E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυτιλήνη: Ο Βαγγέλης θέλει να τον λένε «Ανδρομέδα»

Zητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο στη ταυτότητα

Δημοσίευση 3/10/2017 | 08:50

Μυτιλήνη: Ο Βαγγέλης θέλει να τον λένε «Ανδρομέδα»

Ιδιαίτερη νομική σημασία, εν όψει και της συζήτησης και της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, έχει η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας, που εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.

Πρόκειται για την υπόθεση της 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, Ανδρομέδας Ψαρού, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της.

Συγκεκριμένα, ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ -και ως προς το αναγραφέν κύριο όνομά της, να διορθωθεί και αυτό, και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα.
Επίσης, ως προς το αναγραφέν επώνυμό της, να διορθωθεί αυτό ως προς την κατάληξή του και, αντί του «Ψαρός», να αναγραφεί το νέο ορθό «Ψαρού», αντίστοιχο του θηλυκού φύλου της.

Όπως η κυρία Ψαρού υποστηρίζει με δημόσιες δηλώσεις της, δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της -γεγονός σημαντικό για την καθημερινότητά της, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία, κι έτσι αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση Ψαρού αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες. Τονίζεται, επίσης, ότι η υπόθεση Ψαρού είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία δέκα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Πέμπτη, ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων, ενώ αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη