, διεργασία παραγωγής της ψυχρής σαπωνοποίησης. Καταλήξαμε ότι μόνο η μέθοδος αυτής της παραγωγής καλλυντικών, ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και γνωστή ως Cold Process, μπορεί να εγγυηθεί το απολύτως φυσικό καλλυντικό αποτέλεσμα. Η μέθοδος απαιτεί αργή φυσική ωρίμανση του προιόντος καθώς και κατάλληλη επιλογή φυσικών πρώτων υλών από πιστοποιημένους παραγωγούς.

Η διαδικασία λαμβάνει χώρο εξ’ ολοκλήρου στο αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριό μας, με Κανόνες Ορθής Παραγωγής καλλυντικών προϊόντων, λειτουργώντας με ελέχγους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής αλλά και δερματολογικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους στα προϊόντα.

Η φύση της ψυχρής μεθόδου σαπωνοποίησης εξασφαλίζει την μη αλλοίωση των θρεπτικών υλών που επιλέγουμε και περιέχονται στις φυσικές - ποιοτικές πρώτες ύλες. Η σαπωνοποίηση γίνεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ανάμειξης των συστατικών (σχεδόν θερμοκρασίες περιβάλλοντος), ώστε να μην επηρεάζονται οι ιδιότητες τους.

Παράγεται εξ’ ολοκλήρου από εμάς, με βάση το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και ένα ισορροπημένο συνδυασμό φυτικών και φυσικών καλλυντικών ελαίων. Φυσικές πρώτες ύλες, φυσικός τρόπος παρασκευής, χωρίς χημικά πρόσθετα. Στη συνέχεια, τα σαπούνια αφήνονται στη διαδικασία της φυσικής ωρίμανσης, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για το τελικό προιόν (4-6 εβδομάδες) έως ότου είναι έτοιμα, και πάλι έπειτα από ελέγχους να διατεθούν. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολύτως αγνό φυσικό καλλυντικό.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε για την παραγωγή των σαπουνιών; Ποια είναι τα best seller προϊόντα σας;

Τα προϊόντα της Sapoon παράγονται από υψηλής ποιότητας φυσικές πρώτες ύλες, με βάση το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον καλλυντικά και αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στον τομέα της κοσμετολογίας και της φυσικής περιποίησης, σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες. Χαρακτηριστηκά παραδείγματα είναι το λάδι αργκάν, το λάδι αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο και πολλά αιθέρια έλαια, όπως αυτό του τριαντάφυλλου, του γιασεμιού και του άρκευθου, που προσδίδουν μοναδικό αποτέλεσμα φροντίδας της επιδερμίδας.

Στην παραγωγή χρησιμοποιούμε πιστοποιημένες πρώτες ύλες σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς, αλλά και ξένους προμηθευτές, μεταξύ των οποίων μαστίχα Χίου, κρόκος, γιαούρτι, πρόπολη, εκχύλισμα ροδιού, κατσικίσιο γάλα, με αποτέλεσμα να έχουμε 12 ιδιαίτερους συνδιασμούς και όλοι οι κωδικοί μας να μας αντιπροσωπεύουν ως ποιότητα.

Το κύριο μέλημα επικεντρώνεται στην έννοια της πρόληψης ώστε με την καθημερινή χρήση να περιοριστούν περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν απο επιφανειοδραστικά καθαριστικά. Τα προϊόντα μας είναι ιδανικά για όλες τις ευαίσθητες επιδερμίδες και μπορείτε να τα βρείτε και να τα ζητήσετε στα φαρμακεία.

Mιλήστε μας και για τις όμορφες συσκευασίες σας!

Η φιλοσοφία και αρχή της εταιρείας μας συνοψίζεται στο μότο μας: "In the Natural Story We Trust", που περιγράφει τη διαδρομή του προϊόντος μέχρι να φτάσει στο κοινό που τα επιλέγει. Life respect health care. Πρωτίστως κοιτάξαμε στο packaging τη σωστή διαφύλαξη του προϊόντος, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας με βάση της προδιαγραφές που ισχύουν στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στην ΕΕ. Επιλέξαμε κάτι εκτός λογικής φασόν από κάποιο συσκευαστήριο.

Στη δική μας ιδέα για το τελικό προϊόν της Sapoon, η διάσταση του design είναι ιδιαίτερης σημασίας. Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της φίλης και αρχιτέκτονα γραφίστριας Ελ. Χρονοπούλου, έπειτα από πολλή εργασία και συζητήσεις με την ομάδα της Sapoon, προσέδωσε χαρακτήρα μοναδικό για την εταιρεία μας.

Συνυπάρχουν παράλληλα η αφοσίωση μας στην παράδοση σε συνδυασμό με την εξέλιξη των προδιαγραφών. Αυτό αποτυπώνεται σε μια νέα και ιδιαίτερη παρουσίαση ενώ διατηρώντας τη handmade επιλογή σε όλη τη γραμμή συσκευασίας, προσδίδεται κάτι αισθητικά ιδιαίτερο, που έχει ως απαραίτητο τη συμβολή της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας.

