E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 κόλπα από διάσημους σεφ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Δοκίμασέ τα!

Δημοσίευση 24/11/2017 | 00:14

10 κόλπα από διάσημους σεφ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Είστε καλοί στην κουζίνα; Δεν ξέρετε ούτε να βράσετε ένα αυγό; Aυτές οι συμβουλές θα σας δώσουν πολλούς πόντους για να γίνετε ο επόμενος μάστερ σεφ σε όποιο επίπεδο κι αν είναι οι γνώσεις σας στην κουζίνα!

Για τέλειες ψητές πατάτες ξεχάστε όσα ξέρατε. Βράζετε τις πατάτες σε λίγο νερό, αφήστε τις να στεγνώσουν και να κρυώσουν, μετά βουτυρώστε τις και έπειτα βάλτε τις στο φούρνο! Heston Blumenthal

Να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη σαν καρύκευμα, όπως το αλάτι, για να εξισορροπήσετε τη γεύση. Προσθέτοντας λίγη ζάχαρη σε κονσέρβες ντομάτας και σε σως, αφαιρείται επίσης η οξύτητα. Angela Hartnett (βραβευμένη με αστέρια Michelin)

Για να μην καεί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα, ράντισέ το με αλάτι. Marcus Wareing (βραβευμένος με αστέρια Michelin)

Μαγείρεψε την τέλεια μπριζόλα, τσιγαρίζοντας πρώτα το λίπος πριν την ακουμπήσεις ολόκληρη στο σκεύος και τη μαγειρέψεις. Alain Ducasse

Ποτέ μην μαγειρεύετε τα κρέατα κατευθείαν με το που τα βγάλετε από το ψυγείο. Δώστε τους μια ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου - ειδικά οι μπριζόλες θα είναι πιο τρυφερές από ποτέ! Jamie Oliver

Μην ψιλοκόβεις τα μυρωδικά όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Καλύτερα να κάνεις το εξής - είτε κόψτα με την ανάποδη μεριά του μαχαιριού που δεν είναι τόσο κοφτερή είτε με τα χέρια. Marcus Wareing

Για να μην πιτσιλά το λάδι όταν τηγανίζετε, ρίξτε... λίγη κανέλα στο λάδι! Πάρτε με τα δάχτυλά σας μια μικρή ποσότητα και ραντίστε το λάδι στο τηγάνι. Σωθήκατε! Steve McHugh

Όταν τηγανίζετε, πάντα να χρησιμοποιείτε λαβίδα ή ακόμη και τσοπ στικς για να γυρνάτε το φαγητό. Ποτέ πηρούνι! José Andrés

Όταν ψήνετε κοτόπουλο πάντα να βάζετε τα πόδια του στην πίσω πιο βαθιά μεριά του φούρνου. Τα πόδια παίρνουν περισσότερη ώρα να γίνουν και ο φούρνος πίσω είναι πιο ζεστός. Samin Nosrat

Για να μην κολλήσει το ψάρι όταν το ψήνετε στο φούρνο, βάλτε ένα αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια, και έπειτα απλώστε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας! Ραντίστε καλά το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμοι! Steve McHugh

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου

Ταξίδια 01.07.2025
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής

Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους

Style 01.07.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι

Body+Mind 01.07.2025
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind 01.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;

Food 01.07.2025
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!

Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!

Ταξίδια Χτες
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας

Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα

Style Χτες
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!

Glow ή κίνδυνος; Η αλήθεια πίσω από τη μόδα του wellness tanning

Body+Mind Χτες
Καθημερινό σολάριουμ για… ευεξία; Το trend που τρομάζει τους γιατρούς

Αρνητικότητα τέλος: Πώς να κάνεις reset στο μυαλό σου αυτό το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Ένα καλοκαιρινό reset που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι – και θα το λατρέψεις!

Ναι, υπάρχει αλλεργία στο σπέρμα – Κι αυτά είναι τα σημάδια της

Body+Mind Χτες
Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι αστικός μύθος