E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεξικό: Εκτέλεσαν αρχηγό καρτέλ την ώρα που ήταν στο χειρουργείο για πλαστική στο πρόσωπο

Πουλούσε πετρέλαιο στη μαύρη αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2017 | 19:41

Μεξικό: Εκτέλεσαν αρχηγό καρτέλ την ώρα που ήταν στο χειρουργείο για πλαστική στο πρόσωπο

Ο αρχηγός ενός μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε μέσα στο χειρουργείο και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Την είδηση ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές στην Puebla, μια Πολιτεία του κεντρικού Μεξικού.

Οι ομάδα των ενόπλων εισέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας στην κλινική όπου χειρουργείτο ο Jesus "El Kalimba" Martin και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.

Ο Martin υποβαλλόταν «σε σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει την όψη του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα» ώστε να μην μπορεί πλέον να αναγνωριστεί, εξήγησαν οι δικαστικές αρχές της Πολιτείας σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. «Το ιατρικό προσωπικό που εμπλεκόταν αντιμετωπίζει έρευνα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Jesus "El Kalimba" Martin καταζητείτο από τις αρχές που υποπτεύονταν ότι μεταξύ άλλων ηγείτο μιας ομάδας κακοποιών που έκλεβε καύσιμα από πετρελαιαγωγούς και τα μεταπωλούσε στη μαύρη αγορά.

Αυτή η επικίνδυνη, αλλά κερδοφόρα δραστηριότητα χαρακτηρίζεται μια από τις σημαντικότερες μάστιγες που συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Τη Δευτέρα στην Πολιτεία Πουέμπλα σημειώθηκε ένα λουτρό αίματος, καθώς δώδεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν, πιθανότατα, σύμφωνα με τις αρχές, σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων στις τάξεις του καρτέλ του οποίου ηγείτο ο Martin.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Tlaltenango, σε ένα αγρόκτημα όπου οι αρχές ανακάλυψαν σωλήνες, βαλβίδες και αντλίες που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή καυσίμων από αγωγούς πετρελαίου, καθώς και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Άλλα τρία θύματα κατά τα φαινόμενα ήταν διερχόμενοι που βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές.

Οι αρχές εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν ακόλουθοι ενός άλλου ηγετικού στελέχους του ίδιου καρτέλ, του "El Irving", που θεωρείτο ισόβαθμος του Jesus "El Kalimba" Martin στη συμμορία.

Η Puebla χαρακτηρίζεται εστία της κλοπής καυσίμων στο Μεξικό, μιας δραστηριότητας που διογκώνεται στη χώρα κι έχει στοιχίσει στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex 2,4 δισεκ. δολάρια από το 2010, κατά υπολογισμούς της ίδιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.