Στοιχείο μας σε αυτό το πλαίσιο η αναφορά στο crocket. Η σκέψη μας να ντύσει αλλά και να προστατεύσει το πολύτιμο περιεχόμενο προϊόν έφερε αυτή την καινοτόμα συσκευασία της Sapoon, που το σαπούνι επιστρέφει, μετά από κάποια προσεκτική χρήση, στη συσκευασία και γίνεται έτσι ένα προσωπικό προϊόν καθαρισμού και φροντίδας που μας ακολουθεί στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Εκτός από τα σαπούνια έχετε και άλλα καλλυντικά!

Είναι η επιλογή που κάναμε, για το καινούργιο προιόν, ώστε να ενυσχύσουμε τον συνδυασμό μας ως κατηγορίες, με στόχο την πρόταση για συνολική φυσική φροντίδα της επιδερμίδα μας. Είναι τα καλλυντικά και φυσικά λάδια περιποίησης και μασάζ, ιδανικά για την τόνωση του δέρματος, την ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας. Η νέα μας κατηγορία προιόντων, ονομάζεται Green Cosmetic Οils με την τελική παρουσίασή τους στο πλαίσιο της συσκευασίας και του design να έρχεται αρκετά σύντομα.

Το εργαστήριό σας είναι ανοιχτό για επίσκεψη; Που μπορούμε να τα βρούμε;

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό κατόπιν συννενόησης με κάθε ενδιαφερόμενο. Μπορεί εδώ να διαπιστώσει και τις διαφορές σε σύγκριση με ένα βιομηχανικού τύπου εργοστάσιο. Στο χώρο μας υπάρχει ένα εκθεσιακό stand με ενδεικτικά προϊόντα μας από όλους τους κωδικούς, παρόλα αυτά η επικέντρωσή μας δίνεται στην λειτουργία του εργαστηρίου μας ως μονάδα παραγωγής.

Έχουμε δημιουργήσει με σταθερά βήματα ένα μικρό δίκτυο διανομής για την τοποθέτηση των καλλυντικών μας. Κριτήριο πάντα αποτελεί η αμοιβαία εκτίμηση των φυσικών προϊόντων. Ενδεικτικά σημεία πώλησης αναφέρονται σε σχετική σελίδα του ιστότοπού μας https://www.sapoonstore.com/soaps/simeia-polisis και περιλαμβάνουν φαρμακεία, καταστήματα φυσικών καλλυντικών, καταστήματα delicatessen και κέντρα περιποίησης και ομορφιάς κυρίως στην Αττική. Επιπλέον, πέραν των συνεργασιών με καταστήματα λιανικής, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις συνεργασίες με ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στις κυριότερες τουριστικές περιοχές της χώρας. Φυσικά έχουμε και το δικό μας e-shop μέσω του οποίου μπορεί να κάνει ο καθένας την παραγγελία του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Botox: 7 facts που (πιθανότατα) δε γνωρίζεις!

Body+Mind 04.10.2023
7 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το botox

Εύκολη σπιτική πραλίνα σοκολάτας με μόνο 4 υλικά και χωρίς ζάχαρη

Food 04.10.2023
Έτοιμη για το ψωμί σας και πολύ υγιεινή

Αυτά τα ζώδια προσπαθούν πάρα πολύ για να αρέσουν στους άλλους

Ζώδια 04.10.2023
Θέλουν να τους συμπαθούν οι πάντες

Τα μαλλιά σου φαίνονται μπερδεμένα, με σπασμένες άκρες; Πώς θα το σταματήσεις

Body+Mind 04.10.2023
Όλοι οι τύποι μαλλιών έχουν αυτό το πρόβλημα

Τα τρία πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι με το αποσμητικό

Body+Mind 04.10.2023
Μην τα κάνετε για να λειτουργεί καλύτερα

Τα ζώδια σήμερα: 4 Oκτωβρίου

Ζώδια 04.10.2023
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να υιοθετήσεις ένα ζωάκι

Pets 04.10.2023
Εάν σκέφτεσαι να προσθέσεις ένα μέλος στην οικογένειά σου, τότε ήρθε η ώρα

Τι να ΜΗΝ κάνεις, αν μόλις σου έκαναν ghosting

Body+Mind 04.10.2023
Κράτα σημειώσεις!

Το εντυπωσιακό ροζ θέρετρο από το 1885 που θα ζήλευε και η Barbie

Αρχιτεκτονική 04.10.2023
Ένα ξενοδοχείο που μετρά σχεδόν δύο αιώνες και παραμένει επιβλητικό

Ποια είναι η θέση του plus‑size στην ελληνική βιομηχανία μόδας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Body+Mind 04.10.2023
Ένας επιχειρηματίας και δύο μοντέλα μιλούν για τη δική τους εμπειρία στο χώρο του plus-size

Αυτά τα red flags τείνεις να αγνοείς σε μια σχέση, σύμφωνα με το μήνα που γεννήθηκες

Σχέσεις Χτες
Ο μήνας γέννησής σου θα σου πει τις τοξικές συμπεριφορές που ανέχεσαι