Χαλκιδική: Έπιασαν δημόσιο υπάλληλο με 700.000 «μαύρες» καταθέσεις
Διενεργήθηκαν έλεγχοι στα αρχεία των τραπεζικών του λογαριασμών σε βάθος 15ετίας
Δημοσίευση 4/10/2017 | 18:46

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πέρασαν από «κόσκινο» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και φαίνεται ότι έβγαλαν «λαβράκι». Ήδη ξεκίνησε έλεγχος για την προέλευση των αδικαιολόγητων εισοδημάτων, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
Κατά πληροφορίες, ο ελεγχόμενος είναι διπλωματούχος μηχανικός, υπάλληλος της υπηρεσίας τεχνικών έργων του Νομού Χαλκιδικής. Η περίπτωσή του άρχισε να ερευνάται κατόπιν σχετικών καταγγελιών για χρηματισμό. Υπό αυτές τις συνθήκες διενεργήθηκαν έλεγχοι στα αρχεία των τραπεζικών του λογαριασμών σε βάθος 15ετίας, αλλά και στην ακίνητη περιουσία του.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, η απόκλιση των 700.000 ευρώ, συνδέεται με την περίοδο 2002-10 και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα όλων αυτών των ετών.
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα του Πολυγύρου Χαλκιδικής που διερευνά ποινικά την προέλευση των χρημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί εάν τα συγκεκριμένα εισοδήματα προήλθαν από διάφορες «εξυπηρετήσεις» που έκανε ο ίδιος, φυσικά με το αζημίωτο, από θέσεις που κατείχε κατά την υπηρεσιακή του διαδρομή. Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει στο εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της δωροδοκίας.
Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία
Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό
Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010
Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»
Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών
Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση
LIVE Ελλάδα Χτες






