E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Είχε επιλεχθεί από κλήρωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/10/2017 | 11:07

Πήραν τη σημαία της παρέλασης από τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν

Μια καταγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες από την σημερινή παρέλαση των μαθητών. Ο 11χρονος Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην τάξη του στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης για την παρέλαση της 28ης και δήλωσε περιχαρής και περήφανος, δεν κράτησε τελικά την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο διευθυντής του Σχολείου έκρινε ότι ο μικρός δεν μπορεί να κρατήσει τη σημαία γιατί δεν ήθελε να μπεί με αυτή σε εκκλησία. Ωστόσο ο κ. Ευσταθίου αναφέρει πως ουδέποτε προτάθηκε κάτι τέτοιο στον μικρό Αφγανό και πως ο ίδιος δεν είχε πρόλημα.

Ο Γιάννης Ευσταθίου γράφει χαρακτηριστικά: «Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία.

Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…»

Να υπεθυμίσουμε ότι ο Αμίρ, έχει έρθει με τη μητέρα και τα δύο αδερφάκια του, τον Βαλί και τη μικρή Ελνάζ, από την Χεράτ του Αφγανιστάν πριν από ενάμιση χρόνο. Το ταξίδι από την πόλη, που αιώνες πριν, στο πέρασμά του ο Μέγας Αλέξανδρος ονόμασε «Αλεξάνδρεια», ως το Καρά Τεπέ της Λέσβου και από εκεί στη Δάφνη της Αθήνας, μεγάλο και δύσκολο. «Η κατάσταση στο Αφγανιστάν δεν είναι καλή. Έχουμε πόλεμο, ειδικά στην περιοχή μας. Δε μου αρέσει ο πόλεμος». Όταν ο 11χρονος έμαθε ότι η κλήρωση για σημαιοφόρο του σχολείου έβγαλε το δικό του όνομα είχε δηλώσει πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι συμμετείχε στη διαδικασία και πως όταν ενημερώθηκε πως βγήκε το όνομά του ήταν πολύ χαρούμενος που θα είχε την ευκαιρία να παρελάσει με τους συμμαθητές του.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε παρέλασε αλλά χωρίς την ελληνική σημαία αλλά με μια πινακίδα που ανέφερε απλα΄το όνομα του σχολείου. Κι όπως ήταν αναμενόμενο και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες αυτό δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Κόσμος 18.10.2025
Ο 44χρονος Στίβεν Μπράιαντ θα εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου, δύο δεκαετίες μετά τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι: Ρήξη χιαστού ο Παπαγιάννης, εκτός για οκτώ μήνες

Αθλητικά Νέα 18.10.2025
Το χειρότερο σενάριο, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για τον Γιώργο Παπαγιάννη, καθώς, όπως γνωστοποίησε η Αναντολού Εφές, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός για οκτώ μήνες.

Eurostat: Αυξημένη η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα

Ελλάδα 18.10.2025
5 ελληνικές περιφέρειες συγκαταλέγονται στις περιοχές της ΕE όπου πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο χήρας υπουργού στο Κολωνάκι ‑ Οι ενδείξεις για εμπρησμό στο σπίτι της

Ελλάδα 18.10.2025
Ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και περνά στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εγώ φεύγω» ‑ Αποχώρησε on air από το πλατό του ΣΚΑΪ

Ελλάδα 18.10.2025
«Ήταν η πιο σύντομη συνέντευξη της ζωής μου» είπε η παρουσιάστρια Φαίη Μαυραγάνη

Νέα εντυπωσιακή έκρηξη του Κιλαουέα: Το ηφαίστειο της Χαβάης ξαναξυπνά με πίδακες λάβας 400 μέτρων

Κόσμος 18.10.2025
Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης προσέφερε ένα φυσικό υπερθέαμα, με λάβα να εκτοξεύεται ψηλότερα κι από το Empire State Building

Οι κινήσεις του 44χρονου πριν τη βουτιά θανάτου από τον Πύργο Απόλλων ‑ Περίμενε το δεύτερο παιδί του

Ελλάδα 18.10.2025
Ο άνδρας είχε επισκεφθεί μία ημέρα νωρίτερα το ίδιο σημείο για να παρατηρήσει τον χώρο από τον οποίο έπεσε

Έφτασε στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι ‑ Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η συνάντησή τους έρχεται την επομένη της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου, ότι σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πούτιν