E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαλκιδική: Έπιασαν δημόσιο υπάλληλο με 700.000 «μαύρες» καταθέσεις

Διενεργήθηκαν έλεγχοι στα αρχεία των τραπεζικών του λογαριασμών σε βάθος 15ετίας

Δημοσίευση 4/10/2017 | 18:46

Χαλκιδική: Έπιασαν δημόσιο υπάλληλο με 700.000 «μαύρες» καταθέσεις

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πέρασαν από «κόσκινο» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και φαίνεται ότι έβγαλαν «λαβράκι». Ήδη ξεκίνησε έλεγχος για την προέλευση των αδικαιολόγητων εισοδημάτων, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Κατά πληροφορίες, ο ελεγχόμενος είναι διπλωματούχος μηχανικός, υπάλληλος της υπηρεσίας τεχνικών έργων του Νομού Χαλκιδικής. Η περίπτωσή του άρχισε να ερευνάται κατόπιν σχετικών καταγγελιών για χρηματισμό. Υπό αυτές τις συνθήκες διενεργήθηκαν έλεγχοι στα αρχεία των τραπεζικών του λογαριασμών σε βάθος 15ετίας, αλλά και στην ακίνητη περιουσία του.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, η απόκλιση των 700.000 ευρώ, συνδέεται με την περίοδο 2002-10 και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα όλων αυτών των ετών.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα του Πολυγύρου Χαλκιδικής που διερευνά ποινικά την προέλευση των χρημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί εάν τα συγκεκριμένα εισοδήματα προήλθαν από διάφορες «εξυπηρετήσεις» που έκανε ο ίδιος, φυσικά με το αζημίωτο, από θέσεις που κατείχε κατά την υπηρεσιακή του διαδρομή. Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει στο εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της δωροδοκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος