E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Ηθικό δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να πληρώνει 75% φόρο

Για Paradise Papers

Δημοσίευση 14/11/2017 | 13:32

Γεωργιάδης: Ηθικό δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να πληρώνει 75% φόρο

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία- πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και διευκρίνισε: «Τα Paradise Papers δεν θα τα πολεμήσεις με το να γράφεις δημοσιεύματα σε μία εφημερίδα, αυτά είναι ανοησίες. Τα Paradise Papers, που εγώ θέλω να τα πολεμήσουμε στην ουσία τους -το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια».

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει το κόμμα συντεταγμένα».

«Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μία πολιτική Τσάβες, μία πολιτική Περόν, καταστρέφει τη μεσαία τάξη με υπερβολική φορολόγηση και μετά μοιράζει επιδόματα από αυτή την υπερφορολόγηση σε μερικούς ανθρώπους για να τους δελεάσει να τον ξαναψηφίσουν [...] Είναι παλιά δοκιμασμένη τακτική των λαϊκιστών. Ο σκοπός ενός συντεταγμένου κράτους δεν είναι να μοιράζει επιδόματα, είναι να βρίσκει δουλειά στους ανθρώπους. Ο σκοπός ενός κράτους δεν είναι να υπερφορολογεί και να καταστρέφει τη μεσαία τάξη, αλλά να δίνει ευκαιρίες στη μεσαία τάξη να προκόβει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα κορόιδα ξύπνησαν, ευτυχώς κανένας δεν τσιμπάει σε όλα αυτά. Φυσικά αφού υπερφορολόγησε και μάζεψε λεφτά, καλό είναι να δώσει και μερικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, όμως ο τρόπος με τον οποίο το έκανε ο κ. Τσίπρας είναι μία μεγάλη πολιτική απάτη».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς χαρακτήρισε θετική τη συμμετοχή των πολιτών εκτιμώντας πως αποτέλεσε και «προφανές μεγάλο αντικυβερνητικό μήνυμα», καθώς «η μάζα των ψηφοφόρων ψήφισαν κατά της κυβέρνησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα

Καιρός 29.06.2025
Προειδοποίηση των μετωρολόγων για ολική μεταβολή του σκηνικού τον Ιούλιο

Κυριακή Γρίβα: Στο εδώλιο για τη δολοφονία της αύριο ο πρώην σύντροφός της ‑ «Περιμένω να δικαιωθεί»

Ελλάδα 29.06.2025
Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ανέφερε με νόημα για τον κατηγορούμενο πως «οι νοσηλείες του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι προσχηματικές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια»

46 βαθμοί και ανεβαίνει! Η Ευρώπη καίγεται – Ποιες χώρες χτυπά ο καύσωνας;

Ελλάδα 29.06.2025
Καυτός εφιάλτης στη Νότια Ευρώπη – Ρεκόρ καύσωνα που τρομάζει!

«Λουτρό αίματος» σε πανηγύρι στη Μυτιλήνη – 35χρονος χαροπαλεύει μετά από 18 μαχαιριές!

Ελλάδα 29.06.2025
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Μυτιλήνης

Συναγερμός στα Ιλίσια για εξαφάνιση 50χρονου

Ελλάδα 29.06.2025
Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του σήμερα και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Οριστικό: Απαραίτητος ο Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

Ελλάδα 29.06.2025
Τι αλλάζει από σήμερα και ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτη νίκη για Οτ Τάνακ

Auto + Moto 29.06.2025
Την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις πανηγύρισε ο Οτ Τάνακ την Κυριακή (29/06)

Αιμορραγικός πυρετός: Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα

Ελλάδα 29.06.2025
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Μοναχός

Ελλάδα 29.06.2025
Αφησε το στίγμα του στη δεκαετία του ’80

Η γυναίκα που κατέρριψε την επιστήμη: Θυμάται τα πάντα από την πρώτη μέρα της ζωής της

Tech + Science 29.06.2025
Μια γυναίκα με σπάνια νευρολογική πάθηση θυμάται κάθε στιγμή της ζωής της – από τη βρεφική ηλικία μέχρι σήμερα. Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός της και γιατί οι επιστήμονες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι;

Ουκρανία: Μαχητικό F‑16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους ‑ Νεκρός ο πιλότος

Κόσμος 29.06.2025
Η τρίτη απώλεια αεροσκάφους F-16 στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αποτύχαμε ‑ Όσοι έλαβαν πόρους που δε δικαιούνταν θα τους επιστρέψουν»

Πολιτική 29.06.2025
Η ανάρτηση της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρωθυπουργού