LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 κόλπα από διάσημους σεφ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Δοκίμασέ τα!

Δημοσίευση 24/11/2017 | 00:14

10 κόλπα από διάσημους σεφ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Είστε καλοί στην κουζίνα; Δεν ξέρετε ούτε να βράσετε ένα αυγό; Aυτές οι συμβουλές θα σας δώσουν πολλούς πόντους για να γίνετε ο επόμενος μάστερ σεφ σε όποιο επίπεδο κι αν είναι οι γνώσεις σας στην κουζίνα!

Για τέλειες ψητές πατάτες ξεχάστε όσα ξέρατε. Βράζετε τις πατάτες σε λίγο νερό, αφήστε τις να στεγνώσουν και να κρυώσουν, μετά βουτυρώστε τις και έπειτα βάλτε τις στο φούρνο! Heston Blumenthal

Να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη σαν καρύκευμα, όπως το αλάτι, για να εξισορροπήσετε τη γεύση. Προσθέτοντας λίγη ζάχαρη σε κονσέρβες ντομάτας και σε σως, αφαιρείται επίσης η οξύτητα. Angela Hartnett (βραβευμένη με αστέρια Michelin)

Για να μην καεί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα, ράντισέ το με αλάτι. Marcus Wareing (βραβευμένος με αστέρια Michelin)

Μαγείρεψε την τέλεια μπριζόλα, τσιγαρίζοντας πρώτα το λίπος πριν την ακουμπήσεις ολόκληρη στο σκεύος και τη μαγειρέψεις. Alain Ducasse

Ποτέ μην μαγειρεύετε τα κρέατα κατευθείαν με το που τα βγάλετε από το ψυγείο. Δώστε τους μια ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου - ειδικά οι μπριζόλες θα είναι πιο τρυφερές από ποτέ! Jamie Oliver

Μην ψιλοκόβεις τα μυρωδικά όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Καλύτερα να κάνεις το εξής - είτε κόψτα με την ανάποδη μεριά του μαχαιριού που δεν είναι τόσο κοφτερή είτε με τα χέρια. Marcus Wareing

Για να μην πιτσιλά το λάδι όταν τηγανίζετε, ρίξτε... λίγη κανέλα στο λάδι! Πάρτε με τα δάχτυλά σας μια μικρή ποσότητα και ραντίστε το λάδι στο τηγάνι. Σωθήκατε! Steve McHugh

Όταν τηγανίζετε, πάντα να χρησιμοποιείτε λαβίδα ή ακόμη και τσοπ στικς για να γυρνάτε το φαγητό. Ποτέ πηρούνι! José Andrés

Όταν ψήνετε κοτόπουλο πάντα να βάζετε τα πόδια του στην πίσω πιο βαθιά μεριά του φούρνου. Τα πόδια παίρνουν περισσότερη ώρα να γίνουν και ο φούρνος πίσω είναι πιο ζεστός. Samin Nosrat

Για να μην κολλήσει το ψάρι όταν το ψήνετε στο φούρνο, βάλτε ένα αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια, και έπειτα απλώστε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας! Ραντίστε καλά το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμοι! Steve McHugh

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα: Η γυμναστική δε σου εξασφαλίζει καλύτερη ζωή

Body+Mind 08.12.2023
Νέα μελέτη αλλάζει τα δεδομένα για την καθημερινή και έντονη άσκηση.

Τα υπόγεια σημάδια του στρες που αγνοείτε αλλά δεν θα έπρεπε

Body+Mind 08.12.2023
Μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεστε

Τα ζώδια σήμερα: 8 Δεκεμβρίου

Ζώδια 08.12.2023
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Eνας ακόμη ανάδρομος Ερμής έρχεται με φόρα στις γιορτές: Θα μας χαλάσει τα κέφια;

Ζώδια 08.12.2023
Αυτή η ατμόσφαιρα επηρεάζει τα ζώδια αλλά δυο λίγο πιο πολύ

Το ελληνικό φρούτο που βγήκε πρώτο στη λίστα με τα κορυφαία φρούτα στον κόσμο

Food Χτες
Κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 84 άλλα κορυφαία φρούτα

Winter Illuminations Advent Calendar από τη Valmont

Body+Mind Χτες
Το πιο πολυτελές countdown για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με 12 premium εκπλήξεις ομορφιάς από τη VALMONT!

Τα ζώδια σήμερα: 7 Δεκεμβρίου

Ζώδια Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια των celebs: Με ποιους διάσημους έχεις το ίδιο ζώδιο;

Ζώδια Χτες
Tι ζώδιο είναι οι διάσημοι που σου αρέσουν;