E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Είχε επιλεχθεί από κλήρωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/10/2017 | 11:07

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Μια καταγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες από την σημερινή παρέλαση των μαθητών. Ο 11χρονος Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην τάξη του στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης για την παρέλαση της 28ης και δήλωσε περιχαρής και περήφανος, δεν κράτησε τελικά την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο διευθυντής του Σχολείου έκρινε ότι ο μικρός δεν μπορεί να κρατήσει τη σημαία γιατί δεν ήθελε να μπεί με αυτή σε εκκλησία. Ωστόσο ο κ. Ευσταθίου αναφέρει πως ουδέποτε προτάθηκε κάτι τέτοιο στον μικρό Αφγανό και πως ο ίδιος δεν είχε πρόλημα.

Ο Γιάννης Ευσταθίου γράφει χαρακτηριστικά: «Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία.

Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…»

Να υπεθυμίσουμε ότι ο Αμίρ, έχει έρθει με τη μητέρα και τα δύο αδερφάκια του, τον Βαλί και τη μικρή Ελνάζ, από την Χεράτ του Αφγανιστάν πριν από ενάμιση χρόνο. Το ταξίδι από την πόλη, που αιώνες πριν, στο πέρασμά του ο Μέγας Αλέξανδρος ονόμασε «Αλεξάνδρεια», ως το Καρά Τεπέ της Λέσβου και από εκεί στη Δάφνη της Αθήνας, μεγάλο και δύσκολο. «Η κατάσταση στο Αφγανιστάν δεν είναι καλή. Έχουμε πόλεμο, ειδικά στην περιοχή μας. Δε μου αρέσει ο πόλεμος». Όταν ο 11χρονος έμαθε ότι η κλήρωση για σημαιοφόρο του σχολείου έβγαλε το δικό του όνομα είχε δηλώσει πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι συμμετείχε στη διαδικασία και πως όταν ενημερώθηκε πως βγήκε το όνομά του ήταν πολύ χαρούμενος που θα είχε την ευκαιρία να παρελάσει με τους συμμαθητές του.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε παρέλασε αλλά χωρίς την ελληνική σημαία αλλά με μια πινακίδα που ανέφερε απλα΄το όνομα του σχολείου. Κι όπως ήταν αναμενόμενο και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες αυτό δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Ανδρας θάφτηκε ζωντανός κάτω από χώματα

Ελλάδα 11.05.2025
Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο για να προσεγγίσουν το σημείο και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα

«Fake news τα περί απαγόρευσης λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια» – Δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση λέει η ΝΔ

Ελλάδα 11.05.2025
«Αυτό που προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η προσφορά φαγητού θα πρέπει να γίνεται από πωλητές που φέρουν την κατάλληλη άδεια»

Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι στην πρόταση Πούτιν ‑ Τι βήματα χρειάζονται

Κόσμος 11.05.2025
Ο Πούτιν πρότεινε άμεσες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ενώ Ευρωπαίοι και Τραμπ μιλούσαν για εκεχειρία από τη Δευτέρα

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον γιο του

Ελλάδα 11.05.2025
Οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος τον 45χρονο

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Επιτυχημένο δοκιμαστικό πλήγμα του κατευθυνόμενου πυραύλου ATMACA, τουρκικής κατασκευής

Κόσμος 11.05.2025
«Αλλη μια πρωτιά στη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρεται στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας

Καρδινάλιος αποκαλύπτει όσα συνέβησαν στην Καπέλα Σιστίνα κατά την εκλογή νέου Πάπα

Κόσμος 11.05.2025
Ο 79χρονος Νίκολς ήταν ένας από τους γηραιότερους καρδιναλίους που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο

Β. Πούτιν: Πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Κόσμος 11.05.2025
Με τον τρόπο αυτό ο Βλαντιμίρ Πούτιν ουσιαστικά απέρριψε το τελεσίγραφο της Δύσης για πλήρη και άνευ όρων 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Φωτιά σε λυόμενο στην Εκάλη σε κατοικημένη περιοχή ‑ Επί τόπου τρία οχήματα της Πυροσβεστικής

Κόσμος Χτες
Ξέσπασε κοντά σε κατοικημένο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Τέλος εποχής: Σταματά το ποδόσφαιρο ο Ζέκα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Πορτογάλος που πήρε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 37 του χρόνια

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Τραμπ, Ισχυρές εκρήξεις και μπλακ άουτ ξανά στο Κασμίρ: Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν

Κόσμος Χτες
Λίγες ώρες νωρίτερα, τα δύο κράτη είχαν ανακοινώσει ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός

Τράπεζες: Αν έχετε ένα από αυτά τα PIN αλλάξτε το αμέσως ‑ Δείτε ποια είναι τα πιο ασφαλή

Οικονομία Χτες
Δείτε τη λίστα με τους χειρότερους και τους ασφαλέστερους κωδικούς

Χαλκιδική: 22χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Ελλάδα Χτες
Οι δύο άντρες φέρεται να είχαν προσωπικές διαφορές