E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Είχε επιλεχθεί από κλήρωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/10/2017 | 11:07

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Μια καταγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες από την σημερινή παρέλαση των μαθητών. Ο 11χρονος Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην τάξη του στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης για την παρέλαση της 28ης και δήλωσε περιχαρής και περήφανος, δεν κράτησε τελικά την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο διευθυντής του Σχολείου έκρινε ότι ο μικρός δεν μπορεί να κρατήσει τη σημαία γιατί δεν ήθελε να μπεί με αυτή σε εκκλησία. Ωστόσο ο κ. Ευσταθίου αναφέρει πως ουδέποτε προτάθηκε κάτι τέτοιο στον μικρό Αφγανό και πως ο ίδιος δεν είχε πρόλημα.

Ο Γιάννης Ευσταθίου γράφει χαρακτηριστικά: «Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία.

Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…»

Να υπεθυμίσουμε ότι ο Αμίρ, έχει έρθει με τη μητέρα και τα δύο αδερφάκια του, τον Βαλί και τη μικρή Ελνάζ, από την Χεράτ του Αφγανιστάν πριν από ενάμιση χρόνο. Το ταξίδι από την πόλη, που αιώνες πριν, στο πέρασμά του ο Μέγας Αλέξανδρος ονόμασε «Αλεξάνδρεια», ως το Καρά Τεπέ της Λέσβου και από εκεί στη Δάφνη της Αθήνας, μεγάλο και δύσκολο. «Η κατάσταση στο Αφγανιστάν δεν είναι καλή. Έχουμε πόλεμο, ειδικά στην περιοχή μας. Δε μου αρέσει ο πόλεμος». Όταν ο 11χρονος έμαθε ότι η κλήρωση για σημαιοφόρο του σχολείου έβγαλε το δικό του όνομα είχε δηλώσει πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι συμμετείχε στη διαδικασία και πως όταν ενημερώθηκε πως βγήκε το όνομά του ήταν πολύ χαρούμενος που θα είχε την ευκαιρία να παρελάσει με τους συμμαθητές του.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε παρέλασε αλλά χωρίς την ελληνική σημαία αλλά με μια πινακίδα που ανέφερε απλα΄το όνομα του σχολείου. Κι όπως ήταν αναμενόμενο και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες αυτό δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξανά στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού Δανία‑Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Δανός μέσος, πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό σκηνικό στο Euro 2020, έπεσε στο χορτάρι κατά τη διάρκειας του φιλικού με την Ουκρανία

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρώτη μετά την εκεχειρία, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι πύραυλοι στόχευσαν τα βόρεια της χώρας, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Μεγάλη έκπληξη στο Diamond League Στοκχόλμης: Ο Ντουπλάντις έμεινε 2ος στην έδρα του ‑ Δεν πέρασε τα 6μ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σουηδός πρωταθλητής γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα μετά από τρία χρόνια και 40 συνεχόμενες νίκες

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό: «Χτυπήσαμε κέντρα διοίκησης τρομοκρατών»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λιβανικά κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο προκαταρκτικός απολογισμός ανέρχεται σε δύο νεκρούς και 11 τραυματίες

Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει από τον 6ο όροφο – Συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ακουσε με, όλα θα πάνε καλά – για το καλό σου είμαστε εδώ», φέρεται να είπε ένας από τους δύο αστυνομικούς που επενέβησαν

Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού που «τραυματίστηκε» από τον σεισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ρωγμές και αποκολλήσεις τοίχων στο εσωτερικό κατοικίας

Βρήκε ρωμαϊκό δαχτυλίδι του 297 μ.Χ. με τη θεά Νίκη στη λάσπη και ξεχρέωσε το σπίτι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σπάνιο χρυσό κόσμημα με τη θεά Νίκη και οι εκατοντάδες αρχαίοι θησαυροί που γλίτωσαν από το άροτρο

Δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική – Τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι 50 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη για το 2026 ανακοινώθηκαν – και η Ελλάδα ξεχωρίζει

Ποιος είναι ο άνθρωπος που «εξευτέλισε» τον Κορυδαλλό δύο φορές με ελικόπτερο

E-Daily 3.Left Χτες
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική απόδραση, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος με επικήρυξη ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Lego λανσάρει σετ της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 τεμάχια ‑ το μεγαλύτερο στην ιστορία της

E-Daily 3.Left Χτες
Η μινιατούρα της διάσημης βασιλικής θα φτάνει τα 62 εκατοστά σε ύψος και θα διατίθεται προς 799,99 δολάρια (περίπου 695 ευρώ)

Εύβοια: Τρεις ισχυρές δονήσεις με επίκεντρο το Προκόπι – 10 μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές σε Προκόπι και Δαφνούσα

Ελλάδα Χτες
Σε Προκόπι και Δαφνούσα καταγράφηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και κατολισθήσεις, με αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο και κατάρρευση παλαιού κτίσματος

Αίγιο: Σύλληψη καταζητούμενου της Ίντερπολ – Είχε δολοφονήσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 55χρονος έφερε ερυθρά αγγελία της Interpol, όμως η αλλαγή ονόματος και η μετακόμισή του σε άλλη ήπειρο καθιστούσαν τον εντοπισμό του ιδιαίτερα δύσκολο για τις Αρχές