E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μικρό κορίτσι που πέθανε αβοήθητο σε ζωντανή σύνδεση

Η Omayra Sanchez αποχαιρέτησε τους γονείς της για πάντα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/10/2017 | 15:02

Το μικρό κορίτσι που πέθανε αβοήθητο σε ζωντανή σύνδεση

Παγιδευμένη στα συντρίμμια, η Omayra Sanchez, δεν άντεξε πάνω από τρεις μέρες. Αποχαιρέτησε τους γονείς της και έσβησε σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση

Ήταν 13 Νοεμβρίου του 1985, οταν το ηφαίστειο Νεβάδο ντελ Ρουίς εξερράγη, 129 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μποκοτά. Η έκρηξη δημιούργησε ένα τεράστιο τσουνάμι λάσπης και ηφαιστειακών υλικών το οποίο σκότωσε 25.000 ανθρώπους στην πόλη Αρμέρο, που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη.

Το πρόσωπο της τραγωδίας ήταν σίγουρα η 13χρονη Omayra που έσβησε στη λάσπη ανίκανη να σώσει τον εαυτό της. Ο κρατικός μηχανισμός της Κολομβίας δεν έδρασε, κι εκείνη, αθώο θύμα της ολιγωρίας των αρχών, πέθανε στο νερό. Είχε εγκλωβιστεί κάτω από ένα σωρό τούβλα και ένα πτώμα.

Τότε ο φωτογράφος Frank Fournier έφτασε στη Μπογκοτά από την Νέα Υόρκη, δύο ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και οδήγησε 5 ώρες με το αυτοκίνητο ενώ περπάτησε άλλες 2.5 ώρες με τα πόδια για να φτάσει στο σημείο.

Εκεί αποτύπωσε την απελπισία του παιδιού το οποίο μετά από 3 μέρες μάχης άφησε την τελευταία της πνοή από υποθερμία. Μετά από ένα στάδιο η Omayra άρχιζε να παρουσιάζει παραισθήσεις. Τα μάτια της ήταν πλέον μαύρα, είχαν σπάσει όλα τα τριχοειδή αγγεία, το σώμα της είχε παγώσει και η γάγγραινα της έλιωνε το σώμα. 

Ο τραγικός της θάνατος και η φωτογραφία του Frank Fournier που τραβήχτηκε και μοιράστηκε σε όλα τα ΜΜΕ βοήθησαν στο να ανταποκριθεί ξένη βοήθεια και να σωθούν τα θύματα της χειρότερης φυσικής καταστροφής που γνώρισε ποτέ η Κολομβία. 

Αποτελεί ένα από τα συγκλονιστικότερα στιγμιότυπα που θα δείτε ποτέ, η ηρεμία της την ώρα που αποχαιρετά για πάντα τους γονείς της και σβήνει